dimecres, 31 d’octubre de 2012

Panellets en temps de crisi


Els panellets van cars, molt cars, i els pinyons no diguem! I la butxaca sembla que la tinguem foradada... per això aquest any us proporcionem una recepta de panellets adaptada als temps de crisi que estem passant. Ara bé, no us deixeu pas enganyar: a casa són els que més ens agraden!!! potser perquè són menys enfalagosos, i aguanten millor el pas del temps.
Tasteu-los i ja ens ho sabreu dir!!!






Ingredients

300g de farina d’ametlla
300g de sucre
300g de de patata bullida

Cafè soluble
Sucre llustre
Codonyat
Pinyons
Ametlla laminada
Coco ratllat
xocolata de cobertura
essència o pasta de vainilla
1 ou

Bullim la patata i la passem pel passapurès. Pastem la patata encara calenta amb el sucre. Hi afegim la farina d’ametlla, pastem amb les mans grollerament. Deixem reposar la massa a la nevera tota la nit.
Dividim la massa en 6 parts per fer els 6 tipus de panellets.



De pinyons: fem boletes de massa, les pintem amb clara d'ou i les fem rodar per sobre els pinyons per a que s’hi enganxin. Pintem amb rovell d'ou i enfornem.
D’ametlles: seguim el mateix procediment que amb els de pinyons però amb ametlla.
De codonyat: Fem boletes de massa, hi claveu un dauet de codonyat i passem per sucre tot acabant de donar-los forma i enfornem.
De coco: barregem el coco ratllat amb la massa. Fem panellets en forma de muntanyeta. Enfornem.
De cafè: barregem cafè soluble amb la massa, els fem en forma allargada de gra de cafè. Els enfornem, i un cop cuits els passem per sucre llustre. 
De xocolata: barregem cacau en pols i una culleradeta de pasta de vainilla amb la massa. En fem boletes i les enfornem amb la resta de panellets. En sortir del forn les enfarinem amb més cacau en pols.



Aquests panellets els vam portar a la Diada de Petits amb Llum i van agradar molt, esperem que a vosaltres també us agradin.


35 comentaris:

  1. Hem de mantenir la tradició de fer panellets!!!
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina
  2. Em sembla que tindrem que començar a fer aquesta recepta com la teva que com tu dius està molt car tot i fer panellets també! Gràcies per la idea t'han quedat fenomenals! Petons

    ResponElimina
  3. tens raó, en general són cars, però els pinyons ni t'explico! t'han quedat molt bé... i la taula molt ben parada!!! petonets i bona castanyada!!!

    ResponElimina
  4. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  5. Aquests són els panellets dels nostres avis i els nostres pares, la patata allargava la massa dels panellets i en sortien més, que n'hi hagués per a tothom!!! i com dius no ens enganyem, són igual de bons. Jo no vaig menjar panellets fins de gran, fins que vaig arribar a casa el meu marit, o sigui que, igual que la rebosteria, a casa eren unes postres que no apareixien a taula, considerades de famílies més benestants. Moltes gràcies, guapus!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja veus que amb aquesta recepta no cal ser burgès per menjar panellets!!
      petonets

      Elimina
  6. Fantàstics! Anticrisi i amb una pinta boníssima!
    Bona castanyada!
    Marta

    ResponElimina
  7. Amb la patata no queden tan dolços i a sobre són més econòmics. Així que m'encanta la vostra recepta de panellets ;)

    ResponElimina
  8. Hola guapo tu

    Moltes gràcies per comparit uns panellets tant bons i les imatges de la Festa

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  9. Tens tota la raó, els fets a casa no tenen res a envejar als de pastisseria i són més lleugers!! Bona castanyada!

    ResponElimina
  10. Jo aquest any no els he preparat al final però la meva mare si i ella els fa amb moniato i estan molt bons també. Petons

    ResponElimina
  11. encara que estiguem en crisis, hi ha tradicions que no es poden aturar, com la nostrada castanyada! tenim molts recursos per economittzar els panellets sense deixar de menjar-ne!! petons i bona castanyada

    ResponElimina
  12. JO també els faig així!!! Però amb menys proporció de patata. Estan boníssims i fa anys que seguim la mateixa recepta, a més, cada any fem alguna innovació: enguany n'hem fet uns de llimona i canyella que ens han quedat boníssims! Us ho recomano!

    ResponElimina
  13. Estic d'acord, no es només per raons económiques, es que amb patata queden menys dolços i als que no som tan llaminers ens els mengem millor.
    Petons.

    ResponElimina
  14. Pues es una receta fabulosa, sencilla pero con un resultado impresionante!!!

    Besos.

    ResponElimina
  15. Ei, que anem bé. Temps de crisi temps de renovació. Posar patata no és cap delicte, encara que hi hagi crítics en aquest tema. Una molt bona recepta.
    Nani

    ResponElimina
  16. Pues estamos de acuerdo: te los haces en casa y seguro que son como a ti te gustan y a un precio justo. Ideal anti-crisis.
    Saludos desde Waterbridge.

    -Andy-

    ResponElimina
  17. Visca les receptes tradicionals i a sobre si es fan a casa, millor que millor, perquè la veritat és que a la pastisseria és passen molt amb el preu, jo també en vaig fer i van triumfar!!

    petonets

    ResponElimina
  18. A casa els fas al teu gust, més o menys dolços, i si a sobre la part econòmica es més lleugera millor que millor.
    Petons

    ResponElimina
  19. Tens tota la raó!, tot el que serveixi per a fer la festa tan o més bona amb menys calerons és benvingut!,Aquesta safata de panellets fa MOLT de goig!. jo enguany també he afegit una mica de patata a la massa, i no només per abaratir i allargar la massa sinó que m'agraden més així perquè la massa queda més suau i no tant extra-dolça. Aquest any també, és el primer que NO HE FET PANALLETS DE PINYONS!!!... sacrilegi o no, no m'ha donat l- g--- de pagar aquests preus tan desorbitats... aixxx....crisi crisi...mentre hi hagi imaginació!...jeje, una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó, amb patata no enfalaguen tant... i com es passen amb el preu dels pinyons!!!!
      petonets

      Elimina
  20. uns panellets de luxe, ens encanta el teu bloc
    ens quedem per aquí i et convidem a visitar el nostre http://elmagoylabruja.blogspot.com
    una abraçada

    ResponElimina
  21. mmm tenen una pinta aquests panellets!! jo també n'he fet enguany, no podien faltar!!

    Petons

    ResponElimina
  22. tremendos aunque sean panellets de crisis

    ResponElimina
  23. Una bona adaptació als moment actuals. Amb crisis o sense, estan molt bons
    Bona cuina

    ResponElimina
  24. Jo diria que la paraula és "equilibrar"...així podem gaudir d´aquelles coses que ens agraden sense renunciar, oi? Bons panellets!

    ResponElimina
  25. Totalment d'acord!!! a casa fa temps que no en comprem i els fem amb amics i canalla. Aquest any, però...ens hem despistat :_(
    Ciaos

    ResponElimina
  26. magnific asortit de panellets anticrisi... i quin més bó!! jo aquest any he optat per l'atra solucio: fer-ne menys.... pero pel proper any amb crisi o sense,,, mirare de nou les teves propostes!!

    ResponElimina
  27. Al final tot ho haurem de fer de crisi, buf!
    M'agrada molt com us van quedar presentats, fan molt goig a la taula!;)
    Petons i bon cap de setmana.

    ResponElimina
  28. Menuda pinta tienen tus panellets!!! yo también me quedé helada al ver el precio de los piñones!!! un beso guapa

    ResponElimina
  29. Doncs em semblen fantàstics nois!!! m'encanten!! es poden fer coses delicioses sense deixar-s'hi el sou.
    Moñts ptonets guapos!!!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  30. estic convençuda que faras arremengar a l'Aina per fer-ne aquest any!!! Gràcies reina pels dos enllaços. Petonets

    ResponElimina