Kubkis, els nostres cítrics de confiança

dijous, 30 de juny de 2011

Tiganites

Com sempre arribem pels pèls al repte de Film&Food, però així és més emocionant, oi? Aquesta vegada, en referència a Mi gran boda griega, havíem de fer un plat grec. Cal dir que aquesta vegada, el moment per fer una recepta grega no podia ser més adequat: el poble grec mereix tot el nostre suport mentres pateix la retallada del benestar social més bèstia de la història...

Però aquí no s'acabava el repte, havia de contenir un ingredient secret, un ingredient que ens encanta!! la figa!! Vam estar mirant les receptes més conegudes però no hi acabàvem d'encaixar les figues... després vam descobrir els tiganites, a mig camí entre la crep, el blini i las tortitas. Sembla que és una recepta internacional, cada país en té la seva. La grega té la particularitat de portar iogurt i mel entre els seus ingredients, es nota, són molt esponjosos! Acompanyats de iogurt grec, mel i figues havien d'estar tremendus... Però el comerç de proximitat té els seus riscos... i anar a darrera hora més encara... Així doncs avui el nostre fruiter no tenia figues, i ens hem hagut de conformar d'acompanyar els tiganites amb iogurt i melmelada de figues. No ens ho tindreu en compte, oi?

Això si, avui un senyor encantador m'ha portat una caixa de prunes grogues!! boníssimes! Així doncs esperem les vostres idees per fer amb  prunes!!

I sense més preàmbuls: tatxan... els tiganites!





Ingredients (per 8 peces)

225g de farina de rebosteria
1/2 sobre de llevat
1 pessic de sal
45 ml de mel grega
150ml de iogurt grec
2 ous
100ml de llet
oli d'oliva suau (per fregir)
Iogurt grec, mel, figues i menta (per decorar)

Com ho fem?
Tamisem la farina, el llevat i la sal. Hi barregem la mel, el iogurt i els ous i ho batem bé amb el túrmix fins que quedi amb una textura com de mantega. Aleshores hi afegim la llet i ho tornem a batre fins que quedi com una crema.
Escalfem la paella amb un xic d'oli i hi fregim un cullerot de pasta. Girem, acabem de coure, i un cop cuit el primer tiganite el posem en un plat i el cobrim amb un drap perquè mantingui l'escalfor. Repetim el procés per cada tiganite.
Un cop cuits els acompanyem amb iogurt, mel i figues, o amb el que més ens agradi (melmelada, xocolata, fruits secs...).

Esperem que esmorzeu o bereneu tiganites a la nostra salut i a la del poble grec, que està passant un moment prou delicat. #Grècianoestàsola !


27 comentaris:

  1. quina recepta mes bona!! Tindren que provarla ara que ve el temps de figes, me l'apunte per ferla.
    Bessets
    http://desdelacuinadelhort.blogspot.com/

    ResponElimina
  2. Una recepte que ve molt de gust....records

    ResponElimina
  3. jajajajjajaja, ja patia amb la vostre recepte! però sempre val la pena que ens feu esperar!!! molts petonets guapos

    ResponElimina
  4. Fan ganes de mossegar-los..
    Petonets.

    ResponElimina
  5. El millor es fa esperar!!! i tant!! M'encanta la vostra proposta nois!! això és un esmorzar de campions!! bo i ben bo!!
    Moltíssimes gràcies per participar en el nostre repte de nou!! sou uns cracks ;)
    Petonetss
    Ingrid

    ResponElimina
  6. I tant que són uns cracks... us ho heu currat nois! Una recepta super original i segur que una delícia!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  7. Han de ser boníssims, no els coneixia però ara ja ens els heu presentat!

    ResponElimina
  8. Hola,
    No havia sentit mai parlar-ne, però vaja que segur que són boníssims... i amb figues o melmelada, igual de dolcet i bo!
    Petons

    ResponElimina
  9. Me encanta vuestra receta aunque no consiguierais higos, habrá que probarla!!!

    ResponElimina
  10. A veure si la faig un dia que a l'Aina, acompanyada de Nutella, crec que li encantarà.
    Jo també tinc prunes, a veure si ens inspirem!
    Bon cap de setmana.

    ResponElimina
  11. Pancakes amb iogurt i melmelada de figues??? M'apunto a esmorzar! Quan puc venir? :)

    ResponElimina
  12. Quin esmorzar més bo.... quan veus això donen ganes de matinar eh!
    petons guapa! ;)

    ResponElimina
  13. Quanta energia! Una bateria carregada per tot el dia. M´encanten tots els ingredients.

    ResponElimina
  14. Encara que hagi estat a última hora, el resultat és sensacional!

    Petonets!
    Anna

    ResponElimina
  15. Jo les vull per berenar... que bones...
    petonets

    ResponElimina
  16. Ay que feia dies que no em pasava per aqui!!! I això que heu fet m´encanta!! Ja te pinta de ser esponjós!! Petonets!

    ResponElimina
  17. Bones bones per berena ara
    petons
    miquel

    ResponElimina
  18. El pròxim cap de setmana cauen!

    ResponElimina
  19. Que buena pinta, no entiendo muy bien pero parecen blinis o tortitas... sean lo que sean están de lo más apetecibles!

    ResponElimina
  20. No conocía este plato ni este blog, los dos maravillosos. Gracias por participar en el sorteo...así que Jerónimo no te prepara el arroz con coco, con lo bueno que está!
    Besitos y suerte en el sorteo!

    ResponElimina
  21. Ostres no coneixia les tiganites, però m'han semblat sensacionals per un bon esmorzar amb el iogurt i la melmelada de figues!
    Petons!

    ResponElimina
  22. M'ha encantat veure tantes receptes gregues!!! Desconeixia aquest plat!
    Merci!!!

    ResponElimina
  23. A la vostra salut... i de dues en dues!!
    Una abraçada

    ResponElimina
  24. Apa que bons!! he tastat els blinis, les crêpes... però no coneixia els tiganites!! i amb iogurt i figues deuen ser deliciosos, m'ho apunto per fer aviat!! :) petonets

    ResponElimina
  25. Els tiganites! grans desconeguts, però segur que deliciosos!

    Una proposta per a fer amb prunes...http://nototsonpostres.blogspot.com/2008/10/mil-i-una-melmelades.html Prunes i figues va quedar boníssima!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  26. L'any passat no us coneixia ni a vosaltres ni els tiganites, quina sort que tinc: ara ja us visito i conec tot el que feu de bo i he ampliat el meu diccionari gastronòmic. Un comentari que arriba un any endarrerit, però amb molta il.lusió per la vostra participació. Moltes gràcies i unes bones vacances.
    Nani

    ResponElimina
  27. No coneixia les tiganites però fan tan bona pinta, amb la mel i el iogur, la figa... Mmm! Les hauré de tastar!
    Marta

    ResponElimina