dilluns, 26 de gener de 2015

Rotllets de salmó, tàrtara i maionesa de wasabi

Aquest aperitiu el vam servir la nit de Nadal, i la veritat es que va agradar força. Potser el més sorprenent es la manera de presentar-lo, imitant la forma d'un maki. Però la combinació de sabors és molt bona.
Es tracta de fer els rotllets petitons, de manera que, com si fossin makis, te'ls puguis menjar d'una mossegda.

Ingredients
Pa de motlle sense crosta
Salmó fumat
Formatge d'untar
Cogombrets
Tàperes
Pell de llimona
Anet
Maionesa
Wasabi

En un bol barregem el formatge amb anet, tàperes i cogombrets picats, pell de llimona ratllada i herbetes o pebre al gust. També podeu fer servir el formatge a les fines herbes.
Estirem el pa de motlle amb un corró fins que quedi ben primet.
Sobre cada tall de pa hi posem salmó fumat, i la barreja que hem fet abans per sobre.
Enrotllem ben apretat i emboliquem amb plastic film (mínim 2-3 voltes). Reservem els rotlles a la nevera.
Barregem la maiones amb el wasabi al gust i la posem en una màniga o biberó.
Abans de servir tallem els rotllets en petites porcions, decorem amb la maionesa de wasabi i servim. 
Nosaltres vam posar abans al plat una mica de coulís de mango i cibulet, que també hi queda bé i dóna color.

dilluns, 12 de gener de 2015

Pa de pessic de mandarina i grue de cacao

Diumenge a la tarda, a fora fa fred. Aina, vols fer un pastís amb el papa? Siiiiiii!!!!!
No us podeu imaginar amb quina il·lusió ha seguit totes les passes per preparar el pastís, l'espera mentres estava al forn, i mentres era massa calent per menjar-lo. Fins i tot li feia petonets!!!
Ja sabeu, si no teniu plans per un diumenge a la tarda, i voleu un bon esmorzar per encarar la setmana...

Ingredients
4 ous
250g de sucre
Pell de mandarina ratllada
200g de farina
1 cta de llevat químic
150g de nata
50g de mantega fosa

Pre-escalfem el forn a 170°

Batem els ous amb el sucre fins que doblin el volum. Hi anem incorporant els ingredients secs. Hi incorporem la nata i la mantega.

Untem amb una mica mes de mantega un motlle i hi aboquem la barrega. Hi escampem el grue de cacao per sobre.
Enfornem 50 minuts a 170°C.