dijous, 24 de maig de 2012

Ous farcits

La recepta que ens proposen aquest més els companys de Memòries d'una cuinera és tan senzilla com versàtil. A qui no li agrada gaudir d'uns ous farcits després d'un dia calorós de platja? Almenys a casa, els ous farcits, el pastís de tonyina, meló amb pernil o amanida russa són els plats que se solen deixar preparats per la tornada.

A casa els ous els acostumem a farcir amb tonyina, olives, pernil, rovell i maionesa. Però per aquesta ocasió n'hem fet uns de diferents que ens han agradat molt!



Ingredients

4 ous
200g de crema de formatge
6 dàtils
4 llesques de bacó
8 ametlles salades

Posem a bullir els ous amb una ica de sal perquè no se'ns trenquin les closques. Els deixem bullir 7-10 minuts, els refredem, pelem i tallem per la meitat. Com més frescos siguin els ous més fàcil serà pelar-los.
En separem els rovells, en reservem un i ratllem la resta.
En una paella sense oli torrem el bacó tallat a tiretes menudes. Traiem els pinyols i piquem els dàtils petitons. Els afegim al bacon. Hi afegim el formatge d'untar i el rovell que hem reservat (esmicolat amb els dits). Remenem amb una cullera de fusta i un cop ens quedi una massa homogènia ho retirem del foc.

Farcim els ous amb la mescla. Els empolsinem amb l'ou ratllat i decorem amb una ametlla salada. Ja els podeu desar a la nevera fins a l'hora de servir-los!

dimarts, 15 de maig de 2012

Entrepà de salmó, iogurt i mel tofonada

Quan els companys de la Bordeta van anunciar el tema de la recepta del 15 d'aquest més, els entrepans, se'ns va obrir un ventall tan ample que no sabíem pas què fer. Finalment vam recordar una tapa deliciosa que havíem menjat en un bar de Montgat, i la vam convertir en entrepà.

Teníem però unes fantàstiques farines que ens havien tocat al sorteig bordetero, i aquesta era una bona ocasió per emprar-les!! Vam triar la farina pastada d'espinacs (del Forn Baltà) per fer uns panets cruixents amb espinacs i llavors per el nostre entrepà.

Ingredients
Pels panets
400gr de farina pastada d'espinacs
230g d'aigua
11g de llevat fresc
3g de sal

Pel farcit
Espinacs frescos
Lloms de salmó fumat
1 iogurt grec
mel
oli de tófona

Fem el pa:

Pastem la farina, l'aigua i la sal amb el mètode Bertinet (o amb la panificadora, o el ganxo de la KA). Al final del procés hi afegim el llevat esmicolat i acabem de pastar la massa. Deixem reposar en bloc, tapat amb un drap humit, 90 minuts.
Tallem la pasta a porcions iguals i els donem forma de barreta. Els deixem fermentar fins que doblin el volum.
Tenim el forn calent a 230º amb un recipient amb draps molls perquè facin vapor. En el moment de posar-hi els panets baixem el forn a 200º. Deixem coure fins que picant-los per sota facin "so de buit". Els deixem refredat en una reixeta.

Farcim els entrepans:
Suquem el pa. Sobre la llesca de baix hi posem una capa d'espinacs, ho amanim amb iogurt, hi afegim els talls de salmó i els pintem amb una salseta que haurem fet barrejant una cullerada de mel i una d'oli de tófona. Tapem i servim.

dilluns, 14 de maig de 2012

Receptes viatgeres 2012

Ja ens heu fet arribar la vostra recepta viatgera? va que encara hi sou a temps!!!!



ÀFRICA
Egipte
- Koshari, de la Sandra i la Laura, de Sal i oli.
Marroc
- Cus cus de pollastre i verdures, de la Cristina i l'Ana de Fórmules Culinàries.

AMÈRICA
Argentina
- Cordero patagónico, de la Nani de La cuina violeta
- Tiramisú de dulce de leche, de la Laia d'A l'ombra de la figuera.
Estats Units
- Cake Pops de l'Íngrid de My Lovely Food.
Chicago
- Cheesecake de  la Gemma de Fogons, Cuina & Fotografia
- Chicken Pie Pot de l'Abril d'April's kitchen
Los Angeles
- Entrepà americà, de la Lídia de Cuina Útil
New Jersey
- Tomato soup cake, de la Paula de Bon Tiberi
New York
- Pretzels,  de la Roser de Trifàsic de Baileys.
San Francisco
- Crema de cranc a l'estil Fisherman's Wharf, de la Laura de Un laboratorio en mi cocina.

ÀSIA
Índia, Rajastan
- Llenties hindús de la Conxita d' Al pot petit...

EUROPA
Anglaterra, Londres
- Crumble de xampinyons i porros, de la Sandra i en Xavi dels Fogons de la Bordeta.
- Fish Pie, de la Mònica de Coses de Llàbiro.
- Plum Cake de la Carmeta Rusquilleta.
- Scones amb nata i melmelada, de la Marta de Pebre i Xocolata.


Catalunya
Bagà
- Espinacs capolats de la Sònia d'Encontrar la felicidad en los pequeños detalles.
La Cerdanya
- Trinxat de la Cerdanya, de la gemma de Pel Plaer de Cuinar
Llívia
- Pets de monja, de l'Anna d' El meu blog de cuina.

Dinamarca
- Brownies danesos de la Gemma
- Galetes daneses, de la Dolça de No tot són postres a la cuina.

Escòcia
- Tarta de remolatxa, de la Caterina de Taulaposada

França 
Bretanya
- Creps salades de pernil i brie, de la Glòria i en Josep de Cafè de nit.
Pau
- Crêpes ensucrades, de la Bet de Tastarutes

Itàlia
- Cake italià amb olives, pipes i ricotta, de la judith d'El món de Juju
- Pizza de la Roser, de Rosa Rosae.
Florència
- Lampredotto de la Mercè de Quasi tot a punt
Torre del Greco
- Pastiera di pasta di nonna Antonietta, de l'Antonella de La pasta per las catalans
Venècia
- Arancini di riso de la Marina de Tapa't de tapes

Mallorca
- Brioix amb sobrassada i formatge fos, d'en Miquel de les receptes del Miquel.
- Robiols de brossat, de la Gemma de La cuina de casa.
Valldemossa
- Coques de patata, de la Laura de Coure coulants.

Portugal, Lisboa
Bacalhau com natas, de la Pili de Kooking

Turquia
- Baklava d'Istambul de la Laura de Cuinejar




dijous, 3 de maig de 2012

Brownies danesos

La Gemma ens ha fet arribar la seva recepta viatgera, és molt llaminera i segur que us encantarà!!

©gemgg 
Hola!!!

Estic molt contenta de poder-vos enviar la meva recepta viatgera... :)


Es tracta d'un brownie de recepta danesa que em té el cor robat, com també el lloc on vaig descobrir-lo i la persona que me'l va ensenyar a fer. 
La història comença a Barcelona, concretament en una biblioteca molt cèntrica de la ciutat i emblemàtica (la de l'edifici Històric de la UB), on vaig conèixer la que ara és una bona amiga i qui em va donar la seva recepta de brownies danesos. Temps després vaig viatjar a Aarhus, petita ciutat danesa i encantadora d'on és l'estimada amiga... em porta molts bons records (tant de Barcelona com d'Aarhus) cada cop que cuino aquesta recepta del dolç per excel·lència que és la xocolata!



Us copio la recepta tal i com ella me la va donar i com jo la faig sempre. Tingueu en compte que per a que tingui el gruix que veieu en la foto heu de fer servir un recipient una mica alt i no molt ample (el meu és rectangular de 26x20cm), jo el folro amb paper per al forn i mai se m'enganxa. Veureu que la recepta incorpora sal i cafè, com podeu imaginar són ingredients opcionals; al meu company no li agrada el cafè i sovint faig la recepta sense, però sincerament... li trobo a faltar! i amb la sal em passa el mateix, tot i que es nota poc li dona un punt especial.



Brownies danesos

175 g xocolata (per a trossejar)
325 g xocolata (per a fondre)
225 g mantega
3 ous
1 o 2 culleradetes cafè (en pols)
225 g sucre morè
Vainilla (polsim al gust)
75g farina
½ culleradeta de sal
150g nous

Talleu a trossets els 175 g de xocolata i deixeu-la en un bol apart. Feu el mateix amb les nous i reserveu.
Talleu els 325 g de xocolata i foneu-la al bany maria amb la mantega. Mentrestant escalfeu el forn a 180º.

Barregeu bé els ous, el cafè i el sucre fins que la massa estigui ben remenada. Afegiu-hi la xocolata desfeta i la vainilla. Cendreu-hi la farina i la sal i barregeu-ho acuradament.

Afegiu-hi la resta de xocolata trossejada i les nous tallades a trossos.

Poseu la massa en un motlle i deixeu-la al forn durant 30-40 min., fins que la superfície estigui una mica dura. No s’ha de coure del tot.
Encara teniu temps, fins el 14 de maig per fer-nos arribar les vostres receptes viatgeres!!!



L'any passat vam celebrar l'aniversari amb un repte viatger, recordeu la recepta viatgera? a la barra dreta del blog hi teniu el recull en pdf de les receptes estupendes que ens vau fer arribar. I com que ens vau deixar amb la boca oberta aquest any hem pensat de tornar-lo a repetir!!




Esperem les vostres propostes, el repte és senzill: una recepta que us recordi un lloc que us agradi (no cal que sigui un lloc exòtic ni llunyà), una petita explicació i una foto. Us hi apunteu?