divendres, 23 de maig de 2014

Timbal de llenties i bacallà

Quan vam anar a la fira Alimentària a l'estan d'Aneto ens van rebre molt bé, i ens van obsequiar amb un davantal molón amb el nom del blog, i entre d'altres obsequis, un pot de sofregit Aneto 100% natural per a que el tastéssim i els en donéssim la opinió. 
Ahir l'Aina va començar a demanar sopar quan encara no tenia res previst, i els que la coneixeu sabeu que quan té gana no perdona. Tenia les llenties acabades de coure però encara no havia pensat com les faria i la nana tenia pressa. Així que vaig obrir l'armari del rebost a viam què trobava, i ohlalà! el pot de sofregit Aneto estava allà esperant.
El vaig obrir i en vaig tastar una punta amb la cullera, era dolcet i gustós i no m'equivocava quan vaig pensar que a l'Aina li agradaria amb les llenties. Va deixar el plat net!!
Per nosaltres vaig acabar de millorar el plat amb una mica de bacallà. El contrast dolç i salat va quedar boníssim!!!!



Ingredients

200g de llenties beluga
150g de bacallà esqueixat dessalat
4 cullerades de sofregit 
1 cullerada de ceba confitada
2 tomàquets
1 fulla de llorer
1 gra d'all
oli d'oliva


Per coure les llenties les posarem en una olla amb el triple del seu volum d'aigua, el gra d'all i la fulla de llorer. Les courem uns 35 minuts, quan faltin 5 minuts de cocció hi afegirem la cullerada de ceba confitada.

Escorrem el bacallà i l'amanim amb un raig d'oli doliva.

Escorrem les llenties i les barregem amb el sofregit. Muntem el plat amb un aro d'inox amb les llenties a la base i el bacallà al cim. Obrim un tomàquet i l'afegim per donar un toc de color al plat.

9 comentaris:

  1. Apa quin súper plat en un plis plas eh?? haurem de provar aquest sofregit, segur que a casa ens encanta, com tot lo d'aquesta marca. Un petó!!

    ResponElimina
  2. Un plat molt adient per aquests dies que mai saps si farà calor o fresqueta.
    El d'Aneto es un sofregit molt bo.
    Petons.

    ResponElimina
  3. Segur que estaba ben bo! Això de tenir a la despensa ajudes per dies que et quedes sense recursos o sense temps es genial! Una abraçada!

    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  4. ei! Bona idea, amb les llenties! nosaltres també el vam trobar molt bo, aquest sofregit. A veure si el comencen a comercialitzar aviat. Mira que és una llima, l'Aina! Ha ha ha! Creixerà com una doneta!!

    ResponElimina
  5. Doncs aquest timbal em sembla una opció fantàstica per als meus dinars de tupper, i molt complet!
    Em sembla que el meu dimoniet és com l'Aina, quan té gana tampoc perdona, jajaja!
    Petons!

    ResponElimina
  6. Un timbal similar tenia al tupper d'avui! aquestes amanides són fantàstiques i bones!

    ResponElimina
  7. Una recepta molt guay, però no em queda clar si les llanties són fredes o calentes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Julià! Jo el vaig fer amb les llenties calentes perquè les acabava de coure. Però també el pots fer amb llenties fredes, tipus amandia.

      Elimina