dimecres, 26 d’octubre de 2011

Arròs amb llet i cítrics a la vainilla

Com alguns sabeu l'arròs amb llet no m'agrada massa, de fet la llet i jo no sóm bones amigues. Per això inicialment vaig pensar a fer l'arròs amb llet vegetal d'en Pep Nogué, però encara era massa arròs amb llet per a mi. Vaig canviar d'idea quan al llibre La cuina de l'arròs de Pals, del mateix Pep Nogué hi vaig trobar aquesta recepta d'en Jordi Planagumà. Com que em faltaven alguns ingredients n'he fet una versió lliure, més aviat una versió d'estar per casa, que evidentment no arriba a la punta de la sola de les sabates a les postres originals del restaurant Les Cols.



Amb aquesta recepta participem al repte de Memòries d'una cuinera.

Ingredients

2 taronges
gelat de vainilla (jo no en tenia)
canyella en pols

Per l'arròs amb llet:
1l d'aigua
125 g d'arròs de gra rodó
500ml de llet
100g de sucre amb aroma de vainilla*
1 branca de canyella
la pell d'una llimona

Per la crema de cítrics:
50g de suc de llimona
50g de suc de llima
35g de suc de taronja
4 rovells d'ou
80g d'ou (1,5 aprox)
75g de sucre amb aroma de vainilla
75g de mantega

* el sucre amb aroma de vainilla no és cap sucre especial, és sols el resultat de guardar una beina de vainilla dins el pot del sucre.

Comencem per fer l'arròs amb lllet:
Posem a coure l'arròs amb l'aigua, el deixem coure uns 8 minuts (mitja cocció). Quan fagi 5 minutets que l'arròs ha arrencat el bull, en un altre cassó posem al foc la llet, la branca de canyella i la pelll de llimona (només la part groga). Colem l'arròs i l'acabem de coure a la llet infusionada, uns 12-15 minutets més. Aleshores retirem la canyella, hi afegim el sucre, i acabem de coure fins obtenir un arròs amb llet ben cremós. El deixem refredar.

Anem per la crema:
Barregem tots els ingredients, excepte la mantega, en un cassó que posem a foc suau. Anem remenant i quan la crema comenci a espessir hi afegim la mantega sense deixar de remenar. Ens ha de quedar una crema tipus lemon curd, ben fina.

Muntatge:
Si volem unes postres elegants, les muntarem en copes de cocktail. tallem uns dauets de taronja que posarem al fons de la copa, al cim hi posem una cullerada de crema, i al damunt una cullerada sopera d'arròs amb llet. Empolsinem de canyella, i acabem la copa amb una quenelle de gelat de vainilla.

Si les fem per "cada dia" les podem emplatar en vasets de iogurt com hem fet nosaltres.


Bon profit!!

19 comentaris:

  1. Noia, només per l'esforç de fer unes postres que no t'agraden: MOLTÍSSIMES GRÀCIES! I no menyspreis aquestes postres tan bones!
    M'encanten les dues versions: elegant i per cada dia!;)
    Petons.

    ResponElimina
  2. Que postres tan bones!!!M'encanta aquues arros amb llet
    Bessets

    ResponElimina
  3. Quin postret tan delicat i bo. I quina feinada, Enhorabona! ;) Petonsss

    ResponElimina
  4. Es el primer que veig amb crema de cítrics!!! no m´agrfada l´arròs amb llet però la trobo original!!!petons

    ResponElimina
  5. perdona, però si les Cols veu la teva versió te la copia! jajajajajaja. M'ha agradat moltíssim!!! gràcies bonica per fer l'esforç de fer una recepta d'arròs amb llet!!! ,P petonets (PD: la pediatre del Boletet sí que el punxa! jajajajajajaja, quina doctora més dolenta!)

    ResponElimina
  6. Enhorabona per fer l'esforç. Jo soc mes gandula, com no m'agrada l'arroç amb llet, no l'he fer, jaja.
    Pero asseguro que es l'última vegada.
    Petonets.

    ResponElimina
  7. Ole, ole, ole!!! Heu fet una versió boníssima per les nenes, nyaaaaaaaaam!! Ha de ser una delícia!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  8. Una versió que pinta molt bé. Com a tu, a mi no em crida gaire l'arròs amb llet, tot i això, també el vaig fer per aquesta ocasió. La meva versió no deu ser ni la meitat de bona que la teva. Bona elecció!

    ResponElimina
  9. Sempre hi ha d'haver un torracollons, en aquest cas jo: has posat manetga en comptes de mantega a la part de la crema. Només ho dic per sumar i en positifo totalment :))

    Així l'arrosset amb llet també m'agrada, tot i que jo soc molt fan del tradicional si està ben fet :)

    ResponElimina
  10. Starbase, no em diguis que no has tastat mai la manetga???? jajaja!
    Oido cocina!

    ResponElimina
  11. una combinacion original y seguro que es muy buena ademas de la presenatcion divina,fantastica receta
    peto

    ResponElimina
  12. El toque ácido le va de maravilla al arroz con leche...como no te gusta, me mandas un vasito?!?!!

    ResponElimina
  13. Això és amor per la cuina...Una combinació super innovadora. M´encanta!

    ResponElimina
  14. Quin mèrit fer unes postres que no t'agraden! Pero aquestes tenen una pinta espectacular...res a envejar a la recepta de les Cols! :)
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  15. Aixó és amor a la cuina, fer el que no t'agrada.
    A mi si que m'agrada i molt!!

    petons

    ResponElimina
  16. Si això tu en dius d'estar per casa!!! jo més aviat ho poso al nivell del Bulli. Ha de ser boníssim, fins hi tot pels noamants de l'arròs amb llet.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  17. Jo que em confesso també poc amant de l'arròs amb llet aquest el trobo encertadíssim. La crema de cítrics l'ha de fer més refrescant i passador. I d'estar per casa res, això són unes postres de categoria! Una abraçada!

    ResponElimina
  18. Home, d'estar per casa és el meu, jajajaaj!! heu fet una versió de nota amb crema de cítrics i tot! Sou uns cracks i la presentació m'agrada més en gotet de iogurt de vidre que no amb copa ;)

    Molts petonets!

    ResponElimina
  19. No diguis d'estar per casa. És que deus viure en un palau!
    Bona recepta.

    ResponElimina