dilluns, 30 de març de 2009

GALETA de PARMESÀ i ESPÀRRECS

Això és una variació d'unes galetes de parmesà que feiem com aperitius quan treballava amb en Pep al Celler.
La podeu trobar al llibre Tastets d'en Pep Nogué

INGREDIENTS

Clares d’ou 3 unit.
farina 120 gr.
mantega 150 gr.
Sal
Pebre blanc
Espàrrecs verds 10 unit.
Parmesà en pols

ELABORACIÓ

Fonem la mantega al microones i la deixem temperar.
Mentrestant tallem els espàrrecs a làmines d’aproximadament 1 mm de gruix.
En un vol batem les clares sense arribar a muntar-les (recordo perfectament com m'ho explicava en Jordi Roca quan jo era un pipiolo).
En forma de pluja, amb una barilla, hi barregem la farina, la mantega líquida, la sal i el pebre blanc.
Ho tapem amb plàtic film i deixem reposar-ho a la nevera uns 20 minuts.
En una safata amb paper sulfuritzat o una làmina de silicona, escampem amb el llom d’una cullera la pasta preparada en forma de cercles.
Hi espolsem per sobre el formatge parmesà i hi col·loquem les làmines d’espàrrecs.
Ho posem a coure al forn a 160*C fins que quedin dauradetes.
Les deixarem refredar i si les hem de guardar serà millor en un recipient que tenqui hermèticament bé.

IDEES PRÀCTIQUES

Si en lloc d’espàrrecs s’hi vol posar un fruit sec o una e ingredient hem de tenir en compte que aquest no tingui gaire aigua o ens estovaria la galeta.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada