diumenge, 18 de setembre de 2011

Amanida de guatlles escabetxades


Abans que res disculpar-nos de nou per arribar tard, no tard, molt tard, a la recepta del 15. Ho sabeu nois, sóm uns desastres!!

Aprofitant la visita de la Raquel, l’Iñaki i en Colometi hem fet un guateque ben merescut a casa nostra. Com a primer plat ens hem endinsat amb el món dels escabetxos triant-ne un de ben clàssic, el de les reines i senyores guatlles endinsades amb un lleuger escabex.

Dic lleuger perquè dit, fet i menjat al mateix dia no s’han pogut empapar del cognom però tot i així, han donat la talla.


Ingredients:

4 guatlles

1 ceba

1/2 pebrot vermell

1/” pebrot verd

½ cabeça d’alls

Farigola/romaní

Oli d’oliva

Vinagre de vi blanc

Com ho fem:

Fem una bona ullada als ocells per fora i si cal retirar-ne alguna ploma ho fem o fins i tot si podem passar-hi el passar-hi el soplet no està de menys per eliminar el pèl moixí que hi pugui haver.

Ara doncs les tallem a quarts i les reservem.

Pelem i tallem la ceba, la pastanaga, els dos pebrots a brunesa.

Amb el rondó ben calent hi marquem lleugerament els quarts d’ocell salpebrats primer per la part de la pell i els aparquem.

Al mateix oli hi daurem els grans d’all aixafats amb pel, hi afegim la ceba i que agafi coloret. Tot seguit hi sumem la pastanaga, els dos pebrots i que dauri durant 3 minuts més. Ho complementem amb les herbes aromàtiques.

Hi afegim una tercera part de vinagre blanc i les dues restants d’oli, acabant amb un bon raig de brou que els ajudarà a la cocció per controlar a què no passi els 100ºC de ebullició pq es cogui bé l’escabetx.

Per muntar el plat fem una amanida amb els diferents verds, el tomàquet, ceba tendra, el que hi volgueu posar i al costat hi estirem els quarts de guatlla amb l’escabetx.

20 comentaris:

  1. No diuen que més val tard que mai!? doncs això! :)
    Es veuen molt bones i molt ben explicat. No sabia això dels 100ºC de temperatura perquè l'escabetx es cogui bé. Ho tindré en compte pel proper cop!

    Molts petonets!

    ResponElimina
  2. Quina bona proposta pel repte del 15, es el escabetx més tradicional que recordo a casa de la mare. I estan boníssimes. Petons

    ResponElimina
  3. Però si a vosaltres us ho perdonem tot! Faltaria més, ja podeu participar un mes després que estarem encantats de rebre la vostra proposta cracks!!
    A mi aquesta amanideta m'encantaria, què bona!!
    Moltes gràcies per participar macos!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  4. Escabetx a l'amanida, em sembla una bona idea. Ha de ser deliciós!!!

    ResponElimina
  5. Doncs si!!! amb l´amanida trobo que es una gran idea!!!petons

    ResponElimina
  6. Les guatlles en escabetx menjades en una amanida queden fenomenals, a casa ens encanten. Tot un clàssic que té l'èxit assegurat!

    ResponElimina
  7. Que rico escabeche....a ver si me apunto, que luego quiero llegar a todo y nada :D

    Besotes :D

    ResponElimina
  8. Es un escabetx fantàstic. Val la pena el retard...
    Petonets.

    ResponElimina
  9. Una delicia de ensalada para alguna ocasión especial Jordi , me la apunto. Un saludo company.

    ResponElimina
  10. Amb l'amanida passa millor. Una bona pensada!

    ResponElimina
  11. com em feu patir parella!!!! jo plorant pels descosits per no saber res de vosaltres, i vosaltres fent guateques amb amics! jajajajajajaaja. Més val tard que mai!!! petonets guapos

    ResponElimina
  12. Les guatlles només les he menjat a la brasa. Quan era petita m'encantaven però ara em sembla que em costaria una miqueta...
    Més val tard que mai!
    Petons.

    ResponElimina
  13. a la meva filla li agraden molt les guatlles aixi que poder apunto la recepte .petons

    ResponElimina
  14. Només per que la reina galega del meu cor aprengui el mot 'guatlla' ja val la pena fer aquest escabetx. I a sobre és que ha de ser boníssim :)

    ResponElimina
  15. Mes val tard que mai!!!
    Tenen molt bona presència però no sé si en menjaría les guatlles no m'entusiasmen!!

    ResponElimina
  16. Una receta fantastica a mi me encanta el escabexe y este se ve divino.
    Seguro que los higos te quedaran igual de ricos que los de la abuela Balbina ya me ocntaras si los haces.
    Muxas gracias por la visita y el comentario wapa.
    Bicos mil.

    ResponElimina
  17. las codornices son todo un ionveto...de verdad...porque son ricas y sanas....una ensalda fantástica!!!

    ResponElimina