dijous, 15 desembre de 2011

Torró de nougat de xocolata blanca, gerds i pipes de carbassa

Aquest parell dels Fogons de la Bordeta cada vegada ens ho posen més difícil amb la recepta del 15. Però per això és un repte, oi? aquesta vegada, amb les festes a tocar, la proposta no podria ser una altra que els torrons. I fa goig veure tots els blogs plens d'aquestes propostes llamineres!

D'idees pel cap ens n'han passat forces, el que els ha faltat, per variar, és temps. A més aquesta setmana en Jordi està molt enfeinat preparant el dinar de Nadal de la feina... així que finalment, remenant pel rebost, ens hem decantat per aquest torró, poc convencional però que esperem que us faci el pes.

Per fer el nostre torró ens hem basat en la recepta d'en Narcís de La Lionesa, no us perdeu el seu pas a pas. Tot i que al final hem acabat fent un torró ben diferent. No patiu, el de xocolata i avellanes no faltarà a taula aquest Nadal.






Ingredients


125g de glucosa
375g de sucre
63g de mel
63g de clara d'ou
150g de xocolata blanca
1 cullerada de cafè d'extracte de vainilla
gerds deshidratats
pipes de carbassa


Xocolata de cobertura 70%
oli d'oliva, sal maldon


Com ho fem?


Posem en un cassó amb un xic d'aigua, el sucre, la glucosa i la mel. Ho coem fins que quedi a punt de bola fort. És quan bull i agafa una textura de caramel espès, sabem que hem arribat a aquest punt quan el termòmetre ens marca 129ºC.


Fonem la xocolata a uns 45º.


Batem les clares a punt de neu.

Quan el caramel està a punt de bola, hi afegim la xocolata, la vainilla i les clares sense parar de remenar. Quan tenim una textura uniforme hi afegim les piies de carbassa. Posem la massa en un motlle de fusta folrat de paper sulfuritzat, o si no en teniu, en un brick de llet ben net i tallat per la meitat. Hi afegim els gerds, compte que suren!
Falquem el motlle amb tetrabricks plens o algun altre pes. Deixem refredar 24-48 hores perquè agafi consistència.

Un cop "fred" pintem el turró amb xocolata de cobertura que hem fos al microones amb un rajolí d'oli d'oliva. L'acabem amb gerds deshidratats i sal maldon.




PD: aquest turró és pels amants del dolç. Una proposta menys dolça seria afegir-hi dauets de taronja amarga confitada. 

36 comentaris:

  1. Te quedó estupendo.
    Y muy vistoso.
    Desde luego es un reto de lo más apropiado...

    Besos.

    ResponElimina
  2. Doncs us ha quedat molt bé!! m'agrada això de tronco torró, m'ha recordat el troncomòbil dels picapedra, que m'encantaven!!! :) i això de les pipes sí que no m'ho esperava, sou uns genis eh? petons!

    ResponElimina
  3. Mmm... Quin torró més bo! Les pipes, molt originals. Mai me les esperaria en un torró, eh? :)

    Moltes gràcies per participar nois!
    Petonets!

    ResponElimina
  4. Unamolt bona combinació la xoco blanca amb els gerds i venim del gran mestre narcís, segur que és molt bó!
    Petons

    ResponElimina
  5. Ooooooooeeeeeeeeeee!!! això és un torró en tota regla (ep! que per nosaltres els de xoco també són torrons, eh? no som pas els talibans-torronaires! jajaja)!! Quan diue que fem una altra trobada per prova torrons?
    El 15 de gener és més fàcil... i crec que us agradarà! ;)
    Moltes gràcies per participar guapos!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  6. Bet de fet aquest torró té una mica s'aspecte de troncomóvil, no trobes?

    He sentit trobada per tastar torrons? m'hi apunto!!

    Això de les pipes ha estat un invent de darrera hora, jejeje...

    ResponElimina
  7. Quin goig que fa aquest torró!! uns ingredients deliciosos.... i original el toc amb les pipes de carbassa. Petons,

    ResponElimina
  8. Quin goig que fa aquest torró!! uns ingredients deliciosos.... i original el toc amb les pipes de carbassa. Petons,

    ResponElimina
  9. M´hi apunto a la trobada....Quina combinació! Molt bé perquè porta la mel que és quasi imprescindible en un bon torró però la resta és super innovador. Fantàstic

    ResponElimina
  10. doncs sort que us ha faltat temps!!! m'agrada la idea d'afegir pipes de carbassa!!!! molts petonets guapos

    ResponElimina
  11. una combinacion sorprendente y muy buena seguro te ha quedado un señor turrón
    peto

    ResponElimina
  12. Visca els torrons rupestres si tenen aquesta pinta!! que bona la combinació que heu fet!

    Molts petonets i que la ganxita no se'l mengi tot, eh!! :P

    ResponElimina
  13. Això no és un torró... és un pecat! Mare meva quina cosa més saborosa!!!! Imagino el sabor... Petonets

    ResponElimina
  14. Com cuidau a la Ganxita!!! Sort que no teniu temps!
    Rupestre??!! Visca tot el que és rupestre!!
    M'agrada el toc de pipes i la sal al damunt.
    Petons!!

    ResponElimina
  15. Un senyor torró!, té un aspecte formidable i jo diria en tot cas "rústic", no rupestre...je,jje. No hi ha res com l'aspecte casolà de les coses que fem artesanalment,oi?. Una abraçada!

    ResponElimina
  16. Quina cosa mes bona!!!! M'encanta aquesta proposta... no se que haurieu fet si haguessiu tingut temps... uf!!!
    Un petonas
    Sònia

    ResponElimina
  17. Uau!!! Sí, sí és un senyor torró, aquest no dura ni dos segons a casa els pares ;)
    Felicitats pel bloc, sou fantàstics.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  18. Apa quina bona pinta que te aquest torró...
    Petonets.

    ResponElimina
  19. Ep, això ja es torró de 'luju' amb el nougat de xocolata blanca!! M'encanta la xocolata blanca :)

    ResponElimina
  20. Quina passada de torró, molt original, de gust ha d´estar molt bo, i un 10 la presentació. Aixó de l´oli i la sal maldon li ha de donar un toc especial.
    Peotns

    ResponElimina
  21. apa!!! quina xulada de torró!!! a mi m'encanta la xocolata blanca i aquest segur q és deliciós....!

    petonets

    ResponElimina
  22. Quin tronc-turró mes original!!! tots els ingredients m´agraden molt!!! Muaks

    ResponElimina
  23. Holaguapa tu

    sens cap dubte te que està diví, anoto la teva proposta

    mil petonetes i BONES FESTES Susanna

    ResponElimina
  24. M'agrada molt la conbinació! una bona barra de torró!!!

    ResponElimina
  25. Quina proposta tan original!!!! Us ha quedat perfecte!!! I segur que boníssim!!! ;)
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  26. Una proposta molt original i de ben segur boníssima!!
    Petons i bon cap de setmana

    ResponElimina
  27. Ostres m'encanta..... trobo que t'ha quedat genial i la decoració dels laterals el fa encara més de pastisseria. Jo com que sóc ben dolça em quedo amb aquesta aportació, no li treuria res! jejeje
    Petons! ;)

    ResponElimina
  28. OOOOO!!! M'encanten els gerds!!
    I el nougat de xocolata blanca deu ser el punt dolcet... mmmmm, se'm fa la boca aigua...

    ResponElimina
  29. M'encanta la recepta i la presentació.
    Ben original.
    Ptnts,
    Nani

    ResponElimina
  30. Aquest cop la recepta del 15 ha estat tot un repte, oi? A vosaltres us ha quedat sensacional, el puntet de les pipes de carbassa ha de quedar molt bo.

    ResponElimina
  31. Ohhh quin torró, quina pinta!!!

    ResponElimina
  32. Mai havia vist un torró amb aquests ingredients. I pel seu aspecte diria que és superbo!!!! Original a tope i amb una presentació que enamora!
    Petons

    ResponElimina
  33. Molt bona proposta! te una pinta formidable.
    Un petonet

    ResponElimina
  34. Un torró espectacular. Original i amb uns ingredients per treure el sentit. Perfecte!
    Una abraçada

    ResponElimina
  35. Quina bona pinta! És molt original i sembla boníssim! Amb les pipes... mmm!

    ResponElimina