divendres, 31 de maig de 2013

Orxata

Aquesta recepta va quedar sense publicar l'any passat, però com que ja comença a acostar-se la temporada d'orxates, gelats i llet merengada, us la presentem ara perquè la pogueu fer aquest estiu. 

En un got d'orxata hi ha aproximadament la mateixa quantiat de sucres i greixos que en un got de llet, amb la diferència que aquests són d'origen vegetal. A més té també molta fibra!

El millor per acompanyar aquesta orxata són uns fartons casolans, estigueu atents, que ben aviat us en donarem la recepta!!!!!!



Ingredients
230g de xufes seques
2 litres d'igua
230g de sucre

Com la fem?
Posem a macerar les xufes amb dos litres d'aigua, a la nevera durant 48 hores.Passat aquest temps, aboquem l'aigua que sura en un pot, i les xufes amb l'aigua que les acaba de cobrir dins el pot de la batedora. Hi afegim el sucre. Ho triturem amb la batedora, aproximadament 5-8 minuts a màxima potència perquè quedi ben triturat. 
Un cop triturat, passem el contingut per un colador fi cobert per una gassa neta que fa la funció d'estamenya, per a que filtri tot el pòsit.
Afegim el suc obtingut a l'aigua que havíem reservat abans.
Mesclem, i guardem l'orxata a la nevera per prendre-la ben freda.

12 comentaris:

  1. jo n'he fet una vegada i em va agrada força. a veure si trobo xufles per fer-ne! petons

    ResponElimina
  2. Jo pensava que portava més sucre i calories que la llet. M'encanta i feta a casa deu estar molt més bona!!! petons

    ResponElimina
  3. Quines ganetes de prendre orxata, amb la caloreta que ha fet avui ja bé molt de gust! Fa temps que tinc ganes de fer-ne casolana, merci per la recepta guapos :)
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  4. Jo en vaig fer l'estiu passat i va quedar boníssima!!! Espero la recepta dels fartons!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  5. Jo també tinc la recepta al blog.Quina diferència de la comprada, oi?

    ResponElimina
  6. Quan tenia filles (a casa) en feiem. És tan bona! Estaré atenta a la recepta dels fartons.
    Nani

    ResponElimina
  7. Pues me chincho...porque acá no consigo chufas :( pero me guardo la receta y estoy atenta a los fartons!

    Besos.

    ResponElimina
  8. L'orxata autèntica és boníssima!!!! Res a veure amb les de pot!!!!Aquesta....té una pinta.....
    Salut!!!!
    Olga

    ResponElimina
  9. que bona que és feta a casa!!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  10. Hola, te envío el link aun concurso de cocina de trucha por si es de tu interés

    http://concursorecetas.esacua.com

    Saludos

    ResponElimina
  11. L'orxata m'agrada molt barrejat amb un (bon) granitzat de llimona, a Igualada és més típic prendre un "barrejat" que un orxata sol! Però segur que aquest vostre fet a casa també m'agradaria.
    Què fa l'Aina? molts petonets!!! :) I espero que estigueu passant un bon estiu!
    PD: jo també vull la recepta dels fartons ;)

    ResponElimina
  12. Una proposta ben estiuenca.

    Acabo de rebre en el meu bloc el següent comentari. Penso que et pot interessar:
    ""De la mateixa manera que per l'onze de setembre esta previst fer una cadena humana, els blogs també ens estem preparant per enllaçar-nos

    ara a mes fem una exposició de fotografies i dibuixos nacionalistes

    ens agradaria que us afegíssiu al projecte

    animeu-vos !!

    http://cadenablogs-11setembre2013.blogspot.com/

    ""

    ResponElimina