divendres, 3 de juny de 2011

Amanida de faves, préssec i calamarsons

Aquesta recepta la vam fer fa temps i havia quedat guardada a la calaixera. No us passa a vosaltres? Avui l'hem trobada i tot i que les faves i carxofes ja no són de temporada si la guardem per l'any vinent qui sap on pot anar a parar...


Ingredients
(per 2 persones)

3 préssecs en almíbar
3 carxofes en blanqueta
1 ceba tendra
4 cullerades de ceba confitada
10 calamarsons
500 gr de faves
Vinagre de vi blanc

Elaboració

Escaldem i refredem les faves per pelar-les i poder-les reservar amb oli i menta tallada a juliana.

Netegem les carxofes extraient els pètals exteriors, tallem la tija i les puntes de les fulles per igualar-la. Ara doncs les bullim amb aigua, sal i llimona.

Pelem les cebes tendres i les tallem del llarg en tires per reservar-les amb una part de vinagre de vi blanc i 3 d'aigua (les deixarem reposar 15 minuts a fi d'eliminar-ne la fortor).

A foc suau en una paella potxem ceba tallada a juliana ben fina fins que ens quedi caramelitzada.

Netegem els xipirons retirant-ne la boca i si són grossos els ulls, els enfarinem utilitzant un vell truc que vaig aprendre a la mili, era introduïnt-los en una bossa de plàstic amb farina , la inflem amb aire net pulmonar i la tanquem de dalt a fi de sacsejar-la (com si fos el cap del sargento) , els espolsem, i fregim.

Tallem el préssec amb almibar a grills i passem al muntatge del plat.

L'amanim amb la vinagreta que més ens agradi.

PD: Jo no he fet la mili, m'en vaig poder escapar passant-me per espatllat a l'hospital militar de Barcelona, ho puc fer públic perquè n'estic molt content  ;-p

26 comentaris:

  1. i cóm és possible que estigués a la calaixera??? és un pecat! (i mira que les faves i jo no som massa amigues, jijijijiji) molts bon cap de setmana guapos!!! petonets

    ResponElimina
  2. I tant que passa!!! la meva d´avuí era a la calaixera!!!Ja ja, amb la bona pinta que tenen aquestes faves i el punt de prèssec ha de ser la bomba!!!petons i bon CDS

    ResponElimina
  3. Bon dia nois!
    Que si ens passa això de receptes que no publiquem? en tenim una carpeta plena! jejeje Però ja va bé per quan no es té massa temps ;)
    Veig que també aneu psoant el llistó alt de cara el 15, eh? Quina bona pinta que té aquesta amanida, té tot el que m'agrada!
    Petonets!
    Sandra

    ResponElimina
  4. Caram! Una amanida de luxe i una foto fantàstica.
    Fins aviat i bon cap de setmana.

    ResponElimina
  5. Tinc unes quantes a la calaixera, peró cap tant maca com aquesta.
    Petons,
    Esther

    ResponElimina
  6. Oh, com m'agrada aquesta combina de saborstindré d'esperar a fer-la però segur que estarà deliciosa.

    Gràcies , ja em cuido ya ;-)

    petons

    ResponElimina
  7. una amanida ben completa, deliciosa!

    ResponElimina
  8. Menuda receta ..de las que me encantan ...me la punto ..y la tarta se ve fantastica ..que fotos .bsss MARIMI

    ResponElimina
  9. Una amanida ben diferent!
    I a més d' original,és molt complerta i amb molt de color!
    Petons

    ResponElimina
  10. Quina combinació, mai s'ha m'hagues acudit...
    Bon cap de setmana
    petonets

    ResponElimina
  11. Renoi quin contrast de sabors més original!

    ResponElimina
  12. Es una ensalada delicada y llena de sabor, me la guardo :D

    Bonito fin de semana.

    ResponElimina
  13. Un bona amanida; el primer pensament que he tingut quan he llegit el títol de l´entrada ha estat: faves, ara??? aiss...resposta donada!

    ResponElimina
  14. Una amanida ben original! M'encanten les amanides tèbies, són boníssimes.

    ResponElimina
  15. Una combinació perfecta.
    Mónica-Recetasdemon

    ResponElimina
  16. Jo vaig més al dia, no dono per guardar a la calaixera!:(
    Això del prèssec en almívar a l'amanida s'haurà de tastar!
    Petonets.

    ResponElimina
  17. Què és aquesta revel·lació de que no has fet la mili jajajaja!! quin riure quan he llegit la Post data! no entenia res...bé, encara ara no ho entenc molt però m'alegro que no l'haguessis de fer! :P

    L'amanida fa molt bona pinta. La combinació prèssec, calamarsons i carxofes ha de quedar molt bé.

    Molts petonets guapos!!

    ResponElimina
  18. Una amanida deliciosa, a casa la combinació frutes y verdures no els hi agrada, però aquests tipus d´amanides me les faig per mi sola i aquesta la faré segur. Ara soc jo la que la fico a la calaixera. Petons.

    ResponElimina
  19. que si passa??!! jo tinc la meva particular carpeta de gastroarqueologia de la que hi rescato de tant en tant alguna relíquia ... i aquesta no podria tenir perdua..
    Un abraçada

    ResponElimina
  20. Jajajajaa! doncs molt bé!! i tant ben orgullós!

    Una amanida deliciosa!! justament la que tinc prevista pel 15 porta préssecs..mmmm!!!
    Petonets guapos!

    ResponElimina
  21. Creo que has creado una ensalada de lo más completa y de lo más variada. Me encanta la combinación del dulce-salado y esta ensalada lo tiene todo para ser perfecta.

    Besos.

    ResponElimina
  22. I tant que ho sé!! I a mi em passa que es queden al calaix i d'allí no surten! :S
    Sort que vosaltres no practiqueu la mateixa estratègia i ens presenteu aquesta delícia d'amanida. Exquisita!
    Petons!

    ResponElimina
  23. Espero ansiosa por esa receta con nostalgia de Asturias...
    Tu ensalada de diez.
    Besos!

    ResponElimina
  24. Doncs jo me l'apunto para quan tornin les carxofes!!

    ResponElimina
  25. Això de les receptes oblidades ens passa a molts, em sembla a mi :)
    La recepta t´t molt bona pinta! És una combinació poc convencional, però segur que ha d'estar boníssima!

    ResponElimina
  26. Em sembla una amanida exquisida amb una combinació d'ingredients ideal. Me l'anoto!

    Petons!
    Anna

    ResponElimina