dijous, 7 d’abril de 2011

Raita de cogombre

Us proposem un plat fresquet i gustós ara que s'acosta el bon temps i venen de gust amanides i coses lleugeretes. A més aquest plat amb només 54 calories és ideal per l'operació bikini!!
A nosaltres aquest plat ens transporta a la Índia, on vam menjar raitas de tota mena: de pinya, de cogombre, de rave... i així us anem donant idees i recordant el nostre repte: la recepta viatgera!! Va, que ja hi ha els primers participants!

Ingredients

1 iogurt descremat
1/2 cogombre
2 tomàquets madurs
1 cta pebre vermell picant
fulles de menta
1 cta de sèsam
1 cta de sucre glaç
1/2 cta de sal
1/2 cta comí
cilantre picat per decorar (opcional)
el suc de mitja llimona

Elaboració
Tallem el cogombre longitudinalment i amb una cullereta en treiem les llavors. Am la mandolina, o a ganivet, tallem el cogombre a làmines primes. Tallem de la mateixa manera o bé a concassé les tomates ben netes.

Barregem el iogurt amb el suc de mitja llimona, el pebre picant, el comí, la menta picada, el sucre i la sal.

Emplatem barrejant els vegetals amb la salsa i reservem a la nevera fins al moment de servir-lo. Aleshores acabem el plat decorant-lo amb el sèsam, i si ens hi agrada (a nosaltres gens! el vam avorrir prou!) amb cilantre picat.

El primer bany. Anantapur, Índia.

25 comentaris:

  1. m'encanta aquesta recepta! fresqueta, lleugera i fàcil!!! què més podem demanar??? petonets guapos

    ResponElimina
  2. Que bona i fresca, ara que comença a fer calor!
    M´encanten les vostres fotos!
    Petons
    Anna

    ResponElimina
  3. Hola,
    Quin plat més fresc i bo! Ja tinc molt present la recepta viatgera! Es que no m'acabo de decidir entre tres, però en breu la tindreu publicada. Petonets

    ResponElimina
  4. M'encanten les amanides i el vostre plat m'ha semblat súper fresc i original. Pensaba que tenia clara la recepta viatgera, peró ara dubto, potser massa europea. No sé nois, sóc una mica indecisa peró ho acabaré decidint.
    Petonets,
    Esther
    http://comosiempremadreando.blogspot.com

    ResponElimina
  5. Uuuoo! Què bon i fresqueta!! M'agrada molt nois!
    I la foto del primer bany és molt bonica :)

    I la nostra recepta viatgera arribarà en breu, suposo que demà!!

    Petonets!
    Sandra

    Ah, a mi tampoc m'agrada massa el cilantre...

    ResponElimina
  6. un plat molt fresc i bo aquesta Raita
    una abraçada
    miquel

    ResponElimina
  7. Gràcies a tots!

    No hi ha pressa perr la recepta, eh? hi ha temps fins el 7 de maig!!

    Ether massa europea? no home no!! segur que ens agradarà!

    ResponElimina
  8. La ensalada delicioso, yo entre semana siempre ceno ensaladita y me viene perfecta!!

    Ya estoy pensando en la receta...para el concurso :D

    Un besiño grandote!

    ResponElimina
  9. Gracias por visitarme, pero sobre todo gracias por descubrirme vuestro maravilloso blog ¿son vuestras las fotografías de viaje? son maravillosas! me quedo leyendo despacito porque me cuesta un poco. Se me olvidaba, maravillosa y fresquita la raita que habeis preparado!

    ResponElimina
  10. Per la temporada que entrem, ideal, gràcies!!!Bon cds

    ResponElimina
  11. Gràcies gràcies gràcies!!! Que van molt bé aquestes receptes, jo ja he començat l´operació bikini....bueno a veure quan aguanto! je Petons!

    ResponElimina
  12. Quin plat més xulo nois! M'encanta. I ben fresquet, que ja comença a fer una calorota d'aquestes enganxifoses... Ve més de gust menjar coses lleugeretes!
    Petonets!

    ResponElimina
  13. m'encanta aquesta recepta,fresca y lleugera.
    Un emplatat molt maco.
    I la foto del bany preciosa.
    Petons maca.

    ResponElimina
  14. Aquesta recepta és perfecte per aquests dies de caloor!

    La foto del bany és relament molt maca!

    ResponElimina
  15. Preciosa la foto i la recepta fantàstica...I aquesta operació bikini costa,eh! ara acabo de menjar-me una pressa de xocolata..estava irresistible!

    ResponElimina
  16. Quina foto més impactant, molt xula!!

    I l'amanida fantàstica. Quan he vist les calories he decidit que la feia ja!!! :)

    Jo ja se què faré per la recepta viatgera però ja aviso que és l'anti operació bikini!! jijiji! (no em pregunteu més que l'Alba ja sap que xerro ràpid!!:P)

    Molts petonets!!!

    ResponElimina
  17. Un plat lleuger i refrescant, a mi m'agraden molt aquestes amanides diferents. I tallat així queda amb una presentació molt bonica. Molt bona recepta viatgera!

    ResponElimina
  18. Ens anirà perfecte aquesta recepta ara que arriba l'estiu....
    petons,

    Mónica-Recetasdemon

    ResponElimina
  19. No sé què m'agrada més, si la recepta o la foto!
    difícil elecció.

    ResponElimina
  20. Que bona aquesta recepta!!! M'encanta!!! Me l'apunto!!!
    Acabo de descobrir el teu blog... i em quedo de seguidora perque m'encanta!!! Intentare participar a la recepta viatgera...
    Quedes convidada a venir a la meva cuina ;-)
    Un petonet

    ResponElimina
  21. Quina foto més impactant!! la recepta molt bona, la mesclaa de sabors ha de ser una delícia...un petonet

    ResponElimina
  22. Ai si, bé molt de gust ara aquests tipus de plat amb la caloreta que fa. La foto molt maca!
    Una abraçada!

    ResponElimina
  23. les amanides no tenen perquè ser aburrides, una bona mostra és la que ens presenteu avui.

    ResponElimina
  24. Me gusta la receta.
    El baño del bebe muy curioso y antes del baño ya tenia pulseras... que cosas!!
    Un saludito

    ResponElimina