dijous, 15 de novembre de 2012

Ous al niu... de tardor

I un altre mes arribem a la recepta del 15, com passa el temps!!! aquesta vegada els companys de La Bordeta ens fan una proposta de tardor: els bolets. De receptes amb bolets n'hi ha de tota mena, fins i tot en versió postres! nosaltres no serem tan originals, com que estem enfeinats preparant un niuet, el que ens ha passat pel cap han estat aquests ous al niu. Són molt senzills de preparar i el resultat és boníssim!!! esperem que us agradin.



Ingredients
2 panets de viena
1 got de llet
1/2 ceba
1 cullerada de bolets secs
1 cullerada de farina
1 cullerada de mantega
bolets
1 all
julivert
2 ous
nou moscada
sal i pebre

Deixem els bolets secs en remull dins el got de llet.

Piquem l'all i els julivert. Rentem i escorrem els bolets i els saltegem amb l'all i julivert.

En una paella rossegem la ceba amb la mantega (nosaltres ens hem saltat aquest pas fent servir ceba confitada que sempre tenim a la nevera, o en "glaçons" al congelador). 
Amb la batedora triturem la llet amb els bolets.
Un cop la ceba té coloret hi afegim la cullerada de farina, per tal de torrar-la i que perdi el gust de cru. Hi afegim la llet i la nou moscada i un pessic de sal i no parem de remenar fins a obtenir una beixamel consistent.

Buidem els panets de Viena. Hi afegim els bolets que cobrim amb dues cullerades de beixamel.

Separem els rovells de les clares. Posem un rovell a cada panet. Salpebrem al gust.

Batem les clares a punt de neu amb un pessic de sal. En posem un parell de cullerades sobre cada panet.
Enfornem els panets, primer amb el ventilador uns 5 minuts per tal que se'ns cogui la clara, després encenem el gratinador perquè agafi coloret.
Acabem el plat amb un polsim de tomàquet en pols, o bé amb pebre vermell.