dissabte, 23 de juliol de 2011

Gaspatxo de síndria

Pel mes de juliol els nois de Memòries d'una cuinera ens han fet una proposta ben estiuenca, i nosaltres hem acceptat el repte encantats perquè, que vé més de gust al juliol que un bon gaspatxet? Bé, a un juliol de debò, no a aquest octubre descolocat al calendari! De totes maneres, jo de gaspatxo, com d'escudella, en puc menjar tot l'any, faci fred o faci calor!

I aquesta vegada estem contents perquè no fem tard!!!

Ingredients


1/4 de síndria
4 tomàquets madurs grossets
1/2 ceba tendra
1/2 cogombre
1/2 pebrot verd
2 glaçons
oli d'oliva
vinagre
sal
pebre


Com ho fem
Pelem el cogombre i la ceba, treiem la pell i els pinyols a la síndria.Tallem la fruita i hortalises a bocinets i ho triturem, un cop queda un purè fi hi afegim un bon raig d'oli, un rajolinet de vinagre, sal i pebre (al gust) i tornem a batre. Hi afegim els glaçons i triturem altra vegada. Nosaltres ho hem fet amb la thermomix i ha quedat prou fi, si ho fem amb túrmix o batedora un cop triturat passem el gaspatxo per un colador xinès. el reservem a la nevera fins l'hora de servir-lo (ben fresquet).

Us aconsellem servir-lo amb uns entrebancs al cim: ou dur picadet, encenalls de pernil, dauets de pa torrat, pipes salades...

24 comentaris:

  1. Apa, jo tinc penjada una entrada de gaspatxo de sindria, que es molt bona. Aquesta també fa molt bona pinta.
    Petonets.

    ResponElimina
  2. A mi el gaspatxo m'agrada en totes les seves variants, amb maduixes, sindria, prèssec...... tot li queda bé.

    ResponElimina
  3. Aquesta recepta de gaspatxo amb síndria me l'apunto, ha de ser molt suau!

    ResponElimina
  4. Tots d´acord, vinga publicar gaspatxo, tu de sindria, jo de nectarines,.... aquestes noves versions amb fruita una novetat molt agradable, el probaré. Petons i bon cap de setmana.

    ResponElimina
  5. Tots els gaspatxo m'agradan....Aquest fa molt bona pinta...

    ResponElimina
  6. A mi també m'agraden els gaspatxos amb sindria, amb meló i demés variants. :)

    ResponElimina
  7. Ens anirà molt bé tot aquest recull que faran a Memòries d'una cuinera. Ja han presentat moltes varietats pq cada dia en veig de blogs diferents. El teu és molt refrescant i amb la síndria boníssim.
    Petons

    ResponElimina
  8. No m'agrada gens el meló d'Alger, però, en un curs de cuina, en van fer... i resulta boníssim. Amb unes boletes de meló per decorar també queda molt bé. Besets

    ResponElimina
  9. Molt bo am la sindria i les pipes salades com entrebancs no se m'havia acudit i es una bona idea.
    Petons.

    ResponElimina
  10. molt bo el gaspatxo de sindria i amb unas bolas de sindria o melo divina copa
    miquel

    ResponElimina
  11. N¨he vist publicats molts gaspatxos de síndria i estic encuriosida pel seu sabor...Doncs no em queda més remei que provar-lo. Agafaré la vostra recepta.

    ResponElimina
  12. quan aquest estiu es torni a posar-se bé al calendari, aquest tipus de gaspatxos no tindran rival .... fantàstic!
    una abraçada

    ResponElimina
  13. Boníssim aquest gaspatxo!! Jo el vaig descobrir ja poquet i hem repetit.
    Això de posar-hi les pipes salades m'encanta!!
    Petons

    ResponElimina
  14. a mi em passa el mateix, amb el gaspatxo i l'escudella!!!! una proposta fantàstica! no se per qu`pe ,m'esperava un gelat de gaspatxo!!! ;P petonets guapos i moltíssimes gràcies per participar

    ResponElimina
  15. M'agrada la proposta de Memòries d'una cuinera. La xarxa està plena de gaspatxos deliciosos i moooolt refrescants. El de síndria és un dels meus preferits!

    Petonets!
    Anna

    ResponElimina
  16. Un dels grans descobriments d'aquest any!!! sens dubte aquest gaspatxo de síndria em sembla genial!!
    Refrescant al màxim!!
    Petonets macus!

    ResponElimina
  17. Refrescant, a casa els agrada molt.
    Petons

    ResponElimina
  18. Tot i que el veig en molts bloc, no le provat ni fet mai, algun dia d'aquests caurà! amb la TMX queda molt bé. oi? Bona setmana

    ResponElimina
  19. Hola,

    Su blog ha captado nuestra atención por la calidad de sus recetas.

    Agradeceríamos que lo registre en Ptitchef.com para poder indexarlo.

    Ptitchef es un directorio que referencia los mejores sitios web de
    cocina. Cientos de blogs ya se han inscrito y disfrutan de Ptitchef
    para darse a conocer.

    Para suscribirse a Ptitchef vaya a
    http://es.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form o en
    http://es.petitchef.com y haga clic en "Anade tu blog " en la barra la
    parte superior.

    Atentamente,

    Vincent

    ResponElimina
  20. quina proposta més interessant, la veritat és que jo al gaspatxo me'l menjo de totes maneres! m'encanta

    petonets

    ResponElimina
  21. Doncs jo també m'apunto al club de l'escudella tot l'any, ara que el gaspatxo al desembre potser em costaria una mica perquè tampoc acostumo a menjar amanides, quin rotllo que us estic donant, ja paro!
    Moltíssimes gràcies per participar al memòries.
    petons.

    ResponElimina
  22. QUé rico! Me encanta la idea de poner sandía al gazpacho...tengo que probarlo!

    ResponElimina
  23. Me gusta mucho el gazpacho con fruta, y en este caso con sandía es ideal! besos guapa

    ResponElimina
  24. Hola buenas, soy juanjo y me gustaría contactar contigo para realizarte una propuesta.
    Esperando tu respuesta dejo un cordial saludo.

    Juanjo
    carritus.wordpress.com
    juanjoortizllares@gmail.com

    ResponElimina