diumenge, 11 de març de 2012

Bundt cake de llimona

Fa un temps vam comprar a My lovely food un motlle preciós que encara no us havíem ensenyat. A més de ser ben bonic desenmotlla perfectament! Aquest dissabte feia un dia de sol esplèndid, i després de jazz a la vella, amb alguns colletaires vam improvisar una calçotada.  Era una bona ocasió per presentar el motlle en societat amb un bundt cake deliciós que havíem vist a Gescmak, un bloc molt llaminer i amb unes fotos precioses. 

El pastís és dolç, però a la vegada té el puntet àcid de la llimona. Va ser tot un èxit, proveu-lo i ja veureu com repetireu!






Ingredients



225g de mantega
450g de sucre
6 ous
200 gr formatge crema
1 cullerada de llevat químic
285g de farina
les llavors d'una beina de vainilla
2 cullerades de suc de llimona
la pell d'una llimona



Com el fem

Escalfem el forn a 200 º. Batem amb les varetes elèctriques (o KA) la mantega a punt de pomada amb el formatge durant 2 minuts. Hi afegim el sucre i continuem batent fins que la mescla blanquegi. Hi anem afegint els ous, d'un en un sense parar de batre. Hi incorporem l'essència de vainilla, el suc i la pell de la llimona (ratllada amb microplane o amb un ratllador fi), ho barregem bé. Finalment hi incorporem farina passada epl sedàs (amb el llevat) poc a poc i batent sense parar fins que tota quedi ben integrada a la massa. 
Untem amb mantega fosa el motlle de Bundt Cake, hi posem la massa abocant-la en un sol punt i que ella mateixa es vagi repartint. Colpegem el motlle sobre el marbre de la cuina per assegurar que no quedin bombolles d'aire. I enfornem a 180º durant una hora aproximadament (uns 30 minuts de baix i 20 minuts de dalt i de baix) comprovant que quedi cuit amb un escuradents (si surt net és cuit).
Traiem el pastis del forn i el deixem refredar al motlle, sobre una reixeta, 10 minuts exactes, posterioment fem uns cops al motlle, i el desenmotllem i el deixem refredar del tot.


28 comentaris:

  1. con este molde queda muy bonitos estos bundt-cake y este tuyo de limón perfecto y aromatico
    bona setmana

    ResponElimina
  2. Que maco, realment aquest motlle es preciós ....i el cake de llimona es dels meus preferits...petons

    ResponElimina
  3. Tinc un motlle bundt-cake i no li trec prou partit, amb lo xulos que queden! Me l'apunto però jaaa!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  4. Aquests motlles de Nordic Ware tenen una forma molt bonica. M' agrada la combinació vainilla-llimona. Segur que passava xuclant.

    ResponElimina
  5. Vos ha quedat xulíssim amb aquest motlle! aquesta massa de llimona és molt bona i esponjosa mmmm
    Gràcies per citar-me!
    Petons!

    ResponElimina
  6. T'ha quedat preciòs amb aquest motlle.
    Petons.

    ResponElimina
  7. M'encanten els postres amb llimona, segur que aquest bundt és una delícia T'ha quedat fantàstic.
    Petons

    ResponElimina
  8. Ostres tinc el motlle i crec que aquesta recepta serà la propera en sortir d'ell! Gràcies!

    ResponElimina
  9. Quin motlle més maco!un bon pastís per un bon motlle.

    ResponElimina
  10. la veritat es que desmotllen molt be aquets motlles...i aquest de llimona deu quedar la mar de bo...
    Petonets.

    ResponElimina
  11. Ha quedat perfecte! m'encanten els bundts, amb ells sempre quedes com una reina!

    ResponElimina
  12. Quin motllo tan maco, bé, el motllo no sino el resultat que dona. Amb tanta crosta caramelitzadeta mmmmmm :)

    ResponElimina
  13. Que xulo el motlle! i bundt cake espectacular! N'hi hauré de comprar un, però ara no, que tenim ganes de fer unes petites vacances el mes de juny, a veure si és possible. Creuem els dits!!!
    Una forta abraçada i que passeu una feliç semana!!!

    ResponElimina
  14. Wuauu que maco es aquest motllo no em canso de mairar-ho.

    M'agrada el sabor a citrics.

    un petonet

    ResponElimina
  15. El motllo te mol a veure, pero crec que el `merit es de qui el fa.
    Te que estar bonissim aquest cake de llimona i vainilla.
    Petons

    ResponElimina
  16. T'ha quedat fantàstic!!! i no en tinc cap mena de dubte que era deliciós!!

    petonets

    ResponElimina
  17. Quin motlle més xulo!!! a banda que ha de ser bo! ha de fer pena tallar-lo!!

    ResponElimina
  18. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  19. uauuuuuuuuuuuuuuu! nena, t'ha quedat genial! estàs que no pares, entre el bund i el pa... molts petonets!!!!!

    ResponElimina
  20. M'encanta la forma d'aquest motlle, és molt bonica!
    I el pa de pessic ha de quedar fi i molt bo.

    ResponElimina
  21. Bona manera d'inaugurar-lo, ha quedat perfecte: tot igual, zero trencat.
    Veig que també hi surt part de la producció d'amigurumi!;)
    Molts petonets.

    ResponElimina
  22. En la cuina tant important és la presentació com el producte, i ambdós ens semblen perfectes. El motlle és realment preciós i la barreja de dolç amb el punt àcid de la llimona dóna molt de joc.

    Aprofitant que avui has fet servir una llimona, una fruita de l'àmplia varietat de fruites que oferim a ESfruita, la nova botiga online de fruites i verdures de qualitat. Venim a presentar-nos i a animar-te a entrar a ESfruita per veure la nostra oferta de fruites i verdures. Et deixem el nostre link perquè ens puguis visitar: www.esfruita.com

    Per cert, que ja ens en oblidàvem! Si cliqueu a “m'agrada” al Facebook d'Esfruita aconseguireu un 25% de descompte en la primera compra!

    www.facebook.com/Esfruita

    ResponElimina
  23. Quina perfecció de bundt, deu ser boníssim!
    Marta

    ResponElimina
  24. QUin motlle taaaaan preciós!!!! Sort que al Rex encara no en venen pq seria la meva ruina!!! jajaja!!!
    T'ha quedat perfecte!!!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  25. Aiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, estic enamorada profundament d'aquest motlle des del dia que el vaig veure...ains, és tan maco!!
    I aquest bundt cake segur que és boníssim. Vaja, és posar-me al dia del vostre bloc i engreixar la carpeta de pendents!!
    Alba, has fet tu el lleó de la foto??????????? Quina xulada!!
    Petons!

    ResponElimina
  26. Et dono la raó, a tu i a tots els comentaris que ho diuen: el motlle és preciós.

    ResponElimina
  27. Fet a la meva manera... aquí tens una entrada al meu blog!
    http://nototsonpostres.blogspot.com.es/2013/09/bundt-cake-de-llimona-67.html
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  28. Aquest motlle per si sol.. ja fa venir ganes de menjar el coc!
    M'he passat tot l'estiu fent una versió menys sofisticada d'aquest coc: i està boníssim! Així que aquest germà gran seu... ja em té el cor robat!

    ResponElimina