dimecres, 12 de setembre de 2012

Amanida amb figues

Les figues són sens dubte la meva fruita preferida, sobretot les de coll de dama. Per postres, per berenar, amb iogurt, en pastís, pizza, coca, amb formatge o a l'amanida... en menjaria cada dia. Llàstima que la temporada sigui tan curta. La figuera floreix de febrer a abril i les figues, que contenen la llavor de la figuera, maduren durant agost, setembre i octubre.

Aprofitem-la doncs ara que la tenim aquí, en una amanida senzilleta però no per això menys bona!



Ingredients

Enciam
Tomàquet
Mongeta tendra
Nous garrapinyades
Figues coll de dama
Oli, vinagre, sal i pebre

Garrapinyem les nous amb parts iguals de nous i de sucre. Al sucre hi podem afegir una mica d’aigua al principi perquè es dissolgui. Posem els fruits secs al cassó amb el sucre i a foc suau, anem remenant. El sucre es va fonent i va garapinyant les nous, les passem en un paper i a refredar. Acabarem amb un toc de sal.

Rentem les mongetes i en tallem les cues. Posem aigua a bullir en un cassó. Quan arrenqui el bull hi posem les mongetes. Quan torni a arrencar el bull hi afegim la sal, així potenciarem el color de la clorofila. No courem massa les mongetes, que ens quedin al dente.

Rentem i tallem a rotllanes el tomàquet. El posem al fons del plat.
Rentem, tallem i escorrem l'enciam i el posem sobre la tomata.
Acabem l'amanida amb la resta d'ingredients.
Amanim a la manera tradicional amb oli, vinagre, sal i pebre, al gust. O amb la vinagreta que més ens agradi.

Bon profit!!!

I si sou amants de les figues, teniu una cita pendent:

Fira de la Figa d'Alguaire (el Segrià) - es tracta d'una fira gastronòmica on el producte estrella són les figues de coll de dama. Les figues són el producte típic d’aquesta població de la marca del Segrià. El visitant podrà gaudir d’exposicions i mostres de moltes varietats d’aquesta fruita, així com d’exposicions de maquinaria agrícola i comerç en general. La fira té caràcter bianual, la propera edició tindrà lloc durant el mes de setembre del 2013.





19 comentaris:

  1. Esque estan molt bones les figues!:)

    petons

    ResponElimina
  2. També són la meva debilitat! I tens raó la temporada és molt curta! No sabia lo de la fira del Segrià, ho anotarem al calendari, i l'amanida segur que cau! Això de les nous garrapinyades ma agradat. Petonets!

    ResponElimina
  3. y que buena que es una ensalada asi y con los higos mas.Tomo nota de la fira

    ResponElimina
  4. Què he de dir de les figues coll de dama? també és una de les fruites que m'agraden més, també m'agrada convinar fruites i verdures, per fer amanides, etc..

    ResponElimina
  5. A mi també m'encanten les figues, en amanida combinades em formatge les faig molt sovint. Així que aquesta proposta vostra em sembla sensacional!

    ResponElimina
  6. L'altre dia vam fer una amanida amb figues passades per la planxa un minutet. Fantàstica! La teua me l'anote per quan torne a tindre figues a casa. Que bones!!

    ResponElimina
  7. Jo també sóc fan fatal de les figues! Oh yeah!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  8. Jo també m'he matriculat només d'una assignatura, no ser ben bé on m'he ficat! Ara estic llegint un dels llibres obligatòris d'històra I i dóna tanta informació en poc tros que a vegades no ser ni on sóc ni de què parla. Bé, com que tampoc no ser pas massa què me'n demanaran si cal tornaré a llegir-lo, però estic una mica espantada perquè no ser si en seré capaç.
    Gràcies pel comentari!

    ResponElimina
  9. Una amanida que ha d'estar boníssima!!!
    Salutacions.

    Kui_Netes

    ResponElimina
  10. Quina amanida més original i bona ha de ser!!! amb les figues que ara estan al seu punt àlgid!!! delicioossaa! petons

    ResponElimina
  11. També per a mi és una del es fruites que més m'agraden. I amb amanida les barrejo sovint, per allò del contrast dolç - salat. Ara em miro quin dia és aquesta fira d'Alguaire a veure si m'hi puc escapar! Gràcies per l'enllaç! I per la recepta, és clar!

    ResponElimina
  12. He entrat al web i no sé trobar la data... m'ho saps dir? Gràcies!

    ResponElimina
  13. Saps que a mi les figues em tornen boja?? la veritat és que són delicioses, i tens raò combinen amb tot!!
    quina amanida tant bona!

    petonets

    ResponElimina
  14. Jo també sóc un incondicional de les figues.
    Aquesta amanideta amb les nous garrapinyades té una pinta excel·lent.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  15. les figues també són la meva fruita preferida, m'encanten i me les menjo en dues mossegades, amb la pela i tot, ben netes i avall! Je je. Bona idea aquesta amanida!

    ResponElimina
  16. Alba,
    Em podries dir d'algú a qui no li agradin les figues? Jo no. Són precioses, d'un gust excel·lent i que carai, per a fer una amanida com aquesta cal tenir unes bones figues a ma.
    Bon cap de setmana,
    Nani

    ResponElimina