dilluns, 30 de març de 2009

RISSOTTO DE BOLETS


INGREDIENTS

Arròs 350gr.
Bolets 500gr.
All 2 grans
Ceba 1
Formatge parmesà 50gr.
Formatge gorgonzola 50gr.
Brou de verdures 1l.
Mantega 100gr.
Oli d’oliva
Nata

ELABORACIÓ

Amb una cassola fregim a foc fort els bolets i els alls amb mantega i oli d’oliva, i un pessic de sal. Ho reservem.
Aquí mateix hi afegim més mantega, oli, i hi sofregim la ceba tallada a dauets petits amb un toc de sal, perque sui bé.
Quant sigui toveta i transperent hi sumarem l’arròs i els bolets amb els alls, deixarem coure en sec uns moments.
Seguidament ho mullarem amb el caldo que ens quedi doblat el volum del líquid amb el de l’arròs. Anirem remenant perquè vagi desprenguent el midó.
Aproximadament al passar els deu minutets veurem que ja el tenim casi cuit del tot, hi afegirem el formatge ratllat i anirem remenant amb un rejolinet de nata per donar-li mes corda.
El deixarem reposar fora del foc tapat amb un drapet tres minuts i a taula.

IDEES PRÀCTIQUES

Hi podem afegir unes verduretes bullides a part si volem fer-ho més complert.

Si no sou amants dels formatges forts podeu substituir el gorgonzola per nata, o millor encara per mascarpone, com feiem fa molts anys al Celler. Així, amb mascarpone, queda més cremós i amb el toc d'aquest formatge italià.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada