divendres, 10 d’agost de 2012

Melmelada de meló i albercoc

L'estiu és ple de fruites dolces i gustoses que no trobarem a l'hivern. Tradicionalment l'excedent de fruita d'estiu s'ha conservat en forma de melmelades i confitures per poder-la consumir a l'hivern, quan fora de plàtans i taronges poca varietat de fruita trobem.
A més la melmelada ens dóna l'oportunitat perfecta per fer net de la nevera abans de marxar de vacances, oi?
La melmelada d'albercoc és tot un clàssic, nosaltres l'hem acompanyat de meló, obtenint una melmelada amb poca proporció de sucre però molt dolceta.

Hem preparat aquesta melmelada pensant amb l'aniversari de La Cuina Violeta, el blog de la Nani, que si encara no coneixeu, no podeu deixar de visitar. A més de receptes boníssimes, hi trobareu recomanacions musicals, literàries, vivències personals, i unes fotos precioses.

Com que per celebrar el seu aniversari ens proposava preparar un plat amb melmelada, us aconsellem que feu servir aquesta per acompanyar una taula de formatges. 
Podeu preparar unes torradetes sucades amb formatge blau, Stilton o Gorgonzola, i una culleradeta d'aquesta melmelada. Veureu quin contrast de dolç i salat, us encantarà!!




Ingredients
350g de meló Gàl·lia
250g d'albercocs
300g de sucre

Tallem la fruita a daus grossos, la posem en un cassó al foc i la cobrim amb el sucre. Anem remenant amb una cullera de fusta. Quan faci xup xup baixem el foc i continuem remenant de tant en tant perquè no s'enganxi al cul del cassó.

Per saber que la confitura està al punt, la podem tastar, que sigui dolça. Després n'estirem una cullerada sobre el marbre o un plat fred, perquè perdi temperatura ràpid i poguem veure si ja té la textura desitjada.

Aboquem la melmelada en uns pots de vidre que haurem esterilitzat prèviament o bé bullint-los 15 minuts, o bé rentant-los al rentaplats. Els tanquem i tornem a posar a bullir embolicats amb draps. Els fem bullir 20 minuts perquè facin el buit. Els deixem refredar, i els girem de cap per avall sobre el marbre de la cuina on els deixarem reposar unes hores.

11 comentaris:

  1. M'encanten les conserves, encara que és un tema que li deixo encara a la meva mare. Un dels moments de l'estiu és quan fem les conserves de tomàquet!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Veus? jo el que tinc pendent són les conserves de tomata!!!
      petonets

      Elimina
  2. M'encanta la melmelada d'albercoc i no la he barrejat mai amb meló...La propera vegada ho provaré!!
    Petonets.

    ResponElimina
  3. Alba, moltíssimes gràcies per la vostra participació. I per la recomanació. Estic molt contenta. ¿meló i albercoc? No n'he fet ni menjat mai. Melmelada i formatge: em perd. Ohhhhhhhh, i és que l'hauré de fer. Quina feinada! Us desitjo unes bones vacances.
    Nani

    ResponElimina
  4. segur que és bonissima, d'albercoc he fet però amb meló li ha de donar un toc molt bo i amb formatge ia una perdició , Hummmm Bones vacances

    ResponElimina
  5. No he fet mai melmelada barrejant fruites. Serà qüestió de començar.....
    Gràcies per la idea!!
    oLGA

    ResponElimina
  6. quina casualitat... jo també he fet una melmelada de fruites combinades... aquesta de meló i albercoc fa pinta de ser deliciosa!!

    ResponElimina
  7. La veritat, trobo que és una idea molt original.
    La barreja de sabors fa pinta de ser molt sugerent.
    Salutacions.

    Kui_Netes

    ResponElimina
  8. Que bona!!!!
    Gràcies, en prenc nota.

    ResponElimina
  9. la convinació és perfecte! el meló té molta aigua, i en coure encara més, l'albercoc té un punt àcid, molt bona idea! llàstima que no tingui més albercocs!!

    ResponElimina