dimecres, 19 de desembre de 2012

Brioix amb gorgonzola, pera i caramel de pebrot

El taller de cuina està cuinant el seu millor plat a foc mooooolt lent, i per això estem desconectats del bloc i de les vostres cuines. Tot i així hem cregut necessari fer un kit kat al descans maternal per participar a la darrera recepta del 15. Si, avui és 19, però hem quedat que cuinàvem a foc mooooolt lent!!

Gràcies als companys de la bordeta per reptar-nos, al que va començar gairebé com un joc entre 4 blocaires que cuinàvem calamars un dissabte, i ha acabat sent tota una cita de la gastrosfera!!!!

Arribem tard i amb una aportació molt senzilleta, però el que importa és participar, oi?



Ingredients

brioixets
peres en almívar de vainilla
formatge gorgonzola
caramel de pebrot
festucs


Peres en almívar amb vainilla

250g d'aigua
75g de sucre
500g de peres blanquilla madures
1 beina de vainilla

Preparem un almívar amb l'aigua, el sucre i les llavors de la vainilla amb el que cobrirem les peres pelades i tallades a grills. Els donem un petit bull i deixem refredar a temperatura ambient. Un cop fredes les reservem a la nevera.

Les podem fer el dia abans i així prendran més gust de vainilla.


Caramel de pebrot
1 pebrot
la meitat del pes de pebrot de sucre

Tallem el pebrot a brunesa. Posem el pebrot i el sucre en un cassó i coem remenant de tant en tant fins a obtenir una textura espessa.


Obrim els brioixets, els cobrim amb gorgonzola i la pera tallada a bocins. Gratinem al forn.
Acabem la torrada amb un xic de caramel de pebrot i festucs.
Enlloc de festucs hi podeu posar també nous garrapinyades.
Bon profit!!!!!