dijous, 3 maig de 2012

Brownies danesos

La Gemma ens ha fet arribar la seva recepta viatgera, és molt llaminera i segur que us encantarà!!

©gemgg 
Hola!!!

Estic molt contenta de poder-vos enviar la meva recepta viatgera... :)


Es tracta d'un brownie de recepta danesa que em té el cor robat, com també el lloc on vaig descobrir-lo i la persona que me'l va ensenyar a fer. 
La història comença a Barcelona, concretament en una biblioteca molt cèntrica de la ciutat i emblemàtica (la de l'edifici Històric de la UB), on vaig conèixer la que ara és una bona amiga i qui em va donar la seva recepta de brownies danesos. Temps després vaig viatjar a Aarhus, petita ciutat danesa i encantadora d'on és l'estimada amiga... em porta molts bons records (tant de Barcelona com d'Aarhus) cada cop que cuino aquesta recepta del dolç per excel·lència que és la xocolata!



Us copio la recepta tal i com ella me la va donar i com jo la faig sempre. Tingueu en compte que per a que tingui el gruix que veieu en la foto heu de fer servir un recipient una mica alt i no molt ample (el meu és rectangular de 26x20cm), jo el folro amb paper per al forn i mai se m'enganxa. Veureu que la recepta incorpora sal i cafè, com podeu imaginar són ingredients opcionals; al meu company no li agrada el cafè i sovint faig la recepta sense, però sincerament... li trobo a faltar! i amb la sal em passa el mateix, tot i que es nota poc li dona un punt especial.



Brownies danesos

175 g xocolata (per a trossejar)
325 g xocolata (per a fondre)
225 g mantega
3 ous
1 o 2 culleradetes cafè (en pols)
225 g sucre morè
Vainilla (polsim al gust)
75g farina
½ culleradeta de sal
150g nous

Talleu a trossets els 175 g de xocolata i deixeu-la en un bol apart. Feu el mateix amb les nous i reserveu.
Talleu els 325 g de xocolata i foneu-la al bany maria amb la mantega. Mentrestant escalfeu el forn a 180º.

Barregeu bé els ous, el cafè i el sucre fins que la massa estigui ben remenada. Afegiu-hi la xocolata desfeta i la vainilla. Cendreu-hi la farina i la sal i barregeu-ho acuradament.

Afegiu-hi la resta de xocolata trossejada i les nous tallades a trossos.

Poseu la massa en un motlle i deixeu-la al forn durant 30-40 min., fins que la superfície estigui una mica dura. No s’ha de coure del tot.

39 comentaris:

  1. Doncs tenen molt bona pinta!!! Gràcies Gemma.

    ResponElimina
  2. Gràcies,Gemma! Espero que proveu de fer-los... están més bons del que semblen :)

    ResponElimina
  3. Que bons!!jo aquesta setmana he publicat un d'oreos!!!es que els brownies son tan bons!!!!muak

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mmmm, hauré de mirar les teves oreos aviam... :)

      Elimina
  4. Hola,
    Sóc una nova seguidora del bloc, m'he permès la llibertat de crear un link des del meu bloc.
    Els brownies són una assignatura que tinc pendent i, per tant, aquesta entrada m'encurioseix. N'hi ha de molts tipus i tots boníssims! Tinc una pregunta, la xocolata per trossejar vol dir que no es desfà? O que es posa trossejada i després al forn es desfà?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Benvinguda!!
      Crec que és una part de la mateixa xocolata que fonem que enlloc de fondre-la la posem a trossets a la massa per trobar-la després dins del brownie. Si no és així espero que la Gemma em corregeixi! ;)
      petonets

      Elimina
    2. aficionatsalssenders: és justament el que el taller de cuina ha contestat! tot va a gustos, és clar, si talles la xocolata molt petita o més laminada no la trobaràs a trossets sinó totalment desfeta, llavors per a aquesta recepta la textura ja no serà la mateixa... :)

      Elimina
  5. Ostres la Gemma: quins brownies que té! Això és una temptació d'allò més...
    Nani

    ResponElimina
  6. Boníssims, aquest brownie té un aspecte brutal, provaré la recepta!

    ResponElimina
  7. Han d'estar de vici!! Qui pot dir que no a tanta xocolata? Jo sóc una mica com el company de la Gemma i no m'agrada massa el cafè, però miraré de prova'l de les dues maneres.

    Una abraçada!

    Eva

    ResponElimina
  8. Mare meva.... quin goig que fan!!!!! Petons

    ResponElimina
  9. Mira que m'agraden els brownies però com que l'últim que vaig fer em va sortir un xurillu doncs no he repetit.
    Bon cap de setmana.

    ResponElimina
  10. Boníssimssss!!! M'encanten els brownies!!! apuntadíssima aquesta recepta de la Gemma....
    Petonets i bon cap de setmana

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estic contenta que us agradi tant!!! :)

      Elimina
  11. mmm Brownies, m'encanten!!! Aquests tenen tota la pinta d'estar boníssims, mai se m'hagués ocurregut associar dinamarca a xocolata, sí a galetes de mantega, algun que altre formatge i a salmó, jeje, però pel que es veu també hi fan uns dolços molt bons!

    Petonets!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tenen unes coses aquests danesos... jejeje! :)

      Elimina
  12. El toc del cafè ha de ser sensacional, que a casa ens encanta!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja et dic que sí!!! A més, pots afegir-ne més quantitat de la que diu, si realment vols trobar-li el gust... :)

      Elimina
  13. Qué buena pinta tienen estos brownies con café!!!! tomo nota! un beso

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias!! tus cucuruchos de alga nori y tartar de ventresca de atún tienen una pinta increible...

      Elimina
  14. Brownies!!! Brownies!!!

    Danesos, Americans, Catalans...jejeje Tots son bons!!!

    Gracies per visitar-me.

    Fins aviat!!

    ResponElimina
  15. No tinc cap bloc personal però si una galeria de fotos a Flickr i he publicat la foto de la recepta amb l'enllaç al vostre blog!

    Aquí us deixo l'enllaç:
    http://www.flickr.com/photos/baldufa/6992088086/in/photostream

    ResponElimina
  16. Tienen una pinta fabulosa estos brownies, hummmm

    ResponElimina
  17. Alba, no trobo el teu mail personal...doncs t´ho comento aquí: Et demano un ajornament de la publicació de la recepta per la 2a quinzena de maig, és possible???

    El brownie fantàstic es veu molt humit.

    ResponElimina
  18. jo també penso que la punta de sal s'ha de fer notar... per a mi amb sal i café...

    ResponElimina
  19. Deliciós i amb aquesta punteta de sal ha de ser un vici ... Uuuf quin goig que fan!!
    Un petonet maca!

    ResponElimina
  20. Un capritx molt deliciós! Fa una pinta exquisida, encara que nosaltres hi afegiríem fruita pel cim o pel mig, ens agraden massa!

    Avui al bloc d'ESfruita, la botiga online de fruita i verdura de qualitat, us proposem uns canelons d'espinacs! Ja podeu entrar-hi i dir-hi la vosta! www.esfruita.com/assessorem/canelons-despinacs

    ResponElimina
    Respostes
    1. Carai, amb fruita poden ser molt bons... quina bona idea!! Aviam aquests canelons... :)

      Elimina