dilluns, 31 octubre de 2011

Panellets

Font: http://immacinfinicial.blogspot.com

Aquest any per fer els panellets hem agafat la recepta d'en Narcís de la Lionesa. Per Sant Joan la seva recepta de coca va agradar molt, i sabem que ara, amb els panellets, tampoc ens fallarà. Aquest any la Gemma fa els clàssics (pinyons, ametlla...) i a mi em toca fer els de gustos.

Ingredients

400g de farina d'ametlla
450g de sucre llustre
100g de patata bullida amb pell
1 clara d'ou

Aixafem la patata i la pastem amb lala farina i el sucre. Com diu en Narcís, ha de ser un amassat a "esgarrapades", no l'hem de treballar com la massa del pa, sinó tot just perquè es barregin tots els ingredients. un cop tenim una massa consistent hi afegim la clara que admeti.

Varietats

De crema catalana: canyella, licor de crema catalana, pell de taronja ratllada, sucre gra per arrebossar-los.
Barregem la massa amb un rajolí de licor de crema catalana, i una culleradeta de cafè de canyella. En fem boles que arrebossem en sucre gra. 

De cafè: 1 sobre de cafè soluble que barrejarem amb la massa, sucre llustre per ensucrar-los un cop cuits.

De cítrics: crema de cítrics que ens va sobrar de l'arròs amb llet. Fem boletes amb la massa base i amb el dit els fem un cràter al mig que farcim amb la crema de cítrics. També els podríem farcir amb lemon curd

De nous: nous senceres, ou batut per pintar-los. Fem panellets en forma de croqueta, els pintem amb clara, hi posem la nou al cim fent una mica de pressió. Pintem amb ou.

De mojito: barregem melmelada de mojito amb la massa. En fem boletes i donem forma de "donut" fent un forat al centre amb el mànec d'una cullereta.

De gerds: gerds liofilitzats, sucre. Barregem amb la massa base els gerds liofilitzats excepte un parell de cullerades que reservem. Piquem aquests gerds reserevats amb el sucre obtenint un sucre llustre rosat i amb gust de gerds, que farem servir per arrebossar els panellets un cop cuits.

De xocolata: cacao en pols 70%, sèsam. Barregem el cacao i el sèsam amb la massa, en fem boletes. Un cop cuits els passem de nou per cacao en pols.



Que els disfruteu, bona castanyada!!!

23 comentaris:

  1. Tots els panellets han de ser molt bons, però el de crema catalana i mojito mai els he tastat i m'han entrat ganes!! jjeje

    Quins rècords aquesta imatge, recordo de tenir-la en un conte de quan era petita.

    Petons

    ResponElimina
  2. Alguns panellets no els he tastat mai.. pero deuen estar molt bons!

    ResponElimina
  3. Uala Alba! aquest any t'has superat!!!!!! Amb ganes que arribi ja el vespre i l'hora de les postres.....

    ResponElimina
  4. Us han quedat preciosos! i seguríssim que molt i molt bons. A veure si demà podem fer els nostros.
    Una abraçada i feliç diada de tots sants.

    ResponElimina
  5. Quin assortiment més bo!!! us han quedat genials!!! molt bona castanyada guapos!!!! petonets

    ResponElimina
  6. quin fart de cantar aquesta canço jejeje els panallets molt bons.petons

    ResponElimina
  7. divinos los panellets
    bona castanyada
    peto

    ResponElimina
  8. De mojito i crema catalana, nyam!! Nosaltres n'hem fet de caipi, cigaló de Baileys i limoncello!
    M'encanta aquesta cançó, ara ja no me la trec del cap! jejeje
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  9. N´hi han de ben curiosos!!! els sltres boníssims!!! bona castanyada!!!petons

    ResponElimina
  10. Jo cantava aquesta cançó!!! Quins panellets més originals!!
    Petonets guapa

    ResponElimina
  11. Molt bons aquests panellets, no coneixia aquesta recepta d´en Narcis, avui he publicat els meus amb la recepta de l´Anna de la Taula d´en Bernat, també moooolt bons.... Bona castanyada.

    ResponElimina
  12. Hola!
    Què passis una bona castanyada amb aquests panellets tan originals

    ResponElimina
  13. Estic content que us agradi la meva recepta. És la que durant molts anys es va fer servir a la pastisseria de casa!
    Els panellets són molt agraïts ens permet de fer servir la imaginació com tu has fet.
    Bona cuina

    ResponElimina
  14. El de crema catalana i el de gerds em semblen molt originals! Han de ser deliciosos :)

    ResponElimina
  15. Ohhh, aquesta canço la cantaven els meus fills a la guarderia.. quins bons records!!!!
    Els panellets ... bonissims!!

    Petons

    ResponElimina
  16. Quins sabors més bons i originals! bona castanyada...un petonet

    ResponElimina
  17. Aquestes varietats me les apunto per l' any que ve!

    ResponElimina
  18. Aquesta canço la cantaven els meus fills quan eren petits!!!
    Molt bona pinta els panellets.

    ResponElimina
  19. Jo també he fet panellets, però nomès de dos sabors! Però tu has fet de molts sabors, quina currada!El de crema catalana m´ha robat el cor, el cap de setmana que be em faré amb la mare i provare de fer-los! Per cert la il.lustració m´ha encantat!! Petons

    ResponElimina
  20. Porto dies cantant aquesta cançó,ja,ja,ja.
    Quines varietats tan bones, m'apunto el de gerds.
    Petons.

    ResponElimina
  21. Excepte els de cafè, eren varietats que fèiem per primera vegada aquest any. I els que més ens han agradat (per aquest ordre): els de CREMA CATALANA i els de GERDS.

    Gràcies Narcís per la recepta!

    ResponElimina
  22. Nois quina varietat!!em sembla que sou els últims panellets que em falten per veure i els que tenen més repertori! A mi em sembla que els de gerds serien els meus prefes!

    Quan era petita jo també cantava aquesta cançó!! Ara en tenen més. El cosinet de l'Arnau cantava una rara per mi.

    Per cert Alba, jo tampoc tinc gaire gràcia per la moda. Com li explicava a la gemma, jo per estar per casa porto peücs, jajaja!!

    Molts petonets!

    ResponElimina
  23. Quina varietat de panellets que vau fer!! jo aquest any no vaig tenir temps de fer-ne... :( M'ha fet molta gràcia la imatge que heu posat de la castanyera juntament amb la cançó, m'ha recordat les danses que fèiem al pati de l'escola per celebrar la castanyada, em sembla que ara encara les sabria ballar! petons :)

    ResponElimina