divendres, 28 de setembre de 2012

Rogers farcits

Els rogers, o molls, són un dels peixos que més ens agraden. Sobretot fets a la brasa, però a vegades cal buscar noves maneres de cuinar-los, oi? Aquesta recepta la va fer l'Anna Riera al Cuines de TV3. Ens va agradar tant que al cap d'un parell de dies vam decidir fer-ne la nostra versió. Veureu que el farcit és molt versàtil, en podeu variar els ingredients al vostre gust. 
El toc de la pomada d'olives negres ens va encantar, tot i que hauria quedat millor si haguéssim tallat les olives a làmines enlloc de picar-les amb la mantega.




Ingredients

4 rogers de bona mida o 8 de petitons
50g de mantega pomada
2 cullerades d'olives negres
1 filet d'anxova
1 pastanaga
1/2 carbassó
50g de pa ratllat
70g de parmesà ratllat
la pell de mitja llimona
3-4 cullerades de parmesà ratllat
herbes aromàtiques
oli d'oliva


Demanem a la peixatera que ens filetegi els rogers quan els comprem, o bé ho fem nosaltres mateixos.

Traiem el pinyol i piquem les olives negres. Les barregem amb la mantega pomada, és a dir a temperatura ambient fins que quedin ben incorporades.

En un bol hi ratllem una pastanaga, mig carbassó i pell de llimona amb el microplane. Hi afegim parmesà ratllat i herbes aromàtiques picadetes. Les que més ens agradin: romaní, alfàbrega, julivert, farigola, cibulet...
Hi afegim el filet d'anxova picadet.
Hi incorporem el pa ratllat, que la quantitat de pa no predomini, només és per lligar la massa. 
Aleshores hi anem afegint oli d'oliva fins que quedi una pasta. Salpebrem.

Untem amb oli una safata de forn. Hi repartim la meitat dels filets de roger amb la pell a sota. Després, hi afegim el farcit per sobre els filets, cobriu-los amb un altre filet amb la pell cap amunt i untem el cim d'aquests filets amb una mica de pomada d'olives. 

                               



Finalment, els gratinem al forn, prèviament pre-escalfat, durant uns 7-10 minuts.


Al cuines acompanyaven el plat amb una amanida de pastanaga i llima, però com que nosaltres hem incorporat aquests ingredients al farcit us proposem acompanyar el plat amb una amanida verda, o si teniu força ganes amb un purè de patata amb un xic de formatge ratllat.

Maridatge: NATUREO, de Torres.  Avui us proposem un vi per aquelles persones que no poden prendre alcohol. És doncs un vi fet demanera tradicional, amb raïm de la varietat moscatell, i que després passa per un procés de desalcoholització amb el que s'anomena "columna de con rotatori". 
 Tot i ser molt afruitat, no és d'aquells vins sense alcohol que tenen gust de most i prou.
Servit ben fred, a 7-9ºC acompanyarà molt bé aquests rogers.

17 comentaris:

  1. També sóc un entusiasta dels rogers i és que es tracta d'un dels peixos amb un gust singular i diferenciat.
    Em sembla una proposta original preparats d'aquesta manera, farcits i al forn, i com bé dius, el farcit segur que admet moltes variants.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  2. Crec que no els he probat mai...jo sóc del club dels "sense espines"...així que em limito bastant al llenguado i rap! jajaja! Però faré una excepció i els probaré...m'ha agradat molt la recepta!
    Ja us diré!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No t'enganyaré, els rogers tenen espines. Però si la peixatera te'ls fileteja bé crec que no en trobaràs i t'agradaran!!!
      petonets

      Elimina
  3. A mi també m'agraden molt els rogers, sónmolt gustosos.
    Amb aquest farcit d'olives i anxoves han de quedar molt bé, no recordo pas aquesta recepta del Cuines. boníssim!

    ResponElimina
  4. Jo també la vaig veure i em va cridar l'atenció! Tinc pendent de publicar una versió d'uns rogers amb salsa de taronja que fa ma mare que mmmmmmm!!
    Petonets guapos
    Sandra

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mmmmmmmmm!!! esperem la recepta amb candeletes!
      petonets

      Elimina
  5. bonissims!!!una bona manera de mejar peix!!!!!petonets

    ResponElimina
  6. També vaig veure el capítol al cuines i la veritat és que em va encantar! ho explicava molt bé, aquella noia! Us han quedat uns rogers que es mengen per la vista. Petons!

    ResponElimina
  7. A mi els rogers m'agraden moltíssim, però el meu marit és de la secta dels sense espines. Me'n compro el dia que no ve a dinar. Fets així han d'estar boníssims, no recordo haver vist el programa.
    Una abraçada,
    Nani

    ResponElimina
  8. El meu pare es un incondicional dels rogers...li farà aquesta recepta !!!
    Petonets.

    ResponElimina
  9. Mmmm, com us cuideu!!!!
    Una abraçada, guapíssims!

    ResponElimina
  10. Jo també el vaig veure el programa! i fa poquíssim el vaig preparar però amb un turbot, jeejejeje El farcit és sensacional oi? aquesta recepta la tinc guardada al receptari, queda de conya
    Petons!

    ResponElimina
  11. Només amb els colors de la foto ja alimenta. Uau.

    ResponElimina
  12. un dels peixos més saborosos i menys de moda per les cuines de casa nostra .. m'agrada trobar una recepta aixi!!

    ResponElimina
  13. El roger és un peix poc conegut però molt bó! i amb aquest farcit encara ho ha d'estar més!!
    A nosaltres també ens agrada molt La Riera, llàstima que no la poguem seguir tant com voldriem!
    ptns!!

    ResponElimina
  14. Quina manera més diferent de preparar-los. Jo normalment els faig a la brassa o fregidets.
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  15. A casa també som de "sense espines" però quan els compra la meva sogra i els fa fregits són molt saborosos. El proper dia que els vegi demanaré que me'ls facin a filets a veure. Una recepta molt bona. Petons

    ResponElimina