dimecres, 9 de gener de 2013

Natilles de cacau

Bon dia colla! aquest any els reis ens  han canviat els llibres de cuina per la literatura bèl·lica. Perquè, us heu fixat que els contes infantils són més violents que les pelis del Tarantino? el pobre llop no hi ha dia que no acabi estripat,  bullit, degollat o mort. I si no és ell és la rateta, la bruixa, els cigronets o el gegant els que acaben pitjor que el rosari de l'Aurora...
Hi ha un repte que sempre comença amb un conte, que no és violent i que ens encanta, és el Memòries d'una cuinera. Aquest mes va de natilles. Jo sóc més de crema catalana que de natilles, però ja que ens traslladem a la infantesa, les de xocolata m'agradaven força. Les de La  Fageda millor que aquelles  que estaven "listas para tomar". Però pel paladar adult encara millor aquestes fetes amb cacau amarg de cultiu ecològic que vam comprar a Gluki, els mestres de la xocolata d'Olot. A més de bones són molt senzilles de fer, us hi apunteu?

Ingredients
500ml de llet sencera
100g de sucre
40g de cacau
4 rovells d'ou
15g de midó de blat de moro
essència de vainilla

Separem una miqueta de llet freda que barregem amb el midó i els rovells. Portem la resta de let al foc amb el cacau i el sucre. Hi afegim mitja culleradeta de pasta de vainilla, o si ho preferim de cafè soluble. Un cop ben desfet el cacau, ho retirem i ho posem tot junt al vas del túrmix, batem i passem per un colador fi abans de posar la barreja de nou a la cassola on la tornarem a escalfar sense parar de remenar fins que espesseixi.
Posem la mescla en terrines i les deixem refredar.

Que vagi de gust!!!!