divendres, 31 de maig de 2013

Orxata

Aquesta recepta va quedar sense publicar l'any passat, però com que ja comença a acostar-se la temporada d'orxates, gelats i llet merengada, us la presentem ara perquè la pogueu fer aquest estiu. 

En un got d'orxata hi ha aproximadament la mateixa quantiat de sucres i greixos que en un got de llet, amb la diferència que aquests són d'origen vegetal. A més té també molta fibra!

El millor per acompanyar aquesta orxata són uns fartons casolans, estigueu atents, que ben aviat us en donarem la recepta!!!!!!



Ingredients
230g de xufes seques
2 litres d'igua
230g de sucre

Com la fem?
Posem a macerar les xufes amb dos litres d'aigua, a la nevera durant 48 hores.Passat aquest temps, aboquem l'aigua que sura en un pot, i les xufes amb l'aigua que les acaba de cobrir dins el pot de la batedora. Hi afegim el sucre. Ho triturem amb la batedora, aproximadament 5-8 minuts a màxima potència perquè quedi ben triturat. 
Un cop triturat, passem el contingut per un colador fi cobert per una gassa neta que fa la funció d'estamenya, per a que filtri tot el pòsit.
Afegim el suc obtingut a l'aigua que havíem reservat abans.
Mesclem, i guardem l'orxata a la nevera per prendre-la ben freda.