dimarts, 10 maig de 2011

Pastissets de mousse de crema catalana

Aquest cap de setmana ha estat ple d'activitats: Fira Modernista, dinar a Vacarisses amb els companys de feina d'en Jordi, aniversari de la Glòria, i comiat d'en Nate que a hores d'ara deu estar volant cap a Arizona. Era impossible fer unes postres per cada ocasió, així que hem fet un bon grapat de pastissets de crema. Unes postres que hja vem fer en versió pastís pel diumenge de rams i que van tenir molt d'èxit. Esperem que a vosaltres també us agradin!!


Ingredients per 25 pastissets

Per la base de pastís de xocolata

2 ous frescos mitjans
175 g de sucre100 g de farina
90 g de cacau sense sucre5 g de llevat químic
120 g de llet
120 gr de nata amb 35% de matèria grassa
125 ml d’oli


Per a la mousse de crema catalana:

1125 g de llet fresca

1 branca de canyella
pela d'una llimona
9 rovells d'ous frescos200 g de sucre
75 g de midó (o maizena)
250 ml de nata 35%
9 fulls de gelatina


Com fem la base:

Posem el forn a 180 graus.
En un bol muntem els ous amb l’oli i el sucre. La mescla ha de quedar d’un color pàlid i ben esponjosa. Hi afegim la nata, a poc a poc i barrejant bé.

En un altre bol hi tamisem la farina, el cacau i el llevat. Ho afegim a la mescla dels ous, oli, sucre i nata. S’ha d’incorporar a poc a poc, un cop fet, hi afegim la llet, lentament.

Aboquem la massa a dues plaques de forn cobertes amb paper sulfuritzat, amb un gruix d'aproximadament 0'5-1 cm. Enfornem a 180 graus, fins que punxant al centre amb un escuradents aquest surti sec. El treiem del forn i deixem refredar .

Ajudant-nos amb un got de la mida dels futurs pastissets fem motlles amb una tira de pvc (tallem a la mida per envoltar el got, l'envoltem i tanquem l'aro amb un tall de cel·lo).
Amb els mateixos motlles tallem circumferències de pastís de xocolata fent la base dels pastissets.


Com fem la mousse:

Reservem una tassa de llet, i posem la resta en una cassola al foc (foc lent), amb la pell de la llimona i la branca de canyella. El que volem és que la llet infusioni i agafi gustet. La deixem fer, i un cop arrenqui el bull apaguem el foc.

En la tassa de llet freda que hem reservat deixatem el midó (maizena).
En una altra tassa amb aigua ben freda, hi posem els fulls de gelatina perquè vagin hidratant-se.

Separem una part de la llet infusionada i la posem al pot de la batedora oin la deixarem refredar (podem fer un bany maria fred posant el pot de la batedora dins un recipient més gran ple d'aigua i gel).

Mentrestant posem la resta de llet altra vegada al foc (suau) i hi afegim el sucre i el midó, tot remenant. Retirem la canyella i la pela de llimona.

Batem els ous amb la llet que hem refredat, i ho aboquem de nou a la cassola. Barregem sense parar fins que la barreja espesseixi.

Colem amb un colador fi, i aboquem en un bol gran. Hi afegim les cues de peix, i remenem bé perquè es disolguin. Deixem refredar.

Quan la crema estigui a temperatura ambient, montem la nata amb una cullerada de sucre llustre. La incorporem a la crema remenant de baix a dalt amb una espàtula.

Amb l'ajuda d'una màniga o una gerreta, aboquem la crema als motlles.

Guardem els pastissets al congelador, almenys 12 hores.

Els treiem i desenmotllem com a mínim una hora abans de servir. Us aconsellem decorar-los amb maduixetes o altres fruits vermells, que contrasten deliciosament amb la crema.


Nota:

Amb 2/3 dels ingredients obteniu un pastís per 10-12 persones.



Bon profit!!


35 comentaris:

  1. M´imagino els 25 pastissets junts!!!una delícia, les mides del gran, també ha de ser un festival, ja que la recepta és fantàstica!!!el toc dels fruits vermells m´agrada molt. Petons

    ResponElimina
  2. Ostres, sembla fet per a mi: crema catalana i gerds!
    Us ha quedat de pastisseria! Encara no he esmorzat, un cafè no compta massa, i és clar, veure això em fa patir!!!!!!!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  3. Deliciosos! Fan una pinta increïble!
    Ara mateix em faig seguidor del teu blog!

    ResponElimina
  4. i suposo que m'haureu guardat un, no???? us han quedat genials!!!! quina bona pinta. Petonets

    ResponElimina
  5. Tiene un aspecto sensacional, me encanta!!!
    Un besote

    ResponElimina
  6. Us han quedat monissims!! m'apunto la recepta, m'ha agradat molt! no sabré si fer el pastís gran o els petits, la veritat és que presentat individualment també queda molt bé, i és més pràctic a l'hora de servir.. petons

    ResponElimina
  7. Quina passada nois, fan venir salivera!! Ja que en féieu tants podríeu haver pensat en la Bordeta, no? jejeje
    Petonets guapos!
    Sandra

    ResponElimina
  8. Ohhhh, la crema és el meu postre favorit. Molt per sobre de la nata i encar més que la xocolata.
    Ohhhhhhhhhhhhhhhhh :OOOO

    Es que han quedat mega apetitosos!!

    ResponElimina
  9. Deliciósssss! i amb una pinta espectacular a mes no poder!.
    Una abraçada

    ResponElimina
  10. M'encanta.... cada vegada m'agraden més les presentacións individuals....
    petons gastronòmics

    ResponElimina
  11. Jo també preparo una mousse de crema catalana i queda boníssima...
    Petonets

    ResponElimina
  12. apa, jo vaig fer l'altre dia una cosa semblant...molt bo! m'agafo tb la teva versio

    Una abraçada,

    ResponElimina
  13. Molt bona aquesta combianció amb fruits vermells.

    ResponElimina
  14. A casa som devots autèntics de la crema cartalana, així és que aquesta meravella de recepta, segur més aviat que més tard, caurà..
    Una abraçada

    ResponElimina
  15. Hola!, te han quedado de pasteleria de la cara, que delicia de presentación y por lo que cuentas tienen que ser una verdadera delicia.
    Un beso y buen día

    ResponElimina
  16. Guauu nena quina cosa tan bona !!!! M'agrada molt a més la presentació individual.
    Petonets

    ResponElimina
  17. Hermoso!
    Me encantan estas versiones mini, además así el corte no queda mal, servir y listo.
    Besos.

    ResponElimina
  18. quina cosa mes bonaaa,segur que van disfrutar molt,petons

    ResponElimina
  19. Quina xulada de pastissets!!!! M'encanten! Petons

    ResponElimina
  20. Molt bona idea fer-la en versió individual per no haver de passar-se el cap de setmana a la cuina. I la mousse de crema catalana, m'encanta. ;)
    Petons!

    ResponElimina
  21. Quin goig seria veure els 25 juntets! I quina feinada!! Però val la pena, sense dubte. Són preciosos i molt, molt bons!!! Petons

    ResponElimina
  22. Així individuals queden una monada de pastissets i segur que estan boníssims! no he fet mai la mousse de crema catalan, però com m'agrada molt, me l'apunto!

    ResponElimina
  23. asi en mousse no lo he probado pero viendo la maravilla que te ha quedado me la apunto.
    una abraçada parella
    miquel

    ResponElimina
  24. Que rico, muy buena la idea del mousse de crema catalana, no la he probado pero tiene que estar riquísima, mela apunto. Te quedo un postre maravilloso.
    Un beso.
    Claudia

    ResponElimina
  25. La mousse de crema catalana sembla que està molt de moda. A molts restaurants la tenen a la carta i l'he vist ja a més d'un blog. Serà qüestió de provar-la! La teva presentació m'ha semblat excel·lent i trobo que aquests gerds i la mora li donen un toc ideal per a la vista i el paladar.

    Salutacions!
    La Taula d'en Bernat

    ResponElimina
  26. ooh!! i tant que ens agraden! Què bonics i quina pinta que tenen!!! La presentació és brutal!

    Molts petonets!

    ResponElimina
  27. Todo un señor dulce. Además de ser muy bonito y colorido tiene que tener un sabor exquisito.

    Besos.

    ResponElimina
  28. M'ha encantat la recepta! La faré! i ben aviat!

    ResponElimina
  29. Pues con un postre así para no encantar!

    Deliciosos :D

    ResponElimina
  30. Quin cap de setmana més intens!
    Presentats en format individual queden una monada! I segur que també boníssims ;)

    ResponElimina
  31. Primer, moltes felicitats per el recull de totes les receptes viatgeres, quina pila!
    Segon, quina mousse, ara que m´he aficionat a la crema provaré la vosta recepta!
    Petons

    ResponElimina
  32. M'encanta com han quedat en format individual, molt bonics. A part, han d'estar boníssims!!!
    Fins aviat

    ResponElimina
  33. Mmmm doncs si que m'animaré a provar-lo aquesta mousse i gràcies per el consell potser tens raó la presència no era massa maca però la textura del pastís era perfecte!

    ResponElimina