dijous, 18 de novembre de 2010

Confitura de mandarina

Aquesta setmana hem rebut dos paquets: un era de la Cocina de Babette, 2 bannetons i farines per fer nous pans. L'altre venia de Castellón ens l'enviaven en Marc i la María, uns bons amics i productors de cítrics:

Una caixa de mandarines clementines Kubkis que ens endolciran la tardor i les hores d'estudi. I com que són boníssimes ens hem emocionat i hem començat a experimentar posant mandarina per tot arreu. Aquest vespre vull fer una recepta de Muffins que he vist a La Maleta de Boston amb xoccolata i mandarina confitada (a la recepta original són amb taronja confitada), i per això he preparat aquest confitat de mandarina.

He de confessar que no tenia cap recepta fiable i aquesta me l'he anat inventant sobre la marxa.

Ingredients:
  • la pela de 3 mandarines tallada a tires
  • 2 cullerades de mel d'alzina i castanyer de l'Empordà (que en Jordi va comprar a una fira )
  • 2 cullerades de sucre
  • unes gotes d'essència de vainilla
  • 2 mandarines
  • aigua
He posat a escaldar amb aigua les tires de pell de mandarina i una mandarina (amb pell) tallada a dauets. Un cop escaldada i he afegit la mel i el sucre i ho he fet bullir aprox 20 min. He pelat l'altra mandarina i hi he afegit els grills. he corregit d'aigua i ho he deixat fent xup xup 20 minuts més.

Cal remenar de tant en tant amb una cullera de fusta.


Finalment ho he posat en un pot ben net i un cop tapat l'he girat de cap per avall pq fes el buit.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada