divendres, 20 de gener de 2012

Truitapizza

Se suposa que al memòries d'una cuinera hi hem de participar amb aquells plats de tota la vida que ens van ensenyar mares, àvies... Aquesta recepta no es pot considerar pas tradicional, però si que és emotiva i familiar. Forma part del receptari de la família que vam formar durant l'etapa universitària en Dídac, en Marc, en Xevi i jo. Un receptari amb plats tan entranyables com el peix a la Mariola, i d'altres inmenjables com l'arròs de merda (arròs integral amb romesco de pot i molta orenga; quan buscàvem nom pel nou plat algú no va poder estar del que pensava: "això és arròs de merda!" i li va quedar el nom).
La truitapizza la va portar en Dídac, era el seu plat estrella. Jo l'he fet un pèl diferent perquè no m'agrada l'orenga ni el sazonador pizza (producte infame que triomfava al pis, on s'anomenava sancionador). Però l'essència és la mateixa.

Per cert, si mai vau estar al Bonaire33 i sou bons observadors us n'haureu adonat, les estovalles són les autèntiques del pis!!! Les que van fer la disfressa de Brave Heart d'en Marc al sopar medieval!!!




Ingredients
2 ous p/p (per persona)
1 rajolí de llet p/p
2 cullerdes de salsa de tomata p/p
1 grapadet de carn picada de porc p/p
1 grapadet de carn picada devedella p/p
1 cullerada rasa de farina p/p
1/2 culleradeta de llevat químic
formatge ratllat
sal, pebre, herbes provençals
oli d'oliva

Sofregim la carn picada amb sal, pebre, les herbetes i una cullerada de salsa de tomata. La reservem.
Batem els ous amb la farina, el llevat químic i la llet. Posem un xic d'oli en una paella antiadherent. Fem la truita fent que prengui la forma de la paella, com si fos la base d'una pizza.
psem la truita al fons del plat, l'untem amb dues cullerades de salsa de tomata, a sobre hi posem la carn picada, i la cobrim de formatge ratllat.


31 comentaris:

  1. Jo no ho he viscut mai això de compartir pis amb companys d'universitat, bé, de fet no he anat mai a l'uni, però ja saps què vull dir, menjar aquests tipus de plats inventats, divertits, i gratificants per la bona companyia que porten com a prinipal ingredient.
    Una forta abraçada i que passeu un feliç cap de setmana, família! La propera setmana ens tornem a trobar aquí!

    ResponElimina
  2. Doncs m'agrada molt aquesta versió! Amb la carn picada ha d'estar boníssima!!

    Petons

    ResponElimina
  3. Je je je... una idea original i divertida! I com la pizza, admet mil i una variacions diferents. Segur que les receptes de la majoria de pisos d'estudiants no són tan bones com aquestes ;)

    ResponElimina
  4. Quina truita més completa amb la carn, m'agrada. Jo també he fet una versió de truita pizza que encara no he publicat! Quina coincidència!
    Petons

    ResponElimina
  5. Qué risa lo del arroz!! Esas familias que todos tuvimos alguna vez! Nosotros teníamos la suerte que la madre de uno de ellos siempre le dejaba cositas caseras en el congelador, y casi siempre comíamos, o pasta con tomate, o de lujo!
    Tremenda tortilla nos has traído!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Nosotros teníamos una vecina que llevaba tuppers deliciosos de su madre y ella prefería pizza o pasta. Nosotros nos comíamos sus tuppers! :)

      Elimina
  6. Ostres quina idea més bona i que sucosa ha de ser aquesta truita pizza!
    Petons! ;)

    ResponElimina
  7. Una bona truita!! complerta!! les peripècies de pis molt divertides!!!petons

    ResponElimina
  8. Tooooma truita!! M'encanten aquests invents de pis d'estudiants, en surten coses tan originals com la truitapizza! Ja us imagino... i aquest dopar medieval amb el teu amic vestit amb les estovalles: insuperable! :P

    Petonets guapos
    Sandra

    ResponElimina
  9. M'encanta reviure el temps d'estudiant! Una entrada divertida i alhora entranyable.
    La truita, genial!

    ResponElimina
  10. Molt bé pel plat, però jo vull que feu la recepta de l'arròs de merda!! El que un s'ha d'inventar quan eés estudiant eh? Petons

    ResponElimina
  11. Te bona pinta, per aqui ja la reclaman, un dia d'aquests la haurem de provar...

    Petonets.

    ResponElimina
  12. Que rico y que original.
    ¿Cuando me paso por tu casa a comer?

    Besos.

    ResponElimina
  13. jajajjaja, ets la bomba Alba!!! m'has matat amb l'arròs de merda!!!! però aquesta truica m'encanta!!! moltíssimes gràcies per participar reineta. petonets

    ResponElimina
  14. Molt bòna, així queda un plat molt complet.

    ResponElimina
  15. Quina bona idea!!! Jo tinc nebots estudiant fora.... Ja els hi pasaré la recepta, jaja.
    petonets.

    ResponElimina
  16. Ohhh aquesta truitapizza la faré al meu pis, i a veure si triomfa tant com ho va fer en el vostre! segur que sí, i sinó millor per mi, que me la podré menjar tota sencera! :P Ja us explicaré com ha anat. Petonets! :)
    Bet

    ResponElimina
  17. Mira, si no et fa res em quedo amb la truita, m'has matat amb l'arròs de merda, ja,ja,ja. Ara estic intrigada, com és el peix a la Mariola?
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets.

    ResponElimina
  18. Aquesta truita pizza la trobo super nutritiva i proteïnica...Els estudiants ho necessitàveu. Ara, jo també vull que facis l´arròs de merda. Això s´ha de veure!

    ResponElimina
  19. jajaajaj!!m'he fet un fart de riure amb la presentaicó del plat. Arròs de merda, el sancionador, les estovalles...m'hagués agradat entrar en aquell pis a dinar, jj!
    Brutal la truita pizza!

    Molts petonets!

    ResponElimina
  20. la epoca estudiantil da para mucho y de ideas a tope,buenas combinaciones y nombres originales ja,ja
    buena combinacion esta truita pizza

    ResponElimina
  21. Quina proposta més original! m'agrada aquesta combinació amb carn!! a mi el producte sancionador m'agrada, si ho provo ni afegiré! petonets

    ResponElimina
  22. Jejeje!!!1 Mare meva que bé us ho passàveu jejeje.....
    Un idea molt original aquesta truitapizza d'en Dídac!!!
    Ptns

    ResponElimina
  23. Acabo de descobrir el teu blog!!! Aquesta truita seguríssim que la faré!!! A casa estan enamorats de la truita i de la pizza!!jajjja
    Jo tinc un blog molt jovenet i molt senzillet. Et deixo l'enllaç...
    Una abraçada!
    Olga

    ResponElimina
  24. Ai, que no t'he deixat l'enllaç!!
    http://lacuinadelolga.blogspot.com/

    ResponElimina
  25. Jajajaja!! Arròs de merda???!!!!! Sancionador??!!!! Estovalles???!!!!!! No em puc imaginar el vestit amb les estovalles.
    M'agrada aquesta truitapizza. Ara mateix me'n clavaria una per sopar.
    Petons!

    ResponElimina