dimecres, 12 de març de 2014

El Taller de Cuina

Està clar que aquest restaurant ens va cridar l'atenció pel seu nom i la seva web. Però quin bon descobriment! 

Després de la trobada de bloggers ens vam quedar a passar el cap de setmana a Tarragona. Vam fer una volteta per la ciutat, amb solet i esmorzar de foruilla al Serrallo inclòs. Uns seitons amb tomàquet a La Puda que l'Aina va devorar amb alegria.


A l'hora del vermut vam pujar cap al casc antic, on vam passar per un mercat de brocanters. I vam flipar amb l'ambientassu de vermut que hi ha a la plaça del fòrum!!! Si ens en poguessim endur una mica a Terrassa...


I darrera la plaça del fòrum hi havia el nostre objectiu, el Taller de Cuina. Un petit restaurant que des del 2006 porten l'Òscar Garcia a sala, i en Jorge Huiman a la cuina. Un lloc modern i acollidor on des del 2012 poden fer-s'hi també tallers de cuina de la mà de Cintia Gardola. 



Vam gaudir d'un menú degstació de 5 plats i unes postres, que vam acompanyar amb un vi de la zona, un Clònic 2009 D.O. Montsant, que no coneixíem i que ens va agradar força. Cal destacar que a la carta de vins tots eren de la provincia de Tarragona, fent país.


Vam començar l'àpat amb un aperitiu molt nostrat: un calçot escabetxat amb romesco i una sardina en salaó. El romesco era molt finet.



De primer hi havia un tàrtar de gamba i carxofes amb fresses de tobiko (algues) regat amb sopa de miso. Tot i que la sopa era molt bona, aquí vam trobar a faltar que l'emplatessin a taula. Ja que en fer-ho el cambrer a la safata no vam poder veure el tartar abans de cobrir-se amb la sopa.
Vam continuar amb un caneló de pollastre de corral embolcallat de ceba amb salsa de tófona blanca i encenalls de foie. Em va agradar molt la idea de fer un caneló embolicat amb la ceba cuita. Li dona un toc dolç i molta finor. 




El bacallà confitat acompanyat d'un ravioli de pernil ibèric farcit de botifarra de perol i regat amb suc de rostit va ser el plat que més em va agradar. Estèticament molt atractiu i una combinació de sabors gustosa i encertada.



L'últim plat era un tataki de vedella amb chopsuey de verdures i salsa ponzu. La salsa er mi massa salada però la carn tenia un punt de cocció perfecte i era molt tendra.

Les postres van consistir en un deliciós financier d'ametlles on realment trobaves el crec crec de l'ametlla, amb gelat de rom i cacau. Molt bo.


L'Oscar, el cap de sala i soci del Taller de Cuina, ens va comentar que estan a punt d'entrar en el moviment Slow Food, els desitgem molta sort en aquest bon tomb.

També ens quedem amb les ganes de participar en un dels tallers de cuina que fan al mateix restaurant. On ens han dit que s'aprèn a cuinar però es passa també una estona divertida.


7 comentaris:

  1. Quin menú! Tota una troballa, aquest restaurant!
    Marta

    ResponElimina
  2. Sin duda descubrir ese restaurante fue todo un acierto el menu se ve divinsimooooo .
    Bicos mil y feliz finde wapa.

    ResponElimina
  3. Veig que us ho veu pasar d'alló mes be, tot el cap de setmana, que bé! perque ja que s'hi va, trobo interessant gaudir de totes les ventatges de la ciutat.
    Bon apunt sobre el restaurant!
    Petons

    ResponElimina
  4. UN cap de setmana ben complet amb un final immillorable!

    ResponElimina
  5. heheh... quina troballa vau fer, veritat? i s'hi menja d'allò més bé ;-)
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  6. Ai Alba, vinc a fer una volteta per aquí, ja saps que m'agrada fer-ho encara que últimament el meu temps sembla minvar: no arribo a res. Estic contenta que us agradés passejar per Tarragona. Una abraçada a l'Aina.
    Nani

    ResponElimina