dijous, 15 de novembre de 2012

Ous al niu... de tardor

I un altre mes arribem a la recepta del 15, com passa el temps!!! aquesta vegada els companys de La Bordeta ens fan una proposta de tardor: els bolets. De receptes amb bolets n'hi ha de tota mena, fins i tot en versió postres! nosaltres no serem tan originals, com que estem enfeinats preparant un niuet, el que ens ha passat pel cap han estat aquests ous al niu. Són molt senzills de preparar i el resultat és boníssim!!! esperem que us agradin.



Ingredients
2 panets de viena
1 got de llet
1/2 ceba
1 cullerada de bolets secs
1 cullerada de farina
1 cullerada de mantega
bolets
1 all
julivert
2 ous
nou moscada
sal i pebre

Deixem els bolets secs en remull dins el got de llet.

Piquem l'all i els julivert. Rentem i escorrem els bolets i els saltegem amb l'all i julivert.

En una paella rossegem la ceba amb la mantega (nosaltres ens hem saltat aquest pas fent servir ceba confitada que sempre tenim a la nevera, o en "glaçons" al congelador). 
Amb la batedora triturem la llet amb els bolets.
Un cop la ceba té coloret hi afegim la cullerada de farina, per tal de torrar-la i que perdi el gust de cru. Hi afegim la llet i la nou moscada i un pessic de sal i no parem de remenar fins a obtenir una beixamel consistent.

Buidem els panets de Viena. Hi afegim els bolets que cobrim amb dues cullerades de beixamel.

Separem els rovells de les clares. Posem un rovell a cada panet. Salpebrem al gust.

Batem les clares a punt de neu amb un pessic de sal. En posem un parell de cullerades sobre cada panet.
Enfornem els panets, primer amb el ventilador uns 5 minuts per tal que se'ns cogui la clara, després encenem el gratinador perquè agafi coloret.
Acabem el plat amb un polsim de tomàquet en pols, o bé amb pebre vermell.


25 comentaris:

  1. Ostres!! m'ha semblat una recepta molt original, a més que ha d'estar boníssim i és un plat molt complert!
    i m'han agafat moltes ganes de fer-la! amb el vostre permís ens l'apuntem per fer-la!
    ptns!!

    ResponElimina
  2. Pues no soy mucho de huevos, pero he visto estos niditos y me he derretido con la sorpresa que llevan en su interior que ricura!!

    Besos.

    ResponElimina
  3. M'encanta, tant... que demà mateix per sopar caurà seguríssim! M'imagino aquest rovell a mig desfer mentre es queixa-la i ja salivejo
    Petons!

    ResponElimina
  4. Apa, quina gràcia! I el nom que has posat a la recepta té molta gràcia!! Deu ser boníssim ,aquest panet.

    ResponElimina
  5. Estic recollint receptes d'ous al plat i tot i que aquest no ho és del tot, entra per la porta gran!!! impressionant...
    Per cert, no ens vam verue el dilluns al Pla dels Àngels...a veure si a la propera!

    ResponElimina
  6. Quina recepta tan original i bona, amb el teu permís sen va a pendents, la provarem ven aviat.
    Una abraçada

    ResponElimina
  7. Realment original i deliciós...petons

    ResponElimina
  8. Genial, família!!!
    Desitjo que feu un niu ben acollidor, i la millor recepta ja la sabeu... moltes il·lusió!
    Una forta abraçada, guapíssims!

    ResponElimina
  9. Ostres! Té una pinta tremenda!
    Ho trobo ben original ^^ M'encanta! :D

    Petons :)

    ResponElimina
  10. Ostres, m'has portat a la meva infantesa, la meva mare feia ous al niu i ja no n'he tornat a menjar mai més!!! Aquests amb bolets han d'estar boníssim, molt bona idea.

    ResponElimina
  11. Uala, una panxeta amb sorpresa!! Quina xulada d'aportació!! Però el millor de tot és l'Aina, quines ganes de conéixer-la!! :D Enhorabona guapos meus, a la Bordeta estem moooooooolt contents!!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  12. Ja ho crec que me agraden aquests nius i la sorpressa que amaguen al fons, els bolets.
    Petons.

    ResponElimina
  13. Quin niu més acollidor!!! En vull un!!!!!! MMMmmmm....quina delicatessen!!!
    Salut!
    Olga

    ResponElimina
  14. una nido fantastico y con sorpresa¡¡

    ResponElimina
  15. Jo si porta ou!!! de cap!!! quina passada!!! petonets

    ResponElimina
  16. Quina xulada de plat!!! A mes de una presentació de 10, ha de ser bonísim!!! Petons

    ResponElimina
  17. ohh quina cucada de nius i que bons així farcits!! m'agrada aquesta opció per fer-ho quan tens gent a sopar

    petonets
    Bon cap de setmana

    ResponElimina
  18. mmmmmm...que vol dir això que esteu preparant un niu???? que sereu papis????
    Aquests panets tenen una pintaaaaaaaa...els faré segur!!! a casa ens xiflen aquestes coses...ha d'estar boníssim!!!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  19. Alba, tinc una companya de feina que sempre fa ous al niu quan té convidats. Li diré que es miri aquests, segur que li agraden.
    Nani

    ResponElimina
  20. En se d'un que li encantaria aquest plat!!
    La Judith m'ha ensenyat una foto de la mini bruixeta i és maquíssima!!!!!!!!!!Enhorabona família!
    Molts petonets.

    ResponElimina
  21. uooo quina pinta!! amb el panet.....és com un joc aquest plat! m'agrada moolt! petons

    ResponElimina
  22. Hola Trio! ;)
    Com va la feinada?? Segur que esteu la mar de distrets amb la vostra preciosa petita!
    Tornant a la recepta, sempre m'ha encantat aquesta versió d'ous al niu (o al plat) dins del panet! I si a més a més hi posem bolets, imagina't! Boníssim!
    Gràcies per compartir la recepta, aquesta caurà segur que a part als nens els hi encanta!!
    Molts petons família!!! :)

    Nuni
    http://cuinetes.bloks.cat

    ResponElimina
  23. Ep! Se m'havia passat la vostra aportació a la recepta del 15 amb bolets! Ho trobo molt original, amb una combinació de sabors boníssima i una presentació molt vistosa.

    ResponElimina
  24. Un bocado exquisito y la presentación genial. Me quedo viendo más cosas. Un abrazo, Clara.

    ResponElimina