dijous, 27 de gener de 2011

Darrera dels fogons del taller de cuina


Un dels blogs que ens agrada xafardejar és El món de Juju una delícia de blog que escriu la Judith, que a més de gran cuinera considerem gran estilista. Només cal veure els seus plats, fotos i atrezzos. Quan vam veure que li havien donat un premi no ens va extranyar gens. El premi Stylish Blogger Award consistia en explicar 10 coses sobre ella fins aleshores desconegudes pels seus seguidors. A més havia de "nominar" 10 blogs més perquè fessin el mateix. Quina sorpresa en veure que érem a la llista!!

I acabem de saber que l'Emma del blog Taller de sucre (ple de receptes que us faran la boca aigua) també ens ha proposat. Gràcies noies!!!

Nosaltres "no sóm gaire de seguir cadenes", però si que ens agrada conèixer un xic més qui hi ha darrera d'un blog que t'agrada. A més la Monsina ens havia renyat perquè seguia el blog sense saber que era nostre, i volia que féssim un petit apartat de presentació. I aquí ens teniu, esprement-nos el cervellet per trobar 4 coses per explicar-vos...

1. En Jordi va créixer entre fogons i trapelleries a la Deu. Allà va adquirir el cuquet de la cuina des de ben menut, i més tard va estudiar a l'Escola d'Hostaleria de Girona on va conèixer un parell de cràpules que encara l'acompanyen. L'Alba va començar a cuinar al pis d'estudiants de Lleida, en una cuina on mai entrarien l'Adrià ni els germans Roca, però on hi van fer vida elements tant curiosos com en calippo i la Ramona.

2. El taller de cuina com a blog va néixer amb la idea d'emmagatzemar les receptes que en Jordi feia als tallers de cuina del CC El Sortidor, al barri del Poblesec de Barcelona, i poder-les compartir amb els usuaris. Aleshores no érem conscients de la febre gastroblocaire, i l'únic blog que teníem va ser el que vam fer quan vem marxar a la Índia per comunicar-nos amb familiars i amics. Aquesta primera experiència bloggera va ser molt satisfactòria perquè ens ha quedat un diari de viatge per sempre.

3. Com hem deixat entreveure la nostra passió és viatjar. Entre les coses que ens agrada descobrir hi ha els mercats i la gastronomia del país. N'hem tastat de tota mena, alguns plats memorables, altres per oblidar!! El darrer viatge que hem fet ha estat el transmongolià, us el recomanem moltíssim!

4. Quan sóm lluny casa enyorem les coses senzilles: el pa amb tomàquet, la truita de patates...

5. Quan dinem a fora sempre demanem massa menjar, en Jordi mai vol postrins (les úniques excepcions són la mel i mató i el cafè irlandès) i a l'Alba li fa molta ràbia, ella sempre es guardaria un raconet per tastar-les.

6. Sóm compradors compulsius de llibres de cuina, sobretot dels d'en Pep Nogué, que va ser un dels grans mestres d'en Jordi juntament amb en Ferran Balet. I en David Sansegundo,... i altres xefs que l'han anat aguantant.

7. A la colleta ens tenen per freaks perquè els diumenges ens agrada anar a fires i festes populars, gairebé sempre relacionades amb la manduca i el vi. Ningú sap com, però en Jordi sempre sap totes les que es fan a prop.

8. La nostra última falera són els vins catalans, no pot ser que no t'agradi el vi, deu ser més aviat que no has tastat el vi adequat. Però si insisteixes... no pateixis et prepararem un gintònic deliciós.

9. Bé per part d'en Jordi són la penúltima falera, perquè l'última és pescar!! El seu somni és fer un suquet dalt de la barca amb el peix recent pescat. Ja podeu riure ja...

10. Si, ho heu endevinat, la nostra especialitat és taladrar. quin rotllo que us estem cardant!!! aquesta vegada però doneu-li la culpa a la Judith i l'Emma.


Ara hauríem de nominar 10 blogs, però és massa difícil... ens agraden molts més blogs, molts ja esteu nominats, altres no us vé de gust de participar... així que farem trampes i deixarem la proposta oberta per tot aquell que la vulgui seguir. Us animeu a participar??




Va que nosaltres ja ens hem despullat!!!

26 comentaris:

  1. Ohhhhhhhh...m'ha encantat llegir-vos i veure's!!! genial la foto!!!! és la Índia? Ara si et vec per Terrassa ja sé quina cara fas! ;)
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  2. Però quina patxoca feu, guapos!!
    M'agrada conèixer-vos una micona més, i més a aquests blocs que seguim tan d'aprop i amb tant carinyo... hauré de convéncer el Xavi que fem alguna cosa semblant a vosaltres... jejeje

    Petonets!!
    Sandra

    ResponElimina
  3. Bona nit parella!
    Que bé que us hagueu despullat com ho heu fet! A la Judith i la Emma els hi donarem les gràcies. Visc al PobleSec, quina gràcia m'ha fet llegir el dels tallers. Petonets,

    ResponElimina
  4. Gràcies per compartir totes aquestes intimitats, a mi també m'ha tocat per una altra banda! Petons des de Girona!

    ResponElimina
  5. Una altre que també viu al Poble Sec i molt aprop que estic del Sortidor, vaja els meus fills van a l'escola del Sortidor...m'ha fer gracia!!!
    Jo tampoc segueixo cadenes, peró aquesta es força divertida i ajuda a coneixe una mic amés les persones que hi han darrere el bloc.
    Una abraçada

    ResponElimina
  6. que be,aixi ja tenim alguna coseta mes de vosaltres,mm aixxo de fer el suquet m'agradat,jo volia fer es el peix acabat de sortir del mar.deu estarrrr mm pero el suquet encara mes.molts petons.

    ResponElimina
  7. va bé saber qui sou, perquè la veritat és que jo pensava que el bloc el feia una persona sola, com es veu en el comentari que vaig deixar en el darrer post.
    i a més també sou vallesans, ni que sigui del segon vallès jejeje

    ResponElimina
  8. aix! que macos sou! m'ha encantat saber més de vosaltres!!! per cert, sou del Poble Sec? nosaltres som de Sant Antoni! així que més d'un cop segur que ens hem creuat!!! Per cert, jo m'apunto al somni del Jordi! molts petonets guapos!!!!

    ResponElimina
  9. Jordi i Alba, ara ja sabem qui i com sou :)
    M'encanta la foto, esteu genials!
    I viatjar és una afició fantàstica per compartir amb la gastronomia... voltar món descobrint què i com menja l'altre gent és apassionant.
    M'ha agradat molt aquest post :)

    ResponElimina
  10. Com em van dir a mi, això si que és despullar-se!!! M'ha agradat conèixer-vos una mica més. Jo també sóc de les de postres, un dinar sense postres és deixar-ho a mitges!
    Esteu guapíssims a la foto!:-)
    Una forta abraçada

    ResponElimina
  11. Gràcies pels piropus!!

    Eva doncs si em reconeixes avisa!!

    Si que hi ha blocaires al PobleSec!!

    Judith nosaltres abans vivíem al raval, segur que ens hem creuat per Sant Antoni (en Jordi sense barbota) però ara vivim a Terrassa.

    Manel doncs si, sóm dos! ;)

    Una abraçada

    ResponElimina
  12. M'ha agradat molt aquest post
    una abraçada parella
    miquel

    ResponElimina
  13. Hola parella!, sabeu que despullats esteu tan macos com en versió dibuix?... ja,ja,una entrada molt fresca i bonica!A reveure.

    ResponElimina
  14. M'ha agradat molt saber una miqueta mes de vosaltres, sempre és agradable saber amb qui parles i comparteixes coses.

    Petons

    ResponElimina
  15. Nois, quin entusiasme. Això es fantàstic! I no ens taladreu que ens encanta llegir-vos!
    Bon cap de setmana.

    ResponElimina
  16. Què guapus esteu a la foto!!
    M'ha encantat saber de vosaltres i ja que faciliteu el link, ara aniré a fer el xafarder i mirar els vostres diaris de viatge!! :P
    Molts petonets i bon cap de setmana!! :)

    ResponElimina
  17. Hola, navegan he arribat al vostre blog i el trobo molt maco i a sobre arribo el dia que us despulleu :-) .
    A mi també m'encanta anar de fires, la propera , la candelera de molins !!! i sóc molt aficionada als vins, encara que mai he fet una entrada al blog sobre aquest tema, tot arribarà

    Me l'apunto als meus blog favorits . Gràcies !

    PD: us deixo el meu per si us ve de gust fer una ullada !!! http://hortpollet.blogspot.com/

    ResponElimina
  18. M'encanta la foto nois!! que macus!
    M'han encantat les vostres 10 coses. A nosaltres tb ens agrada molt anar a les fires i als mercats dels pobles. Vivint a l'Esartit cada cap de setmana fem coses.
    El vi ens apassiona, sempre investiguem busquem i sobretot tastem per aprendre!!! ;)
    En fi que sou genials!!!

    Molts petonts

    Ahh::i sí sí,explica'm què tal la Focaccia ehhhhh!!!

    ResponElimina
  19. Quina foto més bonica :-) i què maco és conèixer petits trets de les persones que hi ha a l'altre banda del teclat, ens humanitza, oi? :-) sou una parella molt maca, en el sentit més ample de la paraula.

    un petó, guapíssims ;-)

    ResponElimina
  20. Hola! Abans de res felicitats pel blog!
    El meu nom és Marta, treballo en una empresa que es diu Synergic i us voldríem fer una proposta per participar en un dels nostres estudis (remunerats, és clar!). Si us ve de gust que us expliqui una mica més en detall, si us plau, envieu-me un mail a m.valls@synergic.es
    Gràcies!

    marta

    ResponElimina
  21. hola parella, m'he passat perl vostre bloc, encuriosida , arrel del comentari que vareu deixar al meu, sou molt trempats ¡¡¡¡¡¡ , les receptes les miraré amb deteniment. un petó

    ResponElimina
  22. Eps!!! Em sembla que aquest estiu ens hem creuat sense saber-ho... És possible que entre la vostra colleta, que pensen que sou uns freaks, hi hagi l'Elena i en Joan???

    Jordi (Tot és bo el que l'olla cou)

    ResponElimina
  23. I no ens podem subscriure per correu per a rebre els vostres articles? Ja em direu.

    ResponElimina
  24. Un bloc molt interessant i esperem que poguem tenir una col·laboració, ja que estem muntant una pàgina web que es desfarà per la gastronomia, i volem gent que hi col·labori, aporti receptes, hi publicitin productesm que es venguin productes novedosos i fins i tot que aqui no tenim.
    A Tots i totes que hi estigueu interessats, de moment, nomes tenim facebook, ja que estem treballant amb la plataforma pel web. Sóm momentsgastronomics.com
    Us esperem! I si voleu estar informats dels nostres passos o escriure'ns, nomes cal que entreu a el nostre facebook! Una abraçada guapos!, esteu fent coses molt interessants!

    ResponElimina
  25. Un bloc molt interessant i esperem que poguem tenir una col·laboració, ja que estem muntant una pàgina web que es desfarà per la gastronomia, i volem gent que hi col·labori, aporti receptes, hi publicitin productesm que es venguin productes novedosos i fins i tot que aqui no tenim.
    A Tots i totes que hi estigueu interessats, de moment, nomes tenim facebook, ja que estem treballant amb la plataforma pel web. Sóm momentsgastronomics.com
    Us esperem! I si voleu estar informats dels nostres passos o escriure'ns, nomes cal que entreu a el nostre facebook! Una abraçada guapos!, esteu fent coses molt interessants!

    ResponElimina
  26. Hola que tal, mi nombre es María José, y llevo la web de www.recetasgratis.net , me gustaría saber si os interesa un intercambio de enlaces entre nuestras webs.

    Si es así, estaríamos encantados en colaborar juntos.
    Nosotros os linkariamos desde www.elblogderecetasdecocina.com para evitar el linking reciproco.

    Un saludo y espero sus noticias.

    María José
    marketing@recetasgratis.net
    www.recetasgratis.net

    ResponElimina