dissabte, 15 d’octubre de 2011

Gnocchi de moniato

Fa temps que volia fer gnocchi, i quan vaig veure l'ingredient proposat per la recepta del 15 d'aquest més d'octubre em vaig il·luminar. Després mirant la blogosfera vaig comprendre que la il·luminació no era tanta, ja que hem trobat un munt de receptes de gnocchi de moniato... nosaltres ens hem quedat amb aquesta de la Marta de Magnòlia a la cuina. Ja veureu que més senzilla no pot ser, però esperem que us agradi.

Nosaltres hem acompanyat els gnocchi amb una crema de formatges més aviat fortots. Si no sou tan formatgerus, o en voleu una versió més lleugera, els podeu amanir amb oli, alfàbrega i parmesà i també us quedaran molt bons.


Ingredients

750g de moniatos (pesats en cru)
250g de farina
1 ou
sal

Escalivem els moniatos al forn, una horeta a 200º, o fins que siguin tovets. Els deixem refredar i els pelem. Passem la polpa pel passapurès.
Sobre el marbre de la cuina hi estenem la farina, el purè de moniato i l'ou. Ho pastem bé amb les mans. Intentarem no afegir-hi més farina per que els gnocchi no quedin massa durs.
Un cop tinguem una massa consistent en fem barretes d'un cm de diàmtetre aprox, i els tallem a petites porcions d'1cm. Els donem forma amb la forquilla.
A l'hora de bullir-los sabrem que estan cuits quan surin.

34 comentaris:

  1. Muy buena la receta, los haces igual que los de patatas, pero con boniatos.... delicioso.

    Besos.

    ResponElimina
  2. Que macos!! Em costa fer nyoquis, em fa mandra. Però aquests són ben acolorits i atractius :)

    ResponElimina
  3. Pensaba que era més complicat fer gnocchi. Axí explicat sembla fàcil, ja t´ ho diré quan em trobi amb la massa sobre el marbre. L´opció dels formatges m´agrada molt. A gaudir-los. petons,

    ResponElimina
  4. T'han quedat preciosos! Enhorabona i gràcies ;)

    ResponElimina
  5. Jajajajaja nooooooois, hem coincidit de ple!! Oi que són una autèntica delícia?! Us asseguro que els tornarem a fer! ;)
    Moltes gràcies per participar macos!
    PEtonets
    Sandra

    ResponElimina
  6. Mmmm ja és la segona que veig, i m'heu fet venir unes ganes de fer gnocchi!! no n'he fet mai, però crec que deixaré de banda els de patata i em passaré al bàndol moniato ;) petonets!!

    ResponElimina
  7. Per cert, no oblideu deixar-nos l'enllaç per poder fer l'índex!! ;)

    ResponElimina
  8. Jajaja, bé però va sortir igualment de vosaltres i us han quedat molt bonics! Jo que sí sóc formatgera em quedo amb la versió forta de formatge!

    Molts petonets guapos!

    ResponElimina
  9. Jo sóc de formatges i forts em va perfecte!!! prenc nota perquè tenen una pinta deliciosa!! i jo els trbo molt originals! sí senyor!
    petonetsssssss

    ResponElimina
  10. Aquesta cauen si o si!!! em semblen deliciosos!! Petons i bon cds

    ResponElimina
  11. M´agradat molt la vostre recepta.Em pensava que era més complicada de fer. Jo sóc de formatges suaus i em sembla que em decanto cap el parmesà.

    ResponElimina
  12. avui estan trionfant els gnocchi!!!!!! no sabeu les ganes que m'estan entrant d'anar a comprar moniatos per fer.ne! jijiji. Molts bon cap de setmana guapos

    ResponElimina
  13. Els nyoquis estan triomfant :)
    Han de ser molt més bons que els de patata!

    ResponElimina
  14. S'han de provar de fer, quina monada,jaja
    Petonets.

    ResponElimina
  15. una proposta molt original i saborosa...caldrà tastar.los!!!

    ResponElimina
  16. Me gusta tu receta.
    Te han quedado unos gñoquis geniales.
    Besos

    ResponElimina
  17. Guau!!! originalitat al poder. M'encanten aquests nyoquis han de ser fantàstics. No m'entusiasmen els de patata però em penso que els de moniato segur que m'agradaran. Un petonet.

    ResponElimina
  18. Veig que és senzill fer nyoquis i que els nens poden ajudar. M'agrada la idea de fer-ho amb moniatos i amb la salsa de formatges...

    ResponElimina
  19. Nyoquis!!! A caa ens xiflen. M'emporto la recepta, cauran segur....
    Petonets guapa

    ResponElimina
  20. Que divertidos estos Gnocchis con boniato, son ideales para este otoño! un beso

    ResponElimina
  21. Quin èxit, els nyoquis de moniato! M'esteu fent venir ganes de provar-los!

    Petonets!
    Anna

    ResponElimina
  22. Molt interesant aquesta proposta, mira que la idea d'utilitzar el moniato en alguna recepta no m'acabava d'atreure gaire, però després de veure això.... ha d'estar boníssim amb una crema de formatge per sobre, o simplement amb una mica d'oli.
    Directa a pendents!!! No se quan tindré alguna ocasió per fer-ho, però espero que sigui abans de que acabi la temporada del moniato!

    Petonets!!

    ResponElimina
  23. Quin gust dona navegar pels blocs que participen a la recepte del 15.
    Quina varietat de receptes. La teva proposta perfecta.
    Bona cuina

    ResponElimina
  24. Veig que els nyoquis han triomfat. M'han agafat moltes ganes de fer-los. Petonets!

    ResponElimina
  25. Us han quedat molt bé, jo en vaig fer una vegada, de patata, i no em van quedar així...
    A mi també m'agraden els formatges fortots.
    Petons.

    ResponElimina
  26. Que bons els gnocchis de moniato!! segur que deuen ser més bons que els de patata.
    Els haurem de fer...

    ResponElimina
  27. Què bonics i bons aquests gnocchis. La dolçor del moniato els ha de fer molt més bons que els de patata! T'han quedat sensacionals! Una abraçada.

    ResponElimina
  28. Wow!!! Doncs jo no l'havía vist mai aquesta recepta, una pregunta són dolços o salats??

    ResponElimina
  29. Con calabaza los he hecho pero no con boniato...seguro que están divinos!
    Un besito!

    ResponElimina
  30. Quina forma més bonica. A mi no em queden així!
    Ho tornaré a provar amb la forquilla.
    Nani

    ResponElimina
  31. Judith, passa com els de carbassa, són més aviat dolços. Però amb una salsa contundent pots fer un bon plat salat!

    ResponElimina