dilluns, 5 de desembre de 2011

Panets de iogourt i mel

Malgrat el nom, el que més defineix aquests panets és que són flonjos, moooolt flonjos. Ideals per esmorzar, berenar, o per donar-te un capritxet a qualsevol hora! Des que la Sonia de L'Exquisit els va publicar que els anàvem veient per la xarxa, però va ser quan l'Alba de Le fabuleux destin du chocolat els va fer que vam saber que no trigarien a sortir del nostre forn.
Darrerament els meus experiments amb el brioix són un xic decebedors. Els darrers van acabar convertits en coquetes de pinyons, molt bones, però coques... Així que en veure que aquests no portaven ou em vaig animar pensant que seria una massa més fàcil de treballar. I així ha estat!!

Advertim, recent sortits del forn i untats amb nutella són un vici que us portarà de cap a l'infern...



Ingredients

300 g farina de força
10 g llevat fresc
40 g mel
5 g sal
130 ml. llet tèbia
60 g iogurt
35 g mantega, a temperatura ambient
mantega desfeta, per l'acabat

Com els fem?

Barregem els ingredients secs (farina, sal i llevadura) i hi afegim la mel, la llet i el iogur. Quan estigui ben barrejat, hi afegim  la mantega. Pastem fins aconseguir una massa elàstica i homogènea (amb amassadora: 3 minuts a velocitat lenta i 8 minuts a velocitat ràpida).

També podem fer-ho amb el programa d'amassat de la panificadora.

En fem una bola i que deixem reposar tapada amb un drap humit durant una hora. Pastem a ma per treure l'aire i en fem petits panets d'uns 37 g.  Posem els panets en un motllo i els deixar pujar fins que dupliquin la seva mida (aproximadament una hora).

Els enfornem a 180 graus durant 15-18 minuts, fins que estiguin dauradets.

En treure'ls del forn els pintem amb mantega desfeta. Desenmotllem amb cura i els deixem refredar sobre una reixeta.


Bon profit!!

19 comentaris:

  1. Jew n van agradar quan els hi vaig veure a elles. T'han quedat molt bé i imagino que amb el iogurt i la mel han d'estar molt bons.
    Petons

    ResponElimina
  2. uueee!!ja us ho he dit però em repeteixo: m'alegro que us agradessin i que us sortissin tan bé! m'han entrat ganes de tornar-los a fer, què bons són! i sí, amb nutella han de ser pecat a la força!!

    Alba, s'ha pixat colònia recentment, tu ja m'entens...

    Petonets guapos!

    ResponElimina
  3. Doncs jo vaig directe a l'infern!!!! vull brioix amb nutella ja! jajajajajajja. Petonets guapos

    ResponElimina
  4. Té una pinta genial. A mi fer brioix em fa pànic... Segur que em queda dur com una pedra! haha!
    Us ha quedat fantàstic!
    Petonets!

    ResponElimina
  5. Estos panecillos me han enamorado, los pienso hacer estos días de fiesta! un beso guapa

    ResponElimina
  6. que bueno que te ha quedado sin lugar a dudas tienen que ser divinos
    peto

    ResponElimina
  7. ostres laa veritat que han quedat molt macos i segur que molt bons,petons

    ResponElimina
  8. Quina bona pinta, deuen estar deliciosos.

    Us recomano una web ideal per restaurants: Infomenús. Ideal per mantenir informats als clients del menú.

    Salutacions!

    ResponElimina
  9. Jo com a bruixeta també vull anar directa a l'infern, quina piiiiiiiiiinta!!!!!! Aquests els farem aviat, que per esmorzar són genials!

    Per cert, jo no entenc lo de la colònia... jo! jajaja

    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  10. El pa de brioix a casa és super complicat, oi?
    Aquests t'han quedat sensacionals, ja me'ls imagino oberts i amb nutella pel mig, mmm... de vici total! ;)

    ResponElimina
  11. Tan sols de pensar a unatr-los, pero jo amb nocilla.. ja em fa salivera...
    Petonets.

    ResponElimina
  12. Em sembla que a l'infern ens hi trobarem una bona colla, quin vici!

    ResponElimina
  13. No sóc gaire amant de la mel...però si em dones l'opció nutella, atacooo!!

    ResponElimina
  14. jo també vull anar directament a l'infern! Quina bona pinta!
    Mai he fet brioix, perquè a més la convocatòria del Whole Kitchen me la vaig saltar, i m'ha quedat pendent pendent!
    Enhorabona pel resultat!

    ResponElimina
  15. Òstres, si així ja tenen una pinta brutal, no vull ni imaginar-me'ls sortits del forn i untats amb Nutella. Quin vici!!!!

    Petonets!
    Anna

    ResponElimina
  16. T'han quedat molt bé aquest panets. M'agrada mot la recepte. Pels ingredients i el color tenen que estar molt bons.
    Bona cuina

    ResponElimina
  17. Yo también los he hecho y son éxito seguro! Te han quedado con muy buen color!
    Besos!

    ResponElimina