dimarts, 31 de gener de 2012

Suquet de bou de mar

Un altre plat d'aquells en que el més bo són les patates, i que si el deixes reposar, d'un dia per l'altre encara és més bo. El cas és que ens van regalar uns bous de mar i no sabíem com menjar-los. Com que el suquet de rap ens encanta, vam decidir fer-los de la mateixa manera. La veritat és que hauríem volgut fer-ne una caldereta com les que fan de llagosta a Menorca, però qui podia resistir a la temptació de les patates?


Ingredients  (per 4 persones)
2 bous de mar
4 patates grosses
2 cebes grosses
1 tassa de sofregit de tomata
1 bitxo
ametlles i avellanes torrades
pa fregit
3 alls fregits
oli d'oliva
pebre de caiena
herbes
Fumet de peix
1 rajoli de brandy


Com ho fem?
Pelem les cebes i les tallem a brunesa.
Pelem les patates i les esqueixem (tallar a trossos clavant la punta del ganivet i arrancant bocins de patata).
Posem el fumet en un cassó al foc.
Posem la cassola al foc amb un bon raig d'oli i el bitxo. Marquem els bous de mar a la cassola amb oli calent fins que ens quedin ben vermells. Els reservem.
Al mateix oli hi afegim la ceba tallada petitona i la sofregim a foc lent . Quan sigui rosseta hi afegim la tomata i les herbes. Deixem fer xup xup i hi afegim un rajolí de brandy. I un pensament més tard les patates esqueixades. Salpebrem. Pugem el foc i els fem donar uns quants tombs per la cassola perquè s'impregnin de sofregit. Hi afegim els bous de mar amb la panxa mirant el fons de la cassola, i ho cobrim tot amb el fumet calent. Deixem coure a foc mig uns 30 minuts.
Fem una picada amb els fruits secs, els alls, la xocolata i el pa fregit.
Passat el temps de cocció, afegim la picada al suquet, apaguem el foc i deixem reposar 10 minuts la cassola abans de servir el plat.



Maridatge
"Macabeu", de Gelamà. De color groc amb tons verdosos i aroma amb notes de fruita madura, codony, pinya, cítrics , fonoll, flors blanques i notes lleugerament fumades del roure .
És un vi amb molta personalitat, potent i complex, en boca és dens, untuós, glicèric... Manté un gran equilibri, finor i elegància. En conjunt té una gran estructura. És dens, cremós i fresc, amb un postgust llarg.


23 comentaris:

  1. Ooohhh que bó! El bou de mar deu dnar un gust excel.lent! Això s'ha de provar!!

    Petons

    ResponElimina
  2. Buf!!! és impressionant aquest suquet, de tant en tant el menjo..el meu problema es que a casa els menjo només jo, l´avantatge es que és per mi soleta!!! Petons

    ResponElimina
  3. Quina sort que et regalin un parell de bous de mar!
    Segur que va quedar un guisadet molt gustós, ideal per sucar-hi pa ;)

    ResponElimina
  4. totalmente de acuerdo lo mejor son las patatas captan todo el sabor del plato.Me encantan estos guisos asi

    ResponElimina
  5. doncs jo no em resisteixo ni al suquet ni a la caldereta!!! quina pintassa! bueno, el proper cop brindarem amb limoncello, no???? jijiji. petonets

    ResponElimina
  6. Home, és que acabar un àpat així amb un bon limoncello ja és la bomba... jajajaja Aquests suquets són els que a mi m'agraden, quina pinta! Jo també tinc pensat fer alguna cosa amb bou de mar...
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  7. boa tarde,hum caranguejos e bom demais.
    chocolatesdocemel.blogspot.com

    ResponElimina
  8. Mmmmm... que bonissim!!! AMb un bon pa per sucar....
    Un petonas
    Sònia

    ResponElimina
  9. Perdoneu, us heu deixat una cosa: el pa per a sucar!
    Nani

    ResponElimina
  10. No tinc paraules...se'm fa la boca aigua i això que crec que no he probat el bou de mar...però tot el que bé del mar és una temptació per a mi. Una abraçada!

    ResponElimina
  11. Jo sempre he menjat "txangurro" que es fa amb el bou de mar, pero aquest suquet es temptador!!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  12. carai! quin luxe!! segur que era boníssim!!!!
    petonets

    ResponElimina
  13. Seguro que quedó delicioso, con esos ingredientes no es para menos.

    Bs

    ResponElimina
  14. Es que les patates agafen un gust tan bo en aquests plats!
    Em faria falta mooooooooooolt pa.
    Petons.

    ResponElimina
  15. Sembla que el bou se'ns surti de la pantalla.... Ha d'estar deliciós realment. I les patates.... no vull ni pensar-hi que m'està agafant molta gana.
    Petons

    ResponElimina
  16. Un plaer pels sentits!!!!
    Espectacular!!!

    ResponElimina
  17. això si que és un pedazo regal nois!!!! Quina sort!!! Hi aquest suquet és per sucar-hi pa, eh?
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  18. Quin bon tiberi, per llepar-se els dits.
    Petons.

    ResponElimina
  19. jo tampoc sabria per on començar amb un bitxo com aquest... però amb les patates si.. segur que delicioses!!

    ResponElimina
  20. Un suquet impresionant!!! Però quina cosa tan bona!!Uhmmm....
    Ptns

    ResponElimina
  21. Adoro el buey de mar a si que esta receta me encanta.

    Besos.

    ResponElimina
  22. Ai els suquets, gairebé qualsevol cosa de mar hi va bé.
    No sé si ho heu tastat mai, amb el suquet, a més de patates afegir-hi un grap d'arròs... ambdós ingredients absorbeixen molt bé la resta de sabors. El que no sé és com n'hi hauríem de dir...
    La pinta d'aquestes patates amb bou és tremenda.
    Salut!

    ResponElimina
  23. És que són taan bones les patates quan agafen aquell gustet...ummmmm!!!
    Jo crec que va ser una molt bona idea fer aquest plat!!
    Petons!!

    ResponElimina