dissabte, 13 d’octubre de 2012

Panegal al forn

El panegal o serrat panegal és un dels peixos poc coneguts i valorats a la nostra cuina. De carn blanca i molt ferma, és un peix de molt bona qualitat que podem fer tant al forn, com fregit. I amb el seu cap podem fer un bon fumet. Com a curiositat dir que la wikipedia diu que té una esperança de vida de 43 anys!!



Ingredients

2 panegals
2 patates grosses
4 alls
oli d'oliva
1 bitxo


Preescalfem el forn a 200ºC.
Desespinem el peix, extraient-ne tota l'espina però mantenint el cap i la cua. amb unes pinces acabem de treure alguna espina que li hagi pogut quedar. Si no ens hi veiem en cor això ens ho poden fer a la peixateria.
Salpebrem i reservem els panegals sobre una safata de forn untada amb oli.

Pelem les patates, les tallem a làmines primes amb la mandolina (2-3 mm de gruix) i les disposem fent un llit sobre una safata de forn untada amb oli. Amanim les patates amb sal, oli i pebre i les enfornem a 200ºC uns 8 minuts fins que quedin toves.

Donem un toc de forn, 3-4 minuts, al peix.
Passat aquest temps disposem els panegals sobre el llit de patates, empolsinem amb uns brins de farigola i  reguem amb tot el suc que ha deixat anar el peix. Acabem al forn, uns 7-8 minuts més (dependrà de la mida del peix).


Tallem els alls pelats a làmines els daurem en oli d'oliva, retirem el cassó del foc i deixem que s'acabin de confitar amb un bitxo.

Emplatem disposant un llit de patates, el panegal al cim, i amanim amb l'oli d'alls picant.




13 comentaris:

  1. Ostres, fa una mica de por, oi? Je je je...
    Jo tampoc l'he cuinat mai, val la pena reivindicar aquests altres peixos menys coneguts i igual de bons!

    ResponElimina
  2. Acabo de descobrir un nou peix........
    A la peixateria de l'Esclat on compro el peix...mai l'he vist.
    Gràcies pel descobriment!
    Olga

    ResponElimina
  3. vaya pinta que tiene el panegal,estaba enfadado eh¡¡
    tampoco lo he probado nunca pero me gusta la forma que lo habeis hecho

    ResponElimina
  4. Crec que no l'he tastat mai, ha de estar molt bo.
    N'ha fet gracia que visqui 43 anys.
    Petons.

    ResponElimina
  5. M'encanta aquest "cameo" del Sr. All a la pantalla. És ja: marca de la casa!

    ResponElimina
  6. Mai he vist aquest peix, segur que esta molt bo. Petons

    ResponElimina
  7. jajja quin peix més lleig! pero segur que mooolt bo!! doncs si que viuen anys no?? flipo! la cocció al forn és de les que més m'agrada!! petons

    ResponElimina
  8. Fa mitja por amb aquesta boca! però ha de ser boníssim!
    Bon diumenge!

    ResponElimina
  9. No el coneixia però s´ha posat tan bé a la foto que el seu se'm quedarà gravat a la retina.

    ResponElimina
  10. I tant poc conegut! Jo no n'havia sentit a parlar, i mira que té bona pinta! Bona recepta!

    ResponElimina
  11. Jo tampoc no n'he sentit mai a parlar! Però a la foto està graciossíssim!!!

    ResponElimina