dimecres, 19 de gener de 2011

Macarrons de recapte

Ja sabeu que ens encanta improvisar plats d'aprofitament. A vegades és difícil calcular les quantitats quan cuines, i nosaltres sóm experts en passar-nos tres pobles. No val a llençar menjar, però menjar tres dies seguits un plat, per bo que sigui és poc agraït... Per això cal reinventar! a vegades surt prou bé, i a vegades surt un nyap. Però qui no s'arrisca no pisca ! aquesta vegada ens ha sortit bé, per això amb aquest platillo participem al Concurs ¡Aprovéchame! de ¡Sano y de rechupete!

Ingredients

Aquests macarrons estan fets amb l'excedent del farcit dels calamars
(espinacs, panses, pinyons, potes de calamar i formatge de cabra), la ceba confitada de sofregir-los, formatge gorgonzola d'un rissotto de bolets que vem fer la setmana passada, i parmesà que ens va quedar de les galetes.

Elaboració

Vem bullir els macarrons amb un xic de sal i un raig d'oli. Un cop escorreguts els vem barrejar amb els espinacs, panses i pinyons, la ceba i el formatge gorgonzola, i els vem escampar en una safata de forn. Per sobre hi vam ratllar el parmesà i cap al forn a gratinar.

Com que el farcit dels calamars és més aviat dolcet, abans d'enfornar podem salpebrar els macarrons una mica.

Com de costum ens vem tornar a passar de mides i n'hem tingut per dos àpats. Però un tupper de pasta fa de bon guardar ;)


15 comentaris:

  1. Esteu que no pareu nois! jeje M'encata la cuina d'aprofitament, nosaltres també en som experts perquè calculant sóc un autèntic desastre... però si en surten plats tan bons com aquests millor que millor!
    Molts petons guapos!
    Sandra

    ResponElimina
  2. Doncs jo també m'apunto al club dels experts calculant!!! sobretot amb l'arrós!!! jajajajaj. Quins macarrons més bons! Avui em menjaria un plat ben ple! petonets parella

    ResponElimina
  3. Nois, que és molt difícil calcular i més val que sobri que no que falti, no?
    Amb els ingredients que porta ha d'estar bo segur!

    ResponElimina
  4. ostres aixo si que es un plat bo ,aqui hi ha teca mmm te una pinta increible.petons

    ResponElimina
  5. Qué estupenda pasta!. Yo soy de las que usa mucho la pasta (y las ensaladas) para aprovechar restos de comidas anteriores, porque, al igual que tú, me suelo pasar 3 pueblos al cocinar para 2!. jejeje
    Pero bueno, siempre alegras la comida del día siguiente, a que sí?.
    Un besote y gracias por participar!

    ResponElimina
  6. A mi això de calcular tampoc em va gaire be, ara be si amb les restes feis meravelles com aquestes, per favor, no calculeu mai més!! Un petonet, Paula

    ResponElimina
  7. Això és cuina d'aprofitament, i quina cuina!!!!

    ResponElimina
  8. Aquí no es llença res, és clar que no! Us ha sortit una recepta genial!

    ResponElimina
  9. muchas veces con la cocina de aprovechamiento salen un poti poti de receta 10 y muy buenas la mayoria como estos macarrones tuyos de hoy
    miquel

    ResponElimina
  10. quina proposta més deliciosa per uns macarrons!

    ResponElimina
  11. M'encanta la cuina d'aprofitament, sovint surten uns plats més bons que els originals. Com els meus caramels de xocolata o aquests macarrons tan bons!

    ResponElimina
  12. Això és un molt bon aprofitament, si senyors!,un plat de pasta dels que vé de gust asseure't i anar fent...Gràcies pel cpmentari al blog!, no he sabut res fins que no ho he vist als comentaris, moltes gràcies!

    ResponElimina
  13. Ostres doncs sembla una recepta de un restaurant de luxe, fan molt bona pinta. I si, crec què és una bona manera d'aprofitar el menjar. Sort al concurs!!!

    ResponElimina
  14. Per ser un plat d'aprofitament us ha quedat ben lluït! A més, d'aquesta manera es fan els grans descobriments...
    Per cert, és la primera vegada que entro al vostre blog i veig que té molt bona pinta. Me'n vaig a tafanejar una mica més...

    Salutacions!
    La Taula d'en Bernat

    ResponElimina
  15. Sóc també un fan de l'aprofitament. A casa havien viscut la guerra i la postguerra i ens ho van inculcar de petits. Aquest macarrons tenen una pinta increïble. Excel·lent.

    ResponElimina