dimecres, 28 setembre de 2011

Bacallà amb sobrassada i poma

Aquest mes els companys de Memòries d'una cuinera ens han proposat un mar i muntanya. Tot i haver entrat a la tardor, encara fa força calor, i un guisadet no ens acabava de fer el pes. Tot i que queden pendents els calamars farcits de l'àvia de l'Alba...
Rumiant, rumiant, vam recordar un plat amb que en Ferran Balet ens va deleitar a Can Poal. aquesta n'és la nostra versió, esperem que us agradi.



Ingredients

2 lloms de bacallà
3 pomes Gran Smith
2 alls
2 talls de sobrassada
oli d'oliva
una nou de mantega
mel

Com ho fem?

Rentem i pelem les pomes, les tallem a trossets i les posem en un bol amb la nou de mantega. tapem el bol amb plàstic film i el posem uns minuts al microones fins que la poma sigui cuita. Triturem la poma amb la batedora, i si cal, rectifiquem de sucre o mantega.

en un cassó posem l'oli i els alls laminats a coure a foc suau. Quan l'oli quedi perfumat amb els alls (i una branqueta de romaní si ens fa peça) hi posem el llom de bacallà sobre el costat de la pell. El confitem a foc suau fins que en tocar-lo amb l'espàtula la seva carn se separi un xic a làmines.

Aleshores posem el bacallà sobre una safata de forn, i al cim un tall de sobrassada. El gratinem amb la salamandra al forn fins que observem que la sobrassada es comença a fondre.

Emplatem amb un fons de compota de poma, el bacallà al damunt, i acabem el plat amb un rajolí de mel.

PD: La foto de dalt és la que vam menjar a Can Poal. La nostra és aquesta:



24 comentaris:

  1. tiene que estar bueno esta combinacion me gusta el detalle de la sobrasada y el color que deja
    uhm¡¡

    ResponElimina
  2. Us puc fer la ola perquè em feu aquest plat?! M'hi encanta la sobrassada!!!! Sou els millors família!! :D
    Petonets bonics
    Sandra

    ResponElimina
  3. nens, acabo de sopar i us asseguro que ho tornaria a fer amb aquest plat!!!! però quina pinta!!! ole, ole i ole!!!! moltíssimes gràcies per participar guapos!!!!! petonets

    ResponElimina
  4. per favor, per favor. Un plat amb tres dels ingredients que mes m'agraden!!!!
    aquest l'apunto, el vostre permís, jaja. (Es broma,eh!)
    Petonets

    ResponElimina
  5. Volia dir amb o sense el vostre permís,jaja
    es que e embogit al veure el plat!!!!!!!

    ResponElimina
  6. Vaya plato, desde luego dais hambre, eh??

    Besos.

    ResponElimina
  7. Boníssim!!! jo i el bacallà som molt amics, tinc una preparada per publicar....bé vull dir un altre!!!!uiii!!amb sobrassada!!!!ummm. Petons

    ResponElimina
  8. Una combinació de Champions Leage!! M'encanta el bacallà i amb la sobrassada combina de fàbula :)

    ResponElimina
  9. Impressionant...en quan torni de BCN amb sobrassada i bacallà ho tasto!

    ResponElimina
  10. quina cosa mes bona,la veritat que el bacallà queda tant bo.petons

    ResponElimina
  11. Jordi i Alba; Bacallà amb pomes, si que ho he fet i està realment molt interessant aquest plat, però amb sobrassada, no ho he tastat mai, quin contrast tant diferent i també original.
    Que vagi de gust Alba i Jordi¡¡ :-D ;-D

    ResponElimina
  12. Feia massa que no passava pel vostre blog!! i va i em trobo amb aquesta recepta, tan bona!! aniré a comprar sobrassada, perquè no em fa falta res més. Estic pensant que algun dia podria organitzar una excursioneta a Rubió... no hi havia caigut, però com que uns quants ho heu dit, estaria bé! a veure si trobem algun dia que vagi bé a tothom (serà difícil però bueno!) petons!!

    ResponElimina
  13. Apuntadíssima! A casa el bacallà no els hi agrada massa però un dia d'aquests tindré un tupper de luxe!
    Petons i moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  14. A casa fem una recepta molt semblant (és de la Mireia Carbó) que ens agrada molt. La combinació dels tres ingredients és sensacional, oi?

    ResponElimina
  15. M'he enamorat d'aquest plat, té una pinta boníssima i molt innovadora. Me l'apunte perquè m'encanten tots els ingredients. Gràcies per la teua recepta. Besets.

    ResponElimina
  16. El bacallà amb poma m'agrada i si hi afegim la sobrassada encara més.
    Petons.

    ResponElimina
  17. Un trio fantàstic: bacallà, sobrassada i poma...deliciós.

    ResponElimina
  18. Menuda combinación de sabores! Me llevo un platito!
    Feliz fin de semana!

    ResponElimina
  19. Quin bacallà mes bó!!!!
    Un encert aquest mar i montanya.
    M'el copio.
    Petons

    ResponElimina
  20. Boníssim!!! Una idea més per preparar el bacallà. M'emporto la recepta.....
    Petonets

    ResponElimina
  21. Em sembla una combinació de gustos i textures molt interessant. Queda apuntada.
    Gràcies.

    ResponElimina
  22. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  23. menudo platazo, que bueno y que presentación, felicidades

    ResponElimina