dimarts, 19 de juliol de 2011

Gelat de iogurt i pruna

Heus aquí dos desastres molt desastres que tot i haver preparat el gelat un dia abans de la data de publicació de la recepta del 15 no van arribar a publicar la seva recepta. Deixar les coses per darrera hora té els seus riscos, un divendres que prometia ser tranquil es va convertir en tot el contrari, i el gelat va quedar amagat, acollonit i guardat al congelador.

I és que les experiències amb gelats del taller de cuina sempre acaben amb entrebancs: el primer que va fer l'Alba era de plàtan. Va fer un mix deliciós, fins aquí tot bé. Però vosaltres us vau recordar de treure el gelat cada 20 minuts per remenar-lo i que no fes cristalls? doncs ella tampoc. 

Aleshores va arribar la geladora (que no cunda el pànico, des d'abans de saber el tema de la recepta del 15 de juliol ja estava programada com a regal d'aniversari d'en Jordi). Amb aquesta andròmina tot seria bufar i fer ampolles, en Jordi va treure els seus apunts de l'Àbac i va preparar un mix de xocolata i tè verd. Segur? doncs no, no era tè verd, era Maria Lluïsa i vam decidir que el gelat només seria apte pels coloms de plaça Catalunya.

I després de la nostra rècula de desastres, us deixem amb una recepta ben senzilla, de gelat de iogurt grec amb prunes.


Ingredients: 

200 gr de prunes (polpa)
250 gr de iogurt grec
75 gr de sucre

Preparació:
Peleu les prunes i treieu-ne el pinyol, aneu guardant la pola en un bol fins a obtenir-ne 200gr. Batem el iogurt amb el sucre, i hi afegim la polpa de pruna tornant a batre de manera grollera perquè quedin trossets de pruna.

Si tenim geladora seguim les instruccions del fabricant. Si no tenim aquest artefacte tenim dues opcions:

1. Tècnica de La Cuina de Casa: Posar el mix en glaçoneres, i un cop gelat triturar-ho amb la thermomix o una picadora de gel. Repetir el procés fins que el gelat prengui la textura desitjada.

2. Si tampoc tenim thermomix, haurem de tenir memòria: posem el mix en un recipient tapat i al congelador. cada 20 minuts el treiem i remenem. anem repetint el procés fins que el gelat prengui la textura desitjada.


22 comentaris:

  1. ajajajajja, com he rigut amb la vostre crónica!!!! doncs no passa res, segur que els de la Bordeta estan feliços de veure la vostra recepta!!!! :) suposo que per Memòries no estareu pensant fer un gelat de gaspatxo, no???? ;P petonets guapos

    ResponElimina
  2. jo stic amb la Juju com he rigut amb les coses que heu hagut de fer per el gelat!ejjejeje! el més important és la intenció, això sempre!! i el resultat final està molt bé!!

    muakis

    ResponElimina
  3. jajaja jo també he rigut molt! la meva primera experiència amb el gelat va ser l'estiu passat i també va ser una mica desastre, aquesta vegada crec que me n'he sortit millor, i vosaltres... com se us acudeixen aquestes barreges?? ha de ser boníssim el de iogurt amb prunes!! A partir d'ara tots els gelats que feu us sortiran genials! ;) petonets!

    ResponElimina
  4. Apa, exagerats!!!!!!!!!!!!!!!! Doncs jo hagués tastat el d'herba lluïsa i no sóc colom! ja,ja,ja.
    Trobo que tots han d'estar ben bons, lapsus inclosos!;)

    ResponElimina
  5. Realment sou la pera fent entrades !!!!! quin riure. M'imagino la moguda gelat cap amunt, gelat cap avall...
    Us ha quedat molt original, el provare, segur.
    Petonets

    ResponElimina
  6. Per arribar a la perfecció s'han de fer varis intents, però segur que el resultat final ha estat deliciós.
    Petons

    ResponElimina
  7. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  8. Ja,ja molt bona.És que no son fàcils els gelats. Bé en la preparació potser sí però requereixen després d'un seguiment que no sempre els podem donar. La crònica transmet molt bé les dificultats amb que sovint ens trobem els blogaires.... je,je

    ResponElimina
  9. Quin riure!!! Una entrada molt divertida amb un final delicios!!!! Me l'apunto aquest gelat!!! Tot i que tambe m'apuntare al movil que em soni l'alarma cada 20 minuts :-P
    Un petonet
    Sònia

    ResponElimina
  10. jajaja que no es para tanto, con removerlo cada hora las tres primeras ya vale jajaja

    ResponElimina
  11. Quina gràcia! Em veig tan reflectida en les vostres conyes...Tot plegat sembla molt fàcil quan veus la foto tota mona, però a casa ja se me n'enfoten del riure que faig també... Els gelats no són fàcils ni de fer, ni de fotografiar, què carai! I jo com que m'ho menjo tot el de Ma Lluïsa segur que tenia el seu què...!!Un bon gelat a la fi. Petons parella!

    ResponElimina
  12. muy buena la receta ja,ja lo que me he reido,yo tengo la TX por que la memoria si estoy en el ordenador se va je,je
    buen helado y facil sin complicaciones
    una abraçada parella
    miquel

    ResponElimina
  13. ja,ja,ja,... què bo! Aquest gelat deu ser boníssim però jo em quedo amb el de plàtan si encara està al congelador!!
    I el de Maria Lluïsa no el porteu als coloms, que també me'l menjaria!
    Una entrada que m'ha fet riure molt! Petons

    ResponElimina
  14. Al preu que estan els gelats artesans paga la pena treurel del congelador y mourel cada 20 minuts!
    petons maca!

    ResponElimina
  15. Geniaaalll!!!!je,je, ji, ji...Això que us ha passat ha de passar alguna vegada que seria de la cuina sense experiències dràstiques i emprenyadores...
    Faria un tastet de tots els gelats.Us en queden?

    ResponElimina
  16. Quina gràcia!!!
    I què seria de nosaltres sense els entrebans a la cuina???
    Aquest gelat d'avui té una pinta...mmmm...esperau, que començaré a pegar cullerades a la pantalla!
    Petons!

    ResponElimina
  17. Jejeje.... que divertida és la cuina.....
    A mi totes tres versions em semblen delicioses inclosa la que voleieu regalar als coloms....

    ResponElimina
  18. :)) Estic segura q la vostra recepte te que estar al receptari del 15, després de 3 intens i de tot l'esforç s'ho mereix...jajaja
    A LA TERCERA LA VENÇUDA... i es que ñla textura ha quedat molt cremosa.

    Petons nois...

    ResponElimina
  19. Boniiiiissiim aquest gelat amb polpa natural de prunes!!!. Ho provaré amb fruita de temporada.Petons,

    ResponElimina
  20. M'encanta aquest gelat!! Ja sabeu que a la Bordeta no hi ha normes, i més per vosaltres... podeu publicar quan volgueu que nosaltres encantats de posar-vos a l'índex!
    Merci per tot!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina