dimecres, 19 de desembre de 2012

Brioix amb gorgonzola, pera i caramel de pebrot

El taller de cuina està cuinant el seu millor plat a foc mooooolt lent, i per això estem desconectats del bloc i de les vostres cuines. Tot i així hem cregut necessari fer un kit kat al descans maternal per participar a la darrera recepta del 15. Si, avui és 19, però hem quedat que cuinàvem a foc mooooolt lent!!

Gràcies als companys de la bordeta per reptar-nos, al que va començar gairebé com un joc entre 4 blocaires que cuinàvem calamars un dissabte, i ha acabat sent tota una cita de la gastrosfera!!!!

Arribem tard i amb una aportació molt senzilleta, però el que importa és participar, oi?



Ingredients

brioixets
peres en almívar de vainilla
formatge gorgonzola
caramel de pebrot
festucs


Peres en almívar amb vainilla

250g d'aigua
75g de sucre
500g de peres blanquilla madures
1 beina de vainilla

Preparem un almívar amb l'aigua, el sucre i les llavors de la vainilla amb el que cobrirem les peres pelades i tallades a grills. Els donem un petit bull i deixem refredar a temperatura ambient. Un cop fredes les reservem a la nevera.

Les podem fer el dia abans i així prendran més gust de vainilla.


Caramel de pebrot
1 pebrot
la meitat del pes de pebrot de sucre

Tallem el pebrot a brunesa. Posem el pebrot i el sucre en un cassó i coem remenant de tant en tant fins a obtenir una textura espessa.


Obrim els brioixets, els cobrim amb gorgonzola i la pera tallada a bocins. Gratinem al forn.
Acabem la torrada amb un xic de caramel de pebrot i festucs.
Enlloc de festucs hi podeu posar també nous garrapinyades.
Bon profit!!!!!

14 comentaris:

  1. Això d'anomenar-lo caramel de pebrot m'ha agradat molt. I encara més la combinació d'ingredients que heu fet! Un aperitiu fantàstic, i tant! Petonets

    ResponElimina
  2. Per vosaltres i per l'Aina canviem el 15 pel 19 i el que faci falta! M'encanta aquest brioixet, sóc molt fan de la pera en salat (i combinada amb vainilla, mmmmmm!!!)
    Moltes gràcies per participar i per les vostres paraules!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  3. Esta combinacion es muy rica, la gorgonzola con la pera es riquisima.. Bss

    ResponElimina
  4. a fuego lento pero tremendo el resultado¡¡
    Bon Nadal parella
    una abraçada

    ResponElimina
  5. La recepta del 15 es mereix el kit kat ;)
    La combinació pera i gorgonzola m'encanta. I el toc del pebrot també li ha de combinar molt bé!

    ResponElimina
  6. Ara si que confirmo que sereu papis!!! ole oleeeeeeee...mooooltes felictats parella!!!! :))
    Descansa descansa...que després ja no podras!!! jejeje!!!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  7. ohh quina pinta, se'm fa la boca aigua! disfruteu de la maternitat-paternitat!

    Bones festes

    ResponElimina
  8. Alba, si el kit-kat és per a fer aqeusta exquisidesa de recepta val la pena. Mil petons i cuide-vos molt. Aquí estarem esperant-vos!
    Una abraçada,
    Nani

    ResponElimina
  9. L'aportació és genial i l'ocasió ho mereix. Els cuinats a foc lent sempre queden molt millor ;-)
    Que passeu unes bones festes i que tingueu un 2013 molt feliç.
    Un petonàs

    ResponElimina
  10. un kit kat per no parar de fer kit kats!! la combinacio de gorgonzola i pera es un vici!! i tot plegat una proposta deliciosa!!
    Feliç 2013!!

    ResponElimina
  11. I aquest plat que esteu cuinant a foc moooolt lent, quan sortirà del forn? Quin any més maco que us espera eh! Gaudiu-lo al màxim.

    ResponElimina
  12. Me dio grandes membrillos, y la receta que yo no soy feliz, me siento muy en juego! gracias de antemano
    Abordo un buena receta que ya ocupó un sitio como este http://le-couscous-marocain.com

    ResponElimina