dissabte, 29 de gener de 2011

Pa vermuteru (fet amb cervesa!!)

Aquest pa no té gaire presència, almenys a les fotos, perquè a taula si que fa patxoca. I és que de pans n'anem provant, des que tenim la panificadora cada setmana fem algun experiment. Però com feu les fotos del pa? sempre ens queden tan poc suggerents que pensem que a ningú li vindrà de gust fer el pa en qüestió.

De tota manera la gràcia d'aquest pa és que és molt gustós, ja que porta uns ingredients que podrien formar part del vermutillo de dissabte que estem a punt de fer.

També en podríem fer unes llesquetes sucades amb tomata i una anxova o un tall de formatge. Va, necessitem la vostra ajuda, com menjarieu aquest pa??

Perdoneu!! hi havia un error als ingredients: aquest pa com a vermuteru que és no es fa amb aigua sinó amb cervesa!!


Ingredients:

200g de farina de força
50g de farina de sègol
125 ml de cervesa
1 culleradeta de sucre
1 culleradeta de sal
15g de llevat
mig pot d'olives farcides
5 pebrots del padró
una cullerada de sèsam
2 cullerades de formatge ratllat
pipes pelades
60 ml d'oli d'oliva

Tallem les olives i els pebrots a rotllanetes ben primes.
Posem tots els ingredients a la panificadora amb el programa d'amassar. Treiem i posem amb cura la massa a la banettone i la deixem llevar de nou aproximadament una hora.

Enfornem a 180ºC uns 20-25 min (fins que el punxó surti sec o en picar-lo soni buit).

Deixem refredat en una reixeta perquè no s'estovi.

12 comentaris:

  1. qui diu que no fa paxoca? us ha quedat fantàstic! ara mateix voldria a taula un pa vermutero! jajajajajajja petonets

    ResponElimina
  2. acabo de vindre de dinar pero em feia unes llesques d'aquest pa amb tomaquet mmm un petó

    ResponElimina
  3. Amb tot el que porta el pa, jo me'l menjaria tot sol! Amb un bon oli d'oliva verge i a degustar aquest pa tan suculent...

    ResponElimina
  4. I tant que té bona pinta!! M'hauré de començar a plantejar tema panificadora...
    Doncs jo me'l menjaria amb un bon oli i una punteta de sal... pq la xixa ja la porta dins!
    Petonets!
    Sandra

    ResponElimina
  5. Si voleu un consol a mi tampoc em queden bé les fotos...però aquest pa té bona pinta...com a primera ullada sembla una xapata però amb tomàquet i tot el que se li posi cap a dins!

    ResponElimina
  6. Jo aquest pa el menajaria sol! Si no necessita res més! Ho porta tot! Molt bona recepta. Petonets!

    ResponElimina
  7. Jo mel' menjaria amb un bon raig d'oli d'oliva d'aquest any i un polsim de sal.

    ResponElimina
  8. I tant que fa bona pinta!! Amb el que m'agrada embrutar-me les mans per fer pa. Aquest caurà segur! Una abraçada, Paula

    ResponElimina
  9. Ostres, per una panarra com jo , aquest és el pa ideal per anar picant tot el dia crostó a crostó.
    Queda apuntat a la llibreta panera, ja t´ho faré saber quan surti del forn.
    una abraçada

    ResponElimina
  10. Jo també me l'apunto per fer a casa, a veure si el puc provar ben aviat, això de "vermuteru" m'agrada molt!

    ResponElimina
  11. Alba, aquest pa de cervesa de ben segur que queda amb una textura deliciosa.
    Pel que fa al que comentes de les fotos... sempre el pots presentar tal com el veus tu a taula quan el vas a sucar... alguna llesca sucada amb tomàquet i alguna sense, per exemple. ;)
    Petons!

    ResponElimina
  12. Sóc molt panarra així que me'l menjo amb tot! Ja veieu que sóc de gran ajuda.
    Amb els ingredients que porta estava boníssim segur!

    ResponElimina