divendres, 27 abril de 2012

Carquinyolis de tomata seca i parmesà

I aquí teniu la versió salada dels carquinyolis que us vam prometre per Memòries d'una cuinera, de tomàquet sec i formatge parmesà. Ideals per un apertiu diferent i molt gustós, i per què no regadets amb un bon vermut negre de Reus, va bé un Yzaguirre?
Va, que s'acosta el cap de setmana i els més afortunats tenim pont, nosaltres anem cap al Delta!! però segur que vosaltres també trobareu temps per fer un vermutillo, oi? aprofiteu doncs per celebrar el primer aniversari del blog Terecetario, que ha organitzat el concurs Con T de recetario.

Intentarem tornar del Delta carregats d'idees i receptes, o si més no amb un bon arròs a banda a l'estómac.






Ingredients
150g de farina
50g de sucre
un ou (i un altre per pintar)
sal i pebre
1 raig d'oli d'oliva
1 grapat de tomates seques
3 cullerades de parmesà ratllat


Posem les tomates en remull amb aigua calenta.
Deixatem els ous amb el sucre, hi afegim la farina, la sal, l'oli i el formatge i fem una massa homogènia.
Tallem les tomates a tires i les afegim a la massa.
Formem una barra d'aprox 3cm d'ample i 1 cm d'alçada. La pintem amb ou i empolsinem amb sal i pebre.
L'enfornem uns 15 minuts a 180ºC.
Traiem la barreta del forn i la tallem al biaix fent llesquetes d'un cm de gruix. Les tornem a enfornar 5 minutets més perquè quedin torradetes i cruixents.

31 comentaris:

  1. Pues es como un pan dulce y doradito :)
    Un saludito

    ResponElimina
  2. Demà els faré! Quants carquinyolis surten amb aquestes quantitats? Gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ups! fem tard! un parell de dotzenes si no m equivoco

      Elimina
  3. Que bons amb aquesta convinació!!!

    ResponElimina
  4. Uua, no hauri aimaginat mai que poguessin sortir tants carquinyolis originals i diferents! Aquest ha de ser molt i molt bo!

    ResponElimina
  5. ohhh que originals salats!! I amb aquest ingredients un èxit assegurat!! Petons

    ResponElimina
  6. Mmm amb tomàquet i parmesà!! jo també els volia fer salats pero al final no em vaig atrevir!! bonissima proposta! petons

    ResponElimina
  7. Muchas gracias por esos carquinyolis, quién los pillara y mucha suerte, besos.

    ResponElimina
  8. Muchas gracias por esos carquinyolis, quién los pillara y mucha suerte, besos.

    ResponElimina
  9. Ole, ole! Uns així saladets van directes a pendents!!
    Que vagi molt bé pel delta, quina sort guapos!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  10. Ideals per l'aperitiu, i tant que si!! Petons

    ResponElimina
  11. Ostres! Quina passada!!! M'encanten!! jo amb una coca-cola que el vermut no m'agrada!!!!! Petons i gaudiu del pont!!!!

    ResponElimina
  12. Això ha d'estar d'escàndol, no?
    Si pot ser hauràs de menjar-te algun a la nostra salut.
    Petonets.

    ResponElimina
  13. Oh!!!!! Quins carquinyolis més originals i amb vermut izaguirrer segur que combinen de luxe! Aprofiteu si teniu pont, jo he de treballar una estona, mira si no m'he de llevar a les 7 ja estic contenta! Disfrutar de l'arròs a banda

    ResponElimina
  14. Que originals uns carquinyolis salats. M'encanta la combinació d'ingredients que has escollit....
    Petons

    ResponElimina
  15. Veus, doncs amb vermutillo han d'estar ben bons. Ahir ens vam acabar els nostres: al forn amb sobrassada i ous de guatlla, boníssims!
    Operació biquini, què és això? ja,ja,ja
    Petonets, que vagi molt bé pel Delta i moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  16. caray bien originales estos carquinyolis,me gusta los ingredientes
    bon cap de setmana

    ResponElimina
  17. Molt bons, jo els vaig fer de parmesà, però la part del tomàquet m´ha encantat!!! Petons

    ResponElimina
  18. Dit, fet.
    http://instagr.am/p/J-ESUct5Ip/
    bònissims!

    ResponElimina
    Respostes
    1. T han quedat fantàstics!! ens fa molta il°lusió que feu les nostres receptes i encara més veure'n el resultat.
      Gràcies bonica!!!

      Elimina
    2. T han quedat fantàstics!! ens fa molta il°lusió que feu les nostres receptes i encara més veure'n el resultat.
      Gràcies bonica!!!

      Elimina
  19. Últimamente veo muchos carquinyolis. Si ya llevo un tiempo queriéndolos hacer, estos días me lo estáis poniendo dificil y mi tentación ya está incontrolable. Muy rica esta receta!

    ResponElimina
  20. Ole Ole Carquinyoles salats!!! quina bona pinta!!!!! han quedat de luxe :) Ptonetsss

    ResponElimina
  21. M'agrada aquesta combinació saladeta... que bons deuen ser...
    Que paseu bon cap de setmana !!!
    Petonets.

    ResponElimina
  22. per fi els puc veure!!! ;P una proposta boníssima. Gaudiu molt del pont, que altres ja treballem! jajajajajajaja. Moltíssimes gràcies per participar guapos. petonets

    ResponElimina
  23. Carai que originals aquest carquinyolis
    Bona cuina

    ResponElimina
  24. Alba, són originals un rato...
    Nani

    ResponElimina
  25. OOOOH!! Carquinyolis de nouvelle cuisine. Semblen molt bons!!

    Petons
    Pascu Vicens
    http://viajealcentrodelacocina.blogspot.com.es/

    ResponElimina