divendres, 17 de juny de 2011

Filets d'orada farcits d'espinacs i crema de formatge

Fa temps que no fèiem una recepta de peix tot i que en mengem sovint. A més sabem que hi ha uns quants blocaires que la carn ni la toquen, així que quan la Sònia de l'Exquisit va proposar els rotllets com a tema per l'HEMC d'aquest més, vam pensar que havíem de fer-los de peix. Gràcies Sònia per haver escollit un tema tan obert i versàtil!!
Hem intentat fer una proposta temptadora però que a la vegada fos sana, així qu hem triat un peix blanc al forn, acompanyat de saníssims espinacs frescos, i el toc cremós del formatge. A víam què us sembla! a nosaltres ens va agradar molt.


Ingredients

4 filets d'orada
espinacs frescos
1/2 tarrina de crema de formatge a les fines herbes
1 ou petit
3 cullerades de farina de cigró
2 cullerades de parmesà ratllat
oli d'oliva
sèsam
sal
pebre
1/2 gotet de vi blanc

Salpebrem els filets d'orada, els passem per ou i per la farina de cigró. A sobre de cada filet hi posem un grapadet d'espinacs (rentats i tallats), una cullerada de crema de formatge, sèsam i les espècies que ens hi agradin. Girem el filet sobre si mateix formant un rotllet que tanquem amb un escuradents.
Fem el mateix amb cada filet.


Posem els rotllets en una safata amb oli d'oliva. Els reguem amb el vi blanc, i empolsinem el cim amb parmesà ratllat.
Enfornem a 200º uns 5 minuts.
Els podem acompanyar d'un parmentier de patata o moniato i ja serà la bomba!

Maridatge
Pinord Mireia Gewürztraminer - Muscat 2010
Elaborat amb varietats  tan aromàtiques com el muscat, el gewürztraminer i el sauvignon blanc, el Mireia és un vi d’aspecte brillant i color groc pàl·lid amb tonalitats verdoses.
En nas sobresurten les notes florals de gessamí i rosa i les aromes primàries destaquen per sobre les fines olors de fermentació.
En boca té un paladar sedós, melós i amb cos. Té un retrogust llarg i harmònic.

23 comentaris:

  1. M'agrada molt la proposta, és una recepta molt original i vistosa. A més, sana i gustosa, ideal per a un sopar lleuger amb convidats!

    ResponElimina
  2. què em sembla??? doncs que heu combinat dos dels ingredients que més m’agraden!!!! Que maco queda presentat així!!!! Molts petonets guapos i bon cap de setmana!!!!

    ResponElimina
  3. mmmm que bo,la verditat que el peix aixi m'agradaria molt,apunto la recepta,petons

    ResponElimina
  4. Visc amb un blocaire que no toca la carn, o sigui que em sembla una recepta més que fantàstica!! Ha de quedar molt i molt bo!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  5. todo lo que sea pescado me encanta, esto tiene muy buena pinta, besitos desde londres

    ResponElimina
  6. Em sembla una maravella de recepta!!! m´agarda motl la orada i aquesta cau fixe!!!petonets

    ResponElimina
  7. Em sembla perfecte! Com que sóc de les que no m'agrada la carn...
    L'altre dia al singulars una dra. deia que era millor el peix blanc, es que amb tot el que hi ha al mar...
    Me l'apunto que com dieu és molt sana i complerta.
    Bon cap de setmana.

    ResponElimina
  8. Mira q jo no se mai q fer amb l'orada (apart de fer-la a la sal) i aquests rollitos m'agraden molt

    Gracies poer la vostra aportacio a l'HEMC, recordeu q podeu presentar fins dues receptes

    ResponElimina
  9. Em sembla una manera molt atractiva de presentar peix i espinacs a taula, i que els xiquets s'ho mengen. Imagine que amb filets de gall també eixiran bons, veritat? M'agrada molt aquest peix. Me l'apunte. Gràcies!

    ResponElimina
  10. Hola,
    Quina bona manera i més maca de fer un peix enrotllat. A més amb aquests ingredients si que ha d'estar bo .. i tant que si!
    Petons

    ResponElimina
  11. M'agrada molt la combinacio,pero jo no hi posaria formatge,no m'agrada,jeje
    Petonets

    ResponElimina
  12. Peix i verdura, una molt bona combinació. M´agrada. Petons,

    ResponElimina
  13. una bona idea peix i verdura combinacio fantastica
    sort i bon cap de setmana
    miquel

    ResponElimina
  14. Que bons aquests rotllets nois!!! m'encanten! la combinació d'ingredients em sembla excelent!!
    Molts petonetss

    ResponElimina
  15. Una gran proposta. A la reina del meu cor li agrada molt la orada i mai li he preparat així, ja tinc una idea bona per a sorprender-la :)

    ResponElimina
  16. molt bona aquesta recepta.... el formatge, els cigrons , la presentació ... tot plegat molt imaginatiu.... i bonisim.. segur!!
    Una abraçada

    ResponElimina
  17. Que hem sembla?? Doncs bonissim!! Varreja d´ingredients perfectes! Em puc imaginar el sabor! Petonets!!

    ResponElimina
  18. Què bona la combinació d'orada i verdura, i el toc de formatge...Nutricionalment completa, no hi manca res! I capritxosa de menjar per la forma. Una recepta excel·lent! Petons.

    ResponElimina
  19. Que buena idea por dios, siempre no se como hacerla y mira así esta muy bien la idea, se ve muy buena, besos.

    ResponElimina
  20. Una nova forma de fer la orada. Me l'apunto!
    Petons

    ResponElimina
  21. Tan per la combinació d'ingredients com per la presentació i rapidesa de preparació, és un plat excel·lent.
    Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ufff! Doncs quina pinta que fan... Em sembla una combinacio genial

      Elimina