dijous, 24 maig de 2012

Ous farcits

La recepta que ens proposen aquest més els companys de Memòries d'una cuinera és tan senzilla com versàtil. A qui no li agrada gaudir d'uns ous farcits després d'un dia calorós de platja? Almenys a casa, els ous farcits, el pastís de tonyina, meló amb pernil o amanida russa són els plats que se solen deixar preparats per la tornada.

A casa els ous els acostumem a farcir amb tonyina, olives, pernil, rovell i maionesa. Però per aquesta ocasió n'hem fet uns de diferents que ens han agradat molt!



Ingredients

4 ous
200g de crema de formatge
6 dàtils
4 llesques de bacó
8 ametlles salades

Posem a bullir els ous amb una ica de sal perquè no se'ns trenquin les closques. Els deixem bullir 7-10 minuts, els refredem, pelem i tallem per la meitat. Com més frescos siguin els ous més fàcil serà pelar-los.
En separem els rovells, en reservem un i ratllem la resta.
En una paella sense oli torrem el bacó tallat a tiretes menudes. Traiem els pinyols i piquem els dàtils petitons. Els afegim al bacon. Hi afegim el formatge d'untar i el rovell que hem reservat (esmicolat amb els dits). Remenem amb una cullera de fusta i un cop ens quedi una massa homogènia ho retirem del foc.

Farcim els ous amb la mescla. Els empolsinem amb l'ou ratllat i decorem amb una ametlla salada. Ja els podeu desar a la nevera fins a l'hora de servir-los!

29 comentaris:

  1. oooooooooooooooooo! doncs m'agrada molt més aquesta versió! els dàtils han de quedar boníssims!!! moltíssimes gràcies guapos. Molts petonets

    ResponElimina
  2. Quina mescla tan original!! M'e l'apunto que te que estar bonissim! Petons

    ResponElimina
  3. Aquesta vegada els ous farcits ens han ben atrapat! Uns ous ben originals.
    Nani

    ResponElimina
  4. Què bons han de quedar amb aquest farcit, jo en vuuuuuull!!
    Petonets guapos
    Sandra

    ResponElimina
  5. Carai... que bons han d'estar aquests ous!! Molt originals i bons. Petons

    ResponElimina
  6. M'has fer recordar a quan era petita. Nosaltres també dinàvem ous farcits quan tonràvem de la platja... I, com tu dius, acostumaven a anar farcits del típic pernil, ou, maionesa, etc. M'agrada molt aquesta proposta. És certament original.

    ResponElimina
  7. Ummm, m'agrada molt la combinació. Com sempre molt temptadora!!!

    ResponElimina
  8. uuauuu que boooo!!! amb formatge i dàtils!! una mosegada exquisita! petons

    ResponElimina
  9. De petita a casa sempre que es feien ous farcits eren amb tonyina i maionesa, jo no tinc massa costum de fer-ne, però al veure aquests teus mas fet vindre ganes, tinc que provar-los fet així, no tardaré
    Petons

    ResponElimina
  10. Amb la vostra versió ja es poden apartar els dàtils amb bacon, molt millor i complerta la vostra.
    Els meus també portaran bacon.;)
    Petonets i moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  11. no en tinc cap mena de dubte que aquests també són bons, la combinació de la crema de formatge, els dàtils i el bacon és molt bona!!!
    petonets

    Bon cap de setmana**

    ResponElimina
  12. La combinació del afrcit ha de quedar molt bona i gustosa. Uns ous farcits originals que tenen l'èxit assegurat!

    ResponElimina
  13. Me gustan mucho los huevos rellenos, nunca los he probado con este en concreto así que me lo apunto para probarlo. Un beso

    ResponElimina
  14. Jo vull anar a la platja per trovar-me amb aquets ous!!!! jajaja, està molt ben pensat amb el bacon, les atmelles, i la crema de formatge!!!! segur que sòn bonissims!

    ResponElimina
  15. això fa mooooolttt bona pinta!!!haurem de provar!!!

    ResponElimina
  16. M'agrada com sona aquesta combinació, sobre tot el toc dels dàtils! això s'ha de provar!

    ResponElimina
  17. Jo els faig una mica diferents...amb tonyina i tal...però m'encanta utilitzar el dàtil !!!...el pobre el tenim marginat i és molt saludable.

    ResponElimina
  18. Que originals!!! i a mi que m'encanta el bacon i dàtils segur que a casa volarien!!!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  19. mmmm.... jo sempre els faig amb maionesa... però ara crec que em passo a la crema de formatge com tu... ¡m'agrada molt la idea!

    ResponElimina
  20. Si que han de quedar molt bons!!! apuntada!!! Petonets

    ResponElimina
  21. Una altre manera de farcir uns ous...
    Petonets.

    ResponElimina
  22. Ohhhhhhhhhhhhhhhhhh!! Jo que sóc de les que literalment s'aferren a les safates de dàtils amb bacó a les festes: ale, un datilet per aquí, i ale un altra per allà i així anem sumant...
    Amb aquests antecedents no importa dir que m'agrada molt la vostra proposta...s'haurà de provar!!!!!!!

    ResponElimina
  23. Que bons els ous farcits fresquets.
    M'agradat molt lo dels dàtils amb bacon.
    Molt bona idea!!!

    ResponElimina
  24. Quins ous més atrevits!!
    Aquest estiu s'hauran de provar de fer!!
    Petons!!

    ResponElimina
  25. No imagino cómo tienen que saber estos huevos. La pinta es deliciosa, así que me apunto la receta para probarlos.
    Besos

    ResponElimina
  26. Fa molt temps que no faig ous farcits! Aquests teus no trigaré a fer-los, perquè pel que porten han d'estar molt bons.

    ResponElimina
  27. Qué ricos estos huevos rellenos, son tan veraniegos.....!!! un besito

    ResponElimina
  28. Qué buena la mezcla que has elegido: los dátiles, el queso y el bacon. Buenísimo. Enhorabuena

    ResponElimina