dimarts, 15 maig de 2012

Entrepà de salmó, iogurt i mel tofonada

Quan els companys de la Bordeta van anunciar el tema de la recepta del 15 d'aquest més, els entrepans, se'ns va obrir un ventall tan ample que no sabíem pas què fer. Finalment vam recordar una tapa deliciosa que havíem menjat en un bar de Montgat, i la vam convertir en entrepà.

Teníem però unes fantàstiques farines que ens havien tocat al sorteig bordetero, i aquesta era una bona ocasió per emprar-les!! Vam triar la farina pastada d'espinacs (del Forn Baltà) per fer uns panets cruixents amb espinacs i llavors per el nostre entrepà.

Ingredients
Pels panets
400gr de farina pastada d'espinacs
230g d'aigua
11g de llevat fresc
3g de sal

Pel farcit
Espinacs frescos
Lloms de salmó fumat
1 iogurt grec
mel
oli de tófona

Fem el pa:

Pastem la farina, l'aigua i la sal amb el mètode Bertinet (o amb la panificadora, o el ganxo de la KA). Al final del procés hi afegim el llevat esmicolat i acabem de pastar la massa. Deixem reposar en bloc, tapat amb un drap humit, 90 minuts.
Tallem la pasta a porcions iguals i els donem forma de barreta. Els deixem fermentar fins que doblin el volum.
Tenim el forn calent a 230º amb un recipient amb draps molls perquè facin vapor. En el moment de posar-hi els panets baixem el forn a 200º. Deixem coure fins que picant-los per sota facin "so de buit". Els deixem refredat en una reixeta.

Farcim els entrepans:
Suquem el pa. Sobre la llesca de baix hi posem una capa d'espinacs, ho amanim amb iogurt, hi afegim els talls de salmó i els pintem amb una salseta que haurem fet barrejant una cullerada de mel i una d'oli de tófona. Tapem i servim.

38 comentaris:

  1. Buf i buf!!! porta tot del que m´agrada!!! es fantàstic!!!

    ResponElimina
  2. Uns ingredients que m´agradan molt.. (jo també he triat el salmó fumat per farcir el meu entrepà)...El pa amb espinacs tota una novetat... m´encanta!!! petons,

    ResponElimina
  3. Uf, que bo!!!! Jo em prenc un kit-kat blogguer i culinari (tot i que tinc entrades programades per tot el mes de maig), vaig una mica cansada amb aquest final de temporada futbolera, escolar, i demès mandangues del nens, jeje. Intentaré seguir-vos, guapus!!!!
    Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Que vagi bé el descans (si és que en podem dir descans jajaja)
      petonets

      Elimina
  4. Sabeu que el primer entrepà que vaig fer per la recepta del 15 també portava salmó i espinacs frescos? així que aquest m'encantaria!!! :) Petonets i quan volgueu us explico millor lo de Pau!

    ResponElimina
  5. quin nivellàs nois!!!!! a sobre amb pa cruixent fet a casa! quan dieu que venim a fer un dels nostres aquelarres? jijiji. petonets

    ResponElimina
  6. Farina pastada d'espinacs??? i això on es compra??? tan el pa com el farcit m'agraden molt...petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Al Forn Baltà! a nosaltres ens va arribar de mans dels Fogons de la Bordeta :)

      Elimina
  7. impressionant entrepà, aniré a comprar això de la farina pastada d'espinacs, genial !!!!!

    ResponElimina
  8. No sabia ni que existia aquesta farina amb espinacs, que original!
    La combinació del farcit és molt del meu gust.

    ResponElimina
  9. El panet una delicia, que bo ha d'estar i el farcit..., encara l'ajuda a ser millor.
    Petons

    ResponElimina
  10. Oooooooole!!! Quines ganes de veure aquest panet! jejeje Venint del Baltà segur que és una delícia... o això espero!
    M'apunto al akelarre per provar aquest entrepà de 10!!
    Moltes gràcies per participar guapos meus!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  11. OOhh que bo amb el iogurt grec!!! una proposta deliciosa!! petons

    ResponElimina
  12. Ostres, quina delícia d'entrepà. A mi és que el salmó em perd, ho confesso. Així que el tasto però JA!
    Moltíssimes gràcies per participar nois!
    Petonets!

    Marina Xocolata Desfeta

    ResponElimina
  13. Excel.lent1 m´encanta la combinació de salmó amb iogurt i, si és grec millor!amb el grec es deu notar més el iogurt i la combinació amb la capa de salmó.

    ResponElimina
  14. Això ja es una exquisitat.... mmmm s'ha de probar!!!!

    ResponElimina
  15. Hehehe, jo també he convertit un pintxo en entrepà!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  16. Quina bona pinta!! Y qué curiós el panet, d'espinacs no n'he provat mai, sí d'albercoc o de fruites en general, potser també algun de carabassa, però d'espinacs mai, no m'imagino quin gust deu tenir.
    La combinació salmó iogur la trobo molt encertada, ideal per a tapes.

    Petonets!!

    ResponElimina
  17. Farina pastada d'espinacs... mel de tofona... mare meva quina delicia tot plegat!!! Petons

    ResponElimina
  18. Aquest és el "summum " dels entrepans!

    ResponElimina
  19. un panet i un farcit fantastic

    ResponElimina
  20. Bona nit!!

    Ara tocarà buscar la farina pastada d'espinacs perquè segur que el fem!!! Genial :)

    Una abraçada.

    ResponElimina
  21. Uauu...m'encanta el farcit, però ja em menjaria el panet tot sol! Sort que tinc el Baltà al costat de casa! No tindré excusa per provar-ho!! Petons

    ResponElimina
  22. M'agrada la combinació del iogurt grec amb el salmó....
    Petonets.

    ResponElimina
  23. Quin entrepà de luxe, i amb salmó... nyam nyam m'encanat el salmó fumat! uauuu i a sobre has fet el pa!!!!

    ResponElimina
  24. Oh! Com més entrepans veig (estic fent la ruta sencera) més impressionada quedo. Qui diu que un entrepà és senzill? El teu es veu sensacional!
    Per cert, tampoc coneixia aquesta farina. És, com a mínim, la mar de curiosa!

    Una abraçada!

    Eva

    ResponElimina
  25. Com m'agrada!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    M'ha agradat aixo de la mel tofonada!Be, de fet m'ha agradat tot.
    Petons.

    ResponElimina
  26. M'encanta! Deu ser molt bo i sa!
    Marta

    ResponElimina
  27. que bocadillo tan original, me encanta el contraste de sabores que has utilizado, quién dijo que un bocadillo era aburrido???? este no!!!!! un besito

    ResponElimina
  28. Am el pa fet a casa aquest entrepà es tot un luxe!
    Petons

    ResponElimina
  29. Menudo0o contraste de sabor y estupendo resultado0o... Vaya bocadillo más estupendo
    Un besito0o

    ResponElimina
  30. farina pastada d'espinacs??? comoooor??? no ho havia sentit mai!!! pero amb la pinta que fa aquest entrepà...ara mateix me'l menjaria per sopar!!!! :))
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  31. Quin entrepà més bó!!
    Nosaltres també som fans del Bertinet! De fet, des d'aquesta setmana que tenim el llibre i ja tenim un munt de receptes pendents per fer!
    Petunets!!

    ResponElimina
  32. Uau, aquest entrepà amb aquesta farina devia ser deliciós!! Quina bona pinta!
    Petons!

    ResponElimina
  33. Com diu la meva filla...bonísim no....bonisisim !!!!

    ResponElimina
  34. La combinació d'espinacs, iogurt grec i el salmó em sembla molt original i no ha d'estar gens, però gens malament.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  35. Farina d'espinacs?? Salmó?? Iogurt?? Oli de tòfona i mel????????????????????? Estic preocupada, vull tornar a sopar!!!
    Quan puc venir a menjar?????????????????????
    Petons!!!!

    ResponElimina