dilluns, 13 de juny de 2011

Tarta ràpida de cireres

Aquest cap de setmana volíem fer un pastís pels esmorzars amb fruites de temporada, aprofitant que en Paco de Lazy blog ens proposava versionar una de les seves receptes hem triat la seva Tarta rápida de cerezas del Jerte. Un pastís entre coca i clafoutis. Ell ens la presenta amb cireres i fruites del bosc, nossaltres n'hem canviat les fruites del bosc per una altra fruita de teemporada: l'albercoc. I com que sóm llaminers hi hem afegit unes pepites de xocolata, esperem que tant a en Paco com a vosaltres us agradi la nostra versió.




Ingredients:

3 ous mitjans
200g sucre moreno
220g d'oli d'oliva verge extra
75g llet
300g farina
15g impulsor
vainillina
sal
12 cireres
1 albercoc gros o 2 de petits
pepites de xocolata
sucre llustre


Elaboració:

Batem els ous amb el sucre i el pessic de sal de manera que augmentin de volum.Un cop batuts hi afegim l'oli i continuem l'emulsió i amb aquest ordre hi incorporem la llet, i els ingredients secs passats pel sedàs: la farina , el llevat i un pessic de vainillina ( o  unes gotes d'essència de vainila).

Untem amb mantega un motlle de 28cm i hi afegim la massa.

Treïem el pinyol de les cireres, pelem i tallem a bocinets l'albercoc i posem aquestes fruites a la massa de manera que quedin parcialment cobertes (quan la massa pugi acabaran d'incloure's al pastís). Finalment hi posem unes pepites de xocolata en els espais que ens hagin quedat més lliures.

Enfornem a 180 graus uns 15 minuts, fins que quedi dauradeta de sobre.

Un cop freda l'empolsinem amb sucre llustre i ja la podem servir.



Amb aquesta recepta participem al concurs "Cocinando con Lazy Blog" patrocinat per Artemática ProduccionesCarne Villa MaríaBoffardI love Aceite  Pyrex.


Cal dir que ens vam equivocar amb la quantitat de llevat, la recepta original en duia la meitat, i enlloc de la tarta plana que esperàvem ens va quedar una espècie de magdalena gegant. Però els de la colleta que n'han esmorzat aquest cap de setmana us podran confirmar que era ben esponjosa i bona!


21 comentaris:

  1. Amb un esmorzar així, es comença millor eldia, no trobes?
    Petonets.

    ResponElimina
  2. Constato que estava boníssima, esponjosa i en vam esmorzar tots encantats de la vida!!!

    ResponElimina
  3. Quin pastís més bo, nois!! I ja veig que els de la colleta estàvem encantats per més magdalena que quedés! jejeje Jo també vull esmorzar així...
    Petonets guapos!
    Sandra

    ResponElimina
  4. Ràpides, bones i molt ben explicades! Només em cal fer-la

    ResponElimina
  5. quina bona pinta!!!!!! crec que les cireres no podien acabar de millor manera!!!! moltíssima sort guapos!!! petonets

    ResponElimina
  6. Con un desayuno así!!!

    Buenisima, anotada queda :D

    Mil besiño.

    ResponElimina
  7. Doncs potser enara és més bo així, tan esponjós!!!
    Té una pinta boníssima!

    ResponElimina
  8. Bonissima per fer,la aviat!!!!! I molt ràpida!!!! petons

    ResponElimina
  9. mmmm dons rapida i segur que bonisima ,a casa son molt de cireres aixi que agafo la recepta.petons

    ResponElimina
  10. Aquest pastís ha d'estar deliciós!!! amb la combi de cireres i albercocs, dolç i ben gustós! heu fet una aportació fantàstica!!
    Molts petonets i sort!

    ResponElimina
  11. Es molt atractiu, i estiuenc :)
    Sort al concurs!

    ResponElimina
  12. Quina bona pinta i això d'afegir-hi xocolata un bon encert!

    ResponElimina
  13. Els de la colleta deurien marxar contents, això és un bon esmorzar! Em sembla que m'agrada més la versió magdalena gegant.
    Bona sort al concurs!

    ResponElimina
  14. Amb cireres o albercocs ha de quedar boníssima! I amb les perles de xocolata encara ha de ser més bo ;)

    ResponElimina
  15. Amb un trosset i un cafetò el berenar perfecte!!!

    ResponElimina
  16. Molta sort en el concurs!! Heu fet la nova variant del clafoutis-coca, la super gegant! A mi també m'ha passat, però al rev´s no vaig possar llevat.. je,je,
    Amb els albercocs i la xocolta ha d'estar boníssima!!

    ResponElimina
  17. Amb aquesta coca no se t´acaba l´energia en tot el dia...M´agrada el puntet de xocolata.

    ResponElimina
  18. Alba, així encara devia ser més esponjosa! :) I la vostra aportació llaminera, m'encanta! ;) jeje
    Petons i sort al concurs!

    ResponElimina
  19. Un pastisser molt atractiu,em venen ganes de fer-me'n un tall!Bon homenatge a la cirera! A reveure

    ResponElimina
  20. Alba buena super y rapida tarta y supongo que te habra quedado mas esponjosa y asi tambien esta mejor.
    suerte en el concurso de Paco
    peto
    miquel

    ResponElimina
  21. Quina bona pinta aquesta tarta! me l'apunto però ja! L'estiu passat a Polònia vaig menjar un pastís de cireres que em va agradar molt i tenia ganes de repetir però no sabia com... aquest vostre s'hi assembla! petonets! :)
    Només em deixa comentar amb el compte del google...
    http://tastarutes.wordpress.com/author/betflorensa/

    ResponElimina