divendres, 4 de març de 2011

Brownie de maduixots



Teníem un dinar amb la colleta per treure fruit de la paella que vam adquirir en comú, i teníem ganes de portar-hi un pastissoi, aquí el teniu!

Aquest pastís és la nostra versió del brownie blanc de maduixots que el xef i amic Pep Nogué va presentar a la secció petit xef de la revista CUINA que com el seu nom indica va dirigida a receptes que es puguin fer amb la mainada. A nosaltres la xocolata negra ens agrada més que la blanca, així que el brownie ha deixat de ser blanc. Vosaltres , és clar, la podeu fer amb la xocolata que més us agradi. També pot quedar ben bo amb altres fruites com gerds o, per què no? platan!

Ingredients

50 gr de rovell d'ou
72 gr de farina tamisada
120 gr de xocolata de cobertura fosa
120 gr de mantega a punt de pomada
80 gr de clara d'ou
300 gr de maduixots


Elaboració

Rentem els maduixots i en treiem el peduncle.
Barregem el rovell d'ou amb la xocolata fosa.
Muntem la mantega amb unes varilles elèctriques fins que quedi blanquinosa i esponjosa. A part, en un altre bol muntem les clares a punt de neu.

Barregem delicadament la mantega amb la mescla de xocolata i rovell. Hi incorporem en dues vegades les clares a punt de neu. I finalment, amb compte, la farina tamisada, tot mesclant delicadament.

I no us ho creureu!!!! però resulta que em vaig oblidar el pas de la farina, i el brownie de la foto no en porta de farina!!!! No va quedar gens malament, tot i que molt concentrat amb fortor de xocolata, així que si sou molt xocoadictes, si voleu no cal que hi poseu farina jejejeje!! El que jo hi afegiria és una cullerada de sucre.

Encamisem un motlle, i hi posem una capa d'un centímetre de la massa del brownie. Hi escampem els maduixots tallats a meitats pel damunt.


Ho tapem amb la resta de la massa.

Coem 20 minuts amb el forn a 180º. Desenmotllem i servim tebi amb una bola de gelat. O un cop fred amb una crema anglesa.

Bon profit!!


Maridatge

Aquest pastís de gustos intensos us el presentem amb un vi de postres que a nosaltres ens agrada força, es tracta del Vi de Gel Gewürstraminer, de Gramona.
A Alemanya el vide gel o Eiswen, reb aquest nom perquè es fa collint el raïm de matinada quan glaça. És un procés que implica risc, si el raïm es congela massa es pot perdre la collita. Per això els vins de gel assoleixen uns preus inassequibles. A Gramona no elaboren aques vi de la manera tradicional sinó que el que fan és una verema normal, i de manera molt més conntrolada fan una congelació parcial del most.
Aquest vi de postres té un color groc pàlid amb reflexes daurats, amb un aroma fresc on trobarem fruites tropicals, cítrics i préssecs així com aroma floral. A boca és dolç i fluid amb una acidesa molt equilibrada. S'aconsella a servir ben fred, entre 6 i 8ºC.

28 comentaris:

  1. ooooooooooooo! ara mateix m'el menjaria tot!!! llàstima que no pugui tragar ni un glop d'aigua!!!! boníssim nois!!! bon cap de setmana i molts petonets

    ResponElimina
  2. que booo,una miquetaaaaa per mi?? jej petons

    ResponElimina
  3. ¡QUÉ RICO!, me encanta con las fresas, me encantaría ver el corte de este brownie... bueno mejor lo hago para verlo y comérmelo todooo.

    ResponElimina
  4. Maduixots? Tant que m'agraden i encara no n'he menjat!:( Si encara us en queda, guardeu-me'n una miqueta, es veu tan bo!
    Bon cap de setmana!

    ResponElimina
  5. Ostres, boníssim. Ara s´ha d´aprofitar tot el que es pugui cuinar amb maduixes. Jo també tinc pendent un brownie...

    ResponElimina
  6. Apppppa! Ja m'imagino el súper sontrast entre la xocolata i els maduixots...a més, just m'acabo de comprar els primers al mercat...a veure si tinc un ratet i faig aquesta delícia...mmm!

    ResponElimina
  7. Que brownie mas gigante ....,,me encantaria verle el corte ...la foto estupenda ...besos MARIMI

    ResponElimina
  8. T'ha quedat sensancional i segur que el gust és deliciós, doncs la maduixa amb la xocolata lliguen molt bé! M'emporto la recepta i a veure si la probo! :)
    Un petó molt gran

    ResponElimina
  9. Iratxe, Garlutti: veig que hauríem d'haver fet la foto del tall, però amb 16 boques esperant la cosa estava complicada!!!

    No en va quedar ni una engruna! ja us avisarem quan el tornem a fer amb l farina! ;)

    ResponElimina
  10. QUINA DELÍCIA! Tinc maduixots a la nevera... em sembla a mi que ja sé què en puc fer!! :D
    I a més amb Vi de Gel Gewürstraminer, que ens xifla a casa!
    Petonets macos!
    Sandra

    ResponElimina
  11. Quina bona pinta, amb aquestes maduixes molt bona convinació d'ingredients!

    ResponElimina
  12. Apa! Sense farina i mira quina meravella que ha quedat.. l'heu versionat molt bé. M'agrada molt la pinta que té i segur que deliciós amb les maduixes! Petons i bon cap de setmana

    ResponElimina
  13. Que bueno este brownie con fresas, y con el maridaje que nos propones ya es un festín!!! que tengas un buen fin de semana, un beso

    ResponElimina
  14. anda que si le llegas a poner la harina igual no te sale tan bien .Lo provare me falta a la coleccion
    bon finde
    miquel

    ResponElimina
  15. Això és un POSTRE (en majúscules) i la resta son punyetes!

    ResponElimina
  16. Hola, he cambiado el nombre a mi blog, vuelve a añadirme por favor.
    De lujo te ha quedado este brownie, un trozo me llevo para el desayuno.
    Besos

    ResponElimina
  17. Quin brownie més bo!! Jo de moment les maduixes me els estic menjant al natural!
    Tñe una pinta deliciosa nois i segur que amb plàtan també ha de quedar boníssim!

    molts petonets!

    ResponElimina
  18. mmm quina bona pinta! M'agrada molt la vostra proposta d'avui, els brownies m'encanten, però si a sobre porten maduixes encara més, jeje. Segur que trobo un bon dia per a provar-ho :P.

    Petonets!!

    ResponElimina
  19. Super brownie nois!!! quina delícia de postre ens presenteu! m'encanta tot el que porti maduixes i xocolata!!Boníssim
    Molts petonetss

    ResponElimina
  20. Quina temptació!...i sense farina!...concentració màxima de xocolata, que bo. Una abraçada.

    ResponElimina
  21. Que bo !! menjar-ho tebi i amb maduixots ummmmmm
    Bona cuina

    ResponElimina
  22. Uff! Això no es fa... Ara en vull! haha! Boníssim...
    Petonarros!

    ResponElimina
  23. Nosaltres el vam fer amb les meves nebodes amb xocolata blanca i ens va encantar! Tot i que a la recepta del Pep Nogué no hi ha sucre i crec que li falta, oi?
    I ningú diria que el teu no porta farina, je je je...

    ResponElimina
  24. Quina bona idea, això de fer brownies amb altres sabors. Té una pinta fantàstica. Per cert, he vist les receptes anteriors i m'han encantat totes; sobretot el risotto de salmó, m'ha enamorat. El que passa és que aquestes últimes setmanes he estat sense el portàtil i he pogut fer poca vida blocaire. Un beset.

    ResponElimina
  25. Jo faria com vosaltres, canviaria la xocolata blanca per la negra. Ha de ser deliciós!
    Petons!

    ResponElimina
  26. Vaja dos canvis, no? Amb xocolata negra i sense farina! Yeah! Jo crec qeu això ho podem patentar... jejejej

    EL vaig veure amb xocolata blanca i ja em va cridar l'atenció (a la Kissumenja li agrada molt la xocolata blanca...). Però així amb negre encara me la crida més! jejeje

    Perfecte per després d'una paella! ;-)

    Salut!

    ResponElimina