dilluns, 9 de gener de 2012

Quallada de foie amb poma, tòfona i pernil d'ànec

Per fi han acabat les festes, els grans àpats, les cares de poker, els grans desitjos, felicitacions plenes de bones intencions... per ser justos hem de dir que cada any hi participem encantats i ben contents, però aquest any no en teníem ganes. La vida no sempre et somriu, i fer bona cara i participar de tot el show nadalenc pot resultar feixuc... Però la cuina a vegades pot resultar terapèutica, per això malgrat que més desganats que de costum, també hem entrat a la cuina aquest Nadal, i no volem deixar de compartir el que hi hem fet.

Us presentem un altre dels gotets que vam servir com a aperitiu la nit de Nadal. aquest cop la inspiració la vam trobar en una recepta d'en Xesco Bueno que podeu trobar al bloc  Olleta de verdures. La veritat és que és una recepta que sorprèn de senzilla i gustosa. I amb la que segur que quedareu molt bé amb els vostres convidats.



Ingredients
500g de nata 35%
175g de foie micuit
2 sobres de quallada Hacendado
2 pomes Granny Smith
50g de sucre
pernil d'ànec
1 tòfona
sal negra

Posem a escalfar la nata en un cassó, i hi desfem el foie amb una punteta de sal.  Hi posem els dos sobres de quallada, i ho passem per la batedora per evitar que hi quedi cap grumoll. Ho tornem a escalfar, i quan agafi consistència repartim la mescla als gotets on acabarà de quallar.

Pelem les pomes, en traiem les llavors i les tallem a petits daus. Fem un almívar amb parts iguals de sucre i aigua, hi afegim els dauets de poma. Deixem coure uns minuts a foc lent fins que quedi transparent.

Acabem els gotets amb els dauets de poma, una llesqueta de pernil d'ànec, tòfona ratllada i sal negra.

Que vagi de gust!

26 comentaris:

  1. que curioso estaba viendo tu receta y me ha entrado tu comentario,Si practicamente es lo mismo solo varia la manzana por la pera y el toque de jamón.pero buena lo es o mas.esta muy bien tambien la foto
    bona setmana
    peto

    ResponElimina
  2. Quina casualitat, aquest matí he vist la quallada d'en Miquel i ara veig la teva amb poma, i m'encanta, la poma amb foie queda perfecte!!!!!!
    Petonets i bon any

    ResponElimina
  3. Jo també tenia ganes de que acabés el Nadal... de fet a partir de Cap d'any ja en tinc més que suficient! Però ara ja està, a veure si poc a poc tornem a la normalitat... i jo aprofitaré un dia qualsevol per fer aquesta quallada, que em va quedar pendent de fer per festes! Nyam! M'agrada el toc que li heu donat!
    Petonets guapos
    Sandra

    ResponElimina
  4. Manzana y foie perfecta combinación.

    Besos y buena semana.

    ResponElimina
  5. QUé risa, nos cruzamos, me acaba de entrar tu comentario y yo estaba en plena traducción con el google! Qué rico este vasito...como dice Rosaleda, perfecta combinación de manzana y foie! El jamon de pato me encanta tambien!
    Feliz Año!!

    ResponElimina
  6. Ja en som més d'un que s'alegra de que s'hagin acabat les festes.... realment la cuina és terapèutica i a tu et senta de meravella preparant aquestes delicatessen's. Aquest gotet me l'apunto, tots els ingredients casen de meravella! Petó!

    ResponElimina
  7. Aunque foie no como, se ve una delicia y la presentación me encanta.
    Un beso.

    ResponElimina
  8. Per fi s'han acabat les festes i celebracions! jo fins ahir encara tenia dinars familiars...ara em toca desintoxicació (si és que és possible allà on aniré... ¬¬).
    Aquests gotets són un entrant molt festiu a més de molt original i segur que molt bo. La presentació és molt xula!

    Molts petonets guapos i una abraçada gegant!!

    ResponElimina
  9. Quina recepta més original!! M'ho apunto a pendents! Avui he començat un pla intensiu de desintoxicació nadalenca...ufff, com puc haver menjat tant!! ;SSS
    I tant que la cuina és terapèutica! Jo em trec els nervis fent experiments...el pitjor ve després: ordenar el desastre que he armat a la cuina!
    Una abraçada moolt forta i "energètica" per a tots dos!!

    ResponElimina
  10. Una presentació fenomenal, ja no dic la recepta!
    Nani

    ResponElimina
  11. Quina bona pinta nens! quan em deieu que estava convidada a dinar?? prometo portar xuxes! jijijiji. Molts petonets guapos meus

    ResponElimina
  12. Molt bona recepta, ideal per dies de festa. Tinc restes de foie que he congelat. Ara necessito uns dies de verdura i planxa, pero per mes endevant, la tinc en compte!

    ResponElimina
  13. Una recepta d'allo mes original i bonissima!!! M'encanta la combinacio de micuit i poma...
    Nomes espero que el nou any faci que el seguent Nadal sigui perfecte!
    Un petonas
    Sònia

    ResponElimina
  14. Una receta muy original seguro que el foie con la manzana esta de vicio ,con tu permiso tomo nota se ve divino.
    Bicos mil wapa.

    ResponElimina
  15. Aquí un altre que s'afegeix al club de flipar amb la recepta :D

    ResponElimina
  16. Llastima que intento fer una mica de regim, per que estaria be de provar-ho, igual mel salto una miqueta i tiro de "foie micuit". Je,je,je.

    ResponElimina
  17. mmm m'ha agradat molt aquesta recepta, la combinació foie poma la trobo acertadíssima, mai falla, i la presència és inmillorable. Això sí el pernil d'ànec m'hi sobra una mica, segur que li dóna un toc saladet i cruixent però potser ho trobo massa ja, no se, de per sí el foie sol ja em sembla bastant contundent.

    Petonets!!!

    ResponElimina
  18. És un trio d´ingredients fantàstic!

    ResponElimina
  19. Si per fi han acabat les festetes i les festasses!
    Com sempre portes propostes molt innovadores i amb una pinta extraordinària.
    Espero que les festes d'aquest any siguin millor. Una abraçada ;)

    ResponElimina
  20. Tot i que sé que aquesta combinació té molt d'exit el mi-cuit i jo... Però potser tastan-lo cambiaría d'opinió.
    Una presentació molt maca en gotets.
    Petons.

    ResponElimina
  21. Foie, poma i pernil d'ànec. Que vols que perdi el sentit!!! No se quin dels tres ingredients m'agrada més i junts ja es la repera...
    Petonets i Bon Any!!!!

    ResponElimina
  22. Quin aperitiu de luxe!! m'encanta!!
    Bon any !!

    petonets

    ResponElimina
  23. Buffsss!!! Quina recepta més deliciosa!!! Aquesta és de les meves. REcepta guardada...
    Petonets

    ResponElimina
  24. Carai, doncs si t'hagués convidat a la festa hagués quedat com una reina! Moltes gràcies pel comentari! De totes a la teva nit de Nadal també m'hagués agradat ser-hi! Boníssim!
    Una forta abraçada, guapíssima!

    ResponElimina
  25. Sovint costa agafar-se bé les festes, però ja que s'han de fer, un aperitiu com aquest les fa molt més passables ;)
    La combinació del foie amb la poma queda molt bona i en format quallada ha de ser molt sorprenent.

    ResponElimina