dimarts, 26 de febrer de 2013

Can Poal, cuina de qualitat a Vallromanes

No ens cansarem de dir-ho, si us agrada la cuina ben feta amb productes de temporada i de proximitat no podeu deixar perdre l'ocasió de dinar a Can Poal. Divendres vam estar a un taller per blocaires a Espai Su 23.11, que per si mateix mereix un altre post, i allà xerrant amb la Su i en Txep ens va venir el cuquillo de tornar a Can Poal. És normal, en Ferran Balet va ser mestre de la Su a la Hofmann, i fins i tot li va fer el dinar del casament.
L'Aina encara no coneixia en Ferran i l'Anna, i hi havíem de posar remei. I com que sóm molt dolents us farem un petit tastet del repertori de plats de temporada que van caure per dinar, no teniu mooooltes ganes de tastar-los vosaltres també?

Una cosa que ens agrada molt de Can Poal és que pots demanar mitges racions del plats, així  en un plis plas et pots confeccionar un menú degustació a mida. Nosaltres vam fer aquest, a viam què us sembla:

D'aperitiu, cortesia de la casa, ens van portar una mousse de remolatxa amb formatge fresc i anxova. Un aperitiu vistós (l'intens color fúcsia no s'aprecia bé a la foto) molt suau però gustós.




Vam començar amb una amanida de textures de carxofa amb pernil i formatge blau d'Osona. Apta fins i tot pels poc amants del formatge, i amb el toc del pernil ben cruixent.




En Jordi sempre diu que en Ferran és tot un mestre dels patés, i ens ho va demostrar amb la terrina de foie micuit amb melmelada de taronja amarga. El punt melós del micuit, i la sorprenent combinació amb el gust amarg de la melmelada són dignes de tastar-se.




De l'únic plat que no vam poder fer mitja ració va ser del trinxat de la Cerdanya amb ou ferrat d'oca, cansalada i suc de rostit. Era tan gustós, amb l'ou cuit al punt, amb el rovell ben sucós, que no cal dir que tot i fer la ració sencera no en va sobrar gota, i vam sucar-hi pa i tot.




Vam seguir amb una original cassola de lletons amb patates i calçots, amb salsa de mantega negra i tàperes. Un plat que integra de manera sorprenent un ingredient de temporada com els calçots amb les tàperes que hi donen un toc especial.




I el que per nosaltres fou el plat estrella, la cua de bou lacada amb parmentier de patata. Com diu en Txep, ja podeu llençar el ganivet que no el necessitareu pas per a res!! tendra, melosa i gustosa. Vam deixar el plat ben net, per sucar-hi pa!!!!




les postres les vam deixar a l'elecció del xef, que ens va portar una escuma de coco amb pinya infusionada i granissat de menta. Ideal per fer baixar el dinar, on el coco es nota però no enfalaga, i que va ajudar a fer lloc pel pastís de xocolata amb crema de cafè i gelat casolà de turró.








dimecres, 20 de febrer de 2013

Taller per blocaires a Espai Su 23.11

El passat divendres 16 de febrer vam tenir la sort de poder assistir a un taller a l'escola de cuina terrassenca Espai Su 23.11. Feia temps que volíem assistir a un dels molts tallers que s'hi fan, i aquest vegada l'ocasió valia doblement la pena, per un cantó podíem conèixer la Su Alins i el seu company Txep, i per l'altre gaudir de la companyia i compartir experiències mentre cuinàvem i menjàvem amb la Sandra i en Xavi dels Fogons de la Bordeta, l'Eva del Cullerot Festuc, la Laura de Coure Coulants, la Ivana de My Little Things, la Nuni de Cuinetes, la Bet de Tasta Rutes, l'Oscar o Starbase de Decuina.net i en Jordi de Tot és bo el que l'olla cou. Ja podeu imaginar que vam estar ben divertits!!


A l'Espai Su sempre fan servir la mateixa metodologia, que vam trobar molt encertada. Primer la Su presenta els plats que cuinarem, els ingredients i la seva elaboració. Aquí en Txep hi va integrar una classe magistral sobre la tòfona que ens va deixar bocabadats. Després és hora de posar-se el davantal i arremangar-se davant dels fogons per entre tots anar cuinant tots els plats que després compartirem al voltant de la taula. No patiu que la Su i la Montse ens anaven supervisant, i en Txep estava per algun que xerrava més que no cuinava.


El menú era molt encertat per un sopar a casa, d'aquells que vols quedar bé però que vols tenir mig enllestit i només regenerar quan arribin els convidats. Cosa que és d'agrair, perquè no hi ha res més empipador que que t'enganxi el toro, els convidats arribin, i tu encara hagis de cuinar enmig d'una pila de trastos bruts.

I ara si, el menú: va constar de tres aperitius: sablés de parmesà i pebre rosa, mousse d'albergínia fumada amb formatge de cabra, i daus de bacallà amb sofregit de ceba i sobrassada. Vam continuar amb un risotto amb ceps, oli de parmesà i tòfona  i vam acabar amb una pannacotta de vainilla amb salat de fruits vermells i crumble.


I fins aquí la crònica, properament anirem fent les receptes. Només recomanar-vos que si teniu ocasió d'assistir a un taller a Espai Su 23.11 no us ho perdeu, aprendreu plats deliciosos, però sobretot gaudireu de la companyia i la conversa de la Su, la Montse i en Txep i de l'atmosfera q han aconseguit crear al Vapor Ros, antic vapor tèxtil restaurat, un espai acollidor, pràctic i molt ben preparat que a nosaltres ens va encisar.

Acabem donant les gràcies a la Bet i la Nuni, que ens han cedit les fotos. Que nosaltres (on devem haver deixat l'ànima de blogger????) ens vam presentar a l'eventu sense càmera!!!


diumenge, 17 de febrer de 2013

Assortit de canapès

Més que una recepta aquesta vegada us deixem un grapat de idees gustoses i senzilles per preparar un assortit de canapès que ben bé pot substituir un primer. Com vàrem fer nosaltres pel dinar del dia de Reis. Que ha plogut molt des del dia de Reis? doncs teniu tota la raó, els que sou pares i capaços de tenir ben actualitzat el bloc al dia, sou els nostres ídols.
I ara us he de deixar, que l'Aina em xucla la ma, potser és que els aperitius li han obert la gana!!!




Crackers amb compota de poma i foie gras.
Rulo de pa de motlle amb crema de formatge, salmó fumat i anet.
Bracet cremat de pernil dolç amb pinya.
Torrada de formatge de cabra, sobrassada ibèrica i ametlla marcona.
Tartaleta de mini mozzarella fresca embolcallada amb salmó fumat.
Torradeta de crema de formatge blau, codonyat i nou.
Torradeta de crema de manxego, anxova i oliva.
Cullera de llagostí, pebrot escalivat, salsa rosa i oliva.
Cullera de formatge fresc, melmelada de tomàquet, espàrrec i anxova.


La imatge parla per si sola, però si teniu cap dubte intentarem resoldre'l ràpidament!!!