dijous, 17 de febrer de 2011

Vasets d'alvocat, salmó i quèfir d'alfàbrega

Aquest és un aperitiu lleuger, senzill i gustós que vem fer per Nadal. La iogurtera és el típic accessori que tenim arraconat i sovint fa més nosa que servei. Això és el que li passava a la meva àvia, però va pensar que com que en Jordi és un friki de la cuina en treuria ús. I no es va equivocar!! Si és que les iaies les saben totes!

Ingredients

300 gr de Salmó marinat
(clica'l per saber com el fem)
3 Alvocats
1 quèfir de cabra
500 ml de llet
Fulles d'alfàbrega
sal negra


Elaboració

El dia abans: repartim el quèfir en els 6 potets de la iogurtera, a cada potet hi podem una fulla d'alfàbrega. Omplim la resta dels potets amb llet. Endollem la iogurtera i la deixem fer 12-14 hores. Un cop quallat el guardem a la nevera perquè a l'hora de servir sigui ben fred.

Tallem l'alvocat a dauets i n'omplim el fons dels vasets. Fem la mateixa operació amb el salmó i el podem sobre l'alvocat. Ho reguem bé amb el quèfir d'alfàbrega. pel damunt acabem de decorar amb les escates de sal negra.

Si ja heu llençat la iogurtera podem deixar macerar crème fraîche amb alfàbrega durant la nit, no ho hem provat però segur que també ha de quedar bé.

18 comentaris:

  1. Ostres, just fa una estona parlava de les iogurteres amb uns companys de la uni! A casa en teníem una, però ma mare la va llençar... Aquests gotets han de ser una passada!
    Petons nois!
    Sandra

    ResponElimina
  2. que bueno no? me gusta un montón el salmón...

    ResponElimina
  3. si és que no es pot llençar res ... després va i resulta que aquell "txisme", serveix per delicatesens com aquesta ...
    Una abraçafda

    ResponElimina
  4. això li dius ser friki??? si sou uns carcks!!! heu tret molt profit a un estri, que sincerament, no l'he acabat d'entendre mai!!! petonets guapos

    ResponElimina
  5. Ja veus, les meravelles que poden sortir d'un "trasto" que (teòricament)ja no serveix.

    ResponElimina
  6. mmmm...m'encanta aquest aperitiu!! Hauré de demanar la iogurtera a la meva mami!! jejeje!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  7. Jo em vaig plantejar la iogurtera però al final va ser que no...
    Un aperitiu molt bo, m'agrada molt el kéfir però no l'he menjat mai en salat.

    ResponElimina
  8. Si que sóms frikis si, Judith! perquè la iogurtera la fem servir gairebé cada setmana! El que passa és que ho manteniem en secret per no ser els raritos, jejeje...

    De tota manera no cal comprar-la mai!! Sempre hi ha algú que la té arraconada i estarà encantat de deixar-te-la i treure's el mort de sobre!

    ResponElimina
  9. Hola,
    Algú li sobra una iogurtera????? Un aperitiu deliciós .. amb els ingredients tant bons que porta segur que a casa els hi encantaria. Petons

    ResponElimina
  10. Eh, que jo també tenc una vena friki!! Algú té una iogurtera que no vulgui???...Molt bona la recepta! Una abraçada, Paula

    ResponElimina
  11. Ei, quina bona idea aromatitzar el kèfir mentre s'està fent... ho penso provar! La combinació de les tres capes ha de quedar boníssima i la presentació en gotets m'encanta!

    ResponElimina
  12. Sí, si que és friki la iogurtera...jo també en tinc una però arraconadíssima i els pots els faig servir per guardar espècies; l´all i oli que queda...

    M¨agrada l´alvocat i aquesta presentació moníssima.

    ResponElimina
  13. Quina combinació més bona, es que l'alvocat i el salmó queden molt bé, i els vasets un aperitiu perfecte (tant si es tenen convidats com si no :P)

    Molt bon cap de setmana!

    ResponElimina
  14. Ostres, crec que aquest plat junta alguns dels productes que més m'agraden... Buah! Però per què feu coses tan bones? Quan porto mirats uns quants blocs em comença a fer un soroll la panxa... Em sembla que hauré de provar aquests vasets tan deliciosos...
    Petons!!

    ResponElimina
  15. Quina idea més bona i original, a més de bo i ben presentat, crec que no es pot demanar més.

    ResponElimina
  16. lastima ya no tengo la yugotera.Un aperitivo estupendo y con estos ingreedientes exito total
    bon cap de setman
    miquel

    ResponElimina
  17. Jo sí que tinc la iogurtera, me la va regalar la sogra perquè ella no la feia servir i a casa hi ha iogurt casolà SEMPRE! Provaré la vostra recepta!

    ResponElimina
  18. jeje!! és veritat, jo recordo qu el ameva mare tenia una iogurtera en un armari i mai li vag veure fer servir. Li preguntaré si encara la guarda!
    Uns vasets molt originals amb aquesta combinació d'ingredients!!

    Petonets!! :)

    ResponElimina