dimarts, 24 de gener de 2012

Cebes farcides de carn i trompetes

Teníem un raconet de carn picada que havíem de fer servir abans no es fes malbé. Vam pensar a fer cebes farcides i vam trobar la recepta de la Bet, de Tastarutes. Però era un dia d'aquells que tens el cap qui sap on... i ens vam oblidar la meitat d'ingredients!!! esperem que la Bet no ens ho tingui en compte. I vosaltres ara, tindreu dues opcions ben diferents per fer aquest plat deliciós.

Ingredients
cebes de figueres grosses
carn picada de porc i vedella
trompetes de la mort seques
tomàquet sofregit
formatge parmesà ratllat
sal, oli, pebre

Com les fem?
Posem les trompetes en remull en un bol amb aigua tèbia.
Pelem les cebes, les escapcem, i en tallem una mica el cul perquè s'aguantin dretes. Les salpebrem, hi afegim un rajolí d'oli i les posem al forn a 180ºC uns 20 minuts.
Un cop cuites, les buidem una mica amb el ganivet per poder-les farcir després. 
Piquem la ceba que hem buidat i la posem a sofregir amb un xic d'oli, sal i pebre.
Escorrem i piquem les trompetes i les afegim a la ceba. Quan la ceba sigui rossa hi afegim la salsa de tomata i la carn picada. Rectifiquem de sal i pebre. Hi podem posar farigola o les herbes que ens hi agradin. No cal que quedi massa cuit, ja que al forn s'acabarà de coure.
Farcim les cebes amb la mescla, les cobrim amb formatge i les tornem a posar al forn 20 minutets més. Just abans de treure-les hi afegim un xic més de formatge i encenem la salamandra.
Retirem la capa exterior de cada ceba perquè quedin ben maques i lluentes (jo com que avui tenia el dia despistat no he pensat a fer-ho abans de fer les fotos), i emplatem.

Nosaltres hem acompanyat el plat amb una salseta que obtenim de la salsa i la bressa d'un rostit, reduïda amb l'aigua de coure  les trompetes, passada pel passapurès i acabant-li de donar lluentor amb mitja nou de mantega.


30 comentaris:

  1. Ostres, molt bona idea... m'encanten les cebes!

    ResponElimina
  2. Ohhh quina il·lusió!! ^^ es clar que no us ho tinc en compte, si a més m'encanta la vostra versió! La propera vegada que en fem intentaré fer-la així, que a mi també em passa que mai tinc tots els ingredients per fer les receptes... Petonets! :)

    ResponElimina
  3. Una idea molt original!!! Quina delicia!!!
    Ptns

    ResponElimina
  4. quina pinta que tenen aquestes cebes farcides... espectaculars!!!

    ResponElimina
  5. Des de fa molt temps que tinc pendent provar alguna recepta de cebes farcides de carn picada, em crida molt l'atenció però no trobo mai el moment de fer-lo. M'apunto la recepta per fer-la aquest cap de setmana mateix.
    Amb la salseta del rostit i les trompetes ha de quedar un guisadet molt gustós.

    ResponElimina
  6. Que bones han d'estar!! I la salsa ha d'estar per llepar-se els dits!
    Petons

    ResponElimina
  7. Alça que no ha d´estar bo aquest plat!!! tot plegat m´encanta!!!Petons

    ResponElimina
  8. Sigui com el de la Bet o no, té una pinta nens tremenda! Vull venir a sopar! jejeje
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  9. El farcit fantàstic, però no sóc gaire amiga de la ceba. L' aprofitaré per farcir per ex albergínies.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pots farcir-ne també carxofes, ahn de quedar molt bones!

      Elimina
  10. doncs saps que no he fet mai cebes farcides???? haig de posar-hi remei!!! molts petonets guapusssssssss

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo tampoc n'havia fet mai, però en vam menjar als Hostalets i ens van encantar.

      Elimina
  11. No he fet mai i segur que m'agradarien molt. Una versió o altre totes dues ben bones!
    Petons

    ResponElimina
  12. un relleno que me gusta y queda muy bien,buena presentacion
    peto

    ResponElimina
  13. Aquest plat seria un repte per a mi, mai m'ha agradat molt la textura, el tacte de la ceba cuita al paladar. El gust sí, alerta!! :D

    ResponElimina
  14. Mira, com que ara està de moda repetir sempre ens pots fer la segona versió de les cebes!ja,ja,ja
    Petons.

    ResponElimina
  15. Et felicito per la inventiva que tens, sempre és molt encoratjador veure que, encara que no tinguis tots els ingredients, el resultat és tan bo com el que presentes. Per cert, quina foto més maca, sou uns mestres fotògrafs també.
    Felicitats.

    ResponElimina
  16. Sabeu que mai he provat les cebes farcides???? les vostres tenen una pintaaaaa....mmmmmmm!!!
    Petuents,
    Eva.

    ResponElimina
  17. Jo no he fet mai cebes farcides... es que només ens agraden en sofregit !
    Petonets.

    ResponElimina
  18. Oh! M'encanten les cebes, i així farcides... Boníssimes!
    Marta

    ResponElimina
  19. Apa, quines cebes tan ben vestides amb el farcit i la salsa.
    Petons.

    ResponElimina
  20. bom dia, estou te seguindo, gostei muito seu blog.
    chocolatesdocemel.blogspot.com

    ResponElimina
  21. Fuas,!!!...m'encanta aquesta recepta.

    ResponElimina
  22. Una aparença brutal!!
    Segur que el sabor encara ho deu superar.
    Una abraçada

    ResponElimina
  23. Obrigada pela sua visita ao EternosPrazeres

    Seja sempre muito bem vinda,

    Petonets

    Renata

    ResponElimina
  24. Saps que no n'he fet mai? Té una pinta boníssima i m'encanten les trompetes de la mort. Una abraçada ben forta!

    ResponElimina
  25. Caram! El farcit m'encanta... però no estic segura que m'agradi la ceba... sempre prefereixo menjar-la "camuflada". :p
    Petons!

    ResponElimina
  26. Ostres!! Quantes entrades m'havia perdut!!
    Cebes farcides??!!!! mmmm....ni n'he fet mai ni n'he menjat mai però m'encanta la idea. Em sembla que necessitaré un parell de vides per menjar tot el que vull preparar!
    Petons!

    ResponElimina