dimarts, 26 de febrer de 2013

Can Poal, cuina de qualitat a Vallromanes

No ens cansarem de dir-ho, si us agrada la cuina ben feta amb productes de temporada i de proximitat no podeu deixar perdre l'ocasió de dinar a Can Poal. Divendres vam estar a un taller per blocaires a Espai Su 23.11, que per si mateix mereix un altre post, i allà xerrant amb la Su i en Txep ens va venir el cuquillo de tornar a Can Poal. És normal, en Ferran Balet va ser mestre de la Su a la Hofmann, i fins i tot li va fer el dinar del casament.
L'Aina encara no coneixia en Ferran i l'Anna, i hi havíem de posar remei. I com que sóm molt dolents us farem un petit tastet del repertori de plats de temporada que van caure per dinar, no teniu mooooltes ganes de tastar-los vosaltres també?

Una cosa que ens agrada molt de Can Poal és que pots demanar mitges racions del plats, així  en un plis plas et pots confeccionar un menú degustació a mida. Nosaltres vam fer aquest, a viam què us sembla:

D'aperitiu, cortesia de la casa, ens van portar una mousse de remolatxa amb formatge fresc i anxova. Un aperitiu vistós (l'intens color fúcsia no s'aprecia bé a la foto) molt suau però gustós.




Vam començar amb una amanida de textures de carxofa amb pernil i formatge blau d'Osona. Apta fins i tot pels poc amants del formatge, i amb el toc del pernil ben cruixent.




En Jordi sempre diu que en Ferran és tot un mestre dels patés, i ens ho va demostrar amb la terrina de foie micuit amb melmelada de taronja amarga. El punt melós del micuit, i la sorprenent combinació amb el gust amarg de la melmelada són dignes de tastar-se.




De l'únic plat que no vam poder fer mitja ració va ser del trinxat de la Cerdanya amb ou ferrat d'oca, cansalada i suc de rostit. Era tan gustós, amb l'ou cuit al punt, amb el rovell ben sucós, que no cal dir que tot i fer la ració sencera no en va sobrar gota, i vam sucar-hi pa i tot.




Vam seguir amb una original cassola de lletons amb patates i calçots, amb salsa de mantega negra i tàperes. Un plat que integra de manera sorprenent un ingredient de temporada com els calçots amb les tàperes que hi donen un toc especial.




I el que per nosaltres fou el plat estrella, la cua de bou lacada amb parmentier de patata. Com diu en Txep, ja podeu llençar el ganivet que no el necessitareu pas per a res!! tendra, melosa i gustosa. Vam deixar el plat ben net, per sucar-hi pa!!!!




les postres les vam deixar a l'elecció del xef, que ens va portar una escuma de coco amb pinya infusionada i granissat de menta. Ideal per fer baixar el dinar, on el coco es nota però no enfalaga, i que va ajudar a fer lloc pel pastís de xocolata amb crema de cafè i gelat casolà de turró.








12 comentaris:

  1. Carai quin banquet! l'amanida ja m'ha robat el cor, i el plat del mi-cuit no cal ni dir-ho!!! Petonets!

    ResponElimina
  2. Uau! M'ho apunto, els plats m'agraden tots, el que ensenyes. Sobretot les postres... he he. Com vau disfrutar, eh? petons

    ResponElimina
  3. ufff quina pinta tooot! es nota que vau disfrutar! m'apunto el lloc que veig que val la pena! petonets

    ResponElimina
  4. Busqueu data, tenim pendent un visita conjunta.

    ResponElimina
  5. De tant en tant hem de deixar regne solta al cuquillo que portem dins.... :-)
    Petons família!!!

    ResponElimina
  6. M'ha encantat!! quin descobriment de lloc, genial! :) He estat xafardejant la seva web i el lloc és molt xulo, sobretot aquest pati exterior amb taules. Els plats del menú i la carta els he trobat tots boníssims, ja m'he apuntat alguna idea ;) Tot i que la millor opció seria anar-los a tastar en persona!
    Petonets!!

    ResponElimina
  7. Bon dia,

    Riureu, però abans de posar el comentari m'ha calgut buscar on està Vallromanes... :). I ho he buscat perquè els plats m'han encantat.

    És un lloc en que ja veig que sortiria ben satisfet. No cau a la meva "ruta gastronòmica", que es limita a BCN city i eix Cambrils-Priorat, però el poso en memòria.

    Salutacions,

    PS. Havia passat pel vostre blog, però avui amb estona l'he trobat més interessant. El poso al meu blogroll i així m'asseguro visita periòdica.

    ResponElimina
  8. Unos platos de categoria....todos a cual mejor.
    Besets.

    ResponElimina
  9. tomo nota,un menu sensacional y bien bueno.
    una abraçada

    ResponElimina
  10. Prenc nota de la teva recomanació, perquè tots els plats tenen una pinta deliciosa. L'espuma de coco amb pinya i menta em sembla sensacional!

    ResponElimina
  11. T'espera un premi al nostre blog, felicitats!!!

    ResponElimina